Danes je 25 Apr 2026, 17:54

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Nino

Re: prehrana

Odgovor13 Dec 2012, 19:05

pozabil, puter ja, to pa itak zraven. ;)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor13 Dec 2012, 19:36

Nino napisal/-a:je varno jesti surovo meso? :)

Glede na to, da imam zadnje mesece lepo število ur mikrobiologije na teden in do potankosti proučujemo svet mikrobov, ti vsekakor svetujem, da se uživanju surovega mesa oziroma na splošno izdelkov živalskega izvora izogibaš.

Kakšen biftek sem ter tja seveda ni panike, da ne bo pomote, vsakodnevnemu uživanju surovega mesa, jajc, mleka, ... pa bi se jaz izogibal. ;)
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor13 Dec 2012, 20:14

Če kdo še ne pozna tele pice.. nesramno dobra je :!: ;). Lidl itak.. stane pa malce čez 2€ se mi zdi.
20121213_191203rs.jpg

20121213_191214rs.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

Nino

Odgovor14 Dec 2012, 07:35

Jure Rus napisal/-a:

Glede na to, da imam zadnje mesece lepo število ur mikrobiologije na teden in do potankosti proučujemo svet mikrobov, ti vsekakor svetujem, da se uživanju surovega mesa oziroma na splošno izdelkov živalskega izvora izogibaš.

Kakšen biftek sem ter tja seveda ni panike, da ne bo pomote, vsakodnevnemu uživanju surovega mesa, jajc, mleka, ... pa bi se jaz izogibal. ;)

:| Dobro, saj itak bi to jedel samo za novo leto pa kakšen dan po (če bo kaj ostalo :D ).
Kaj je pa narobe z surovim mlekom? :shock: Čakaj, to misliš tisto mleko iz mlekomata? Sicer pa tudi na tistih z 3.5% m.m. v tetrapaku, piše sveže mleko. To ni enako, ne? :oops:
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor14 Dec 2012, 09:44

Nino napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a:

:| Dobro, saj itak bi to jedel samo za novo leto pa kakšen dan po (če bo kaj ostalo :D ).
Kaj je pa narobe z surovim mlekom? :shock: Čakaj, to misliš tisto mleko iz mlekomata? Sicer pa tudi na tistih z 3.5% m.m. v tetrapaku, piše sveže mleko. To ni enako, ne? :oops:

Sveže mleko, kot ga ponujajo različne mlekarne, je pasterizirano in zato mikrobiološko varno za uživanje.
V mlekomatih je surovo mleko in ni toplotno obdelano. Uporabljajo tudi izraz sveže, ampak vseeno ne gre za pasterizirano mleko kot v primeru pakiranega mleka.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

thehayemaker

Odgovor15 Dec 2012, 12:31

any news glede izdelkov Walden Farms pri nas? :D
Uporabniški avatar

matevz89

Odgovor15 Dec 2012, 12:39

thehayemaker napisal/-a:any news glede izdelkov Walden Farms pri nas? :D

Sedaj sem poslal mail tistemu, ki mi je to obljubljal pred poletjem. Takrat mi je rekel, da je dobil ekskluzivo za uvažanje v SLO. Ko mi odgovori sporočim.
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon

Sydney

Odgovor17 Dec 2012, 07:39

S čim si pocukrat praznike s čimmanj kcal? :D (Nekaj podobnega Walden Farms bi bilo idealno, samo da bi bilo dostopno v Slo...)

Nino

Odgovor17 Dec 2012, 08:39

Jej kar ti zadiši ne obremenjuj se s temi stvarmi. Nisi profesionalec, pa od nekaj grešnih obrokov ti res nič ne bo. To je za moje pojme tudi neke vrste obsedenost, če si želiš neke hrane, jo pač pojej (brez da bi imel slabo vest!), pa saj gre samo za 1× na leto ko so pač prazniki pa te mika pa to...če delaš kompromise pri hrani to ni več to. Če se mi lušta pica z masnim sirom pa suho salamo pa bom pojedel pico z low fat plastičnim sirom pa piščančjimi prsmi, na koncu itak ne bom zadovoljen. :D Sicer pa vsakemu svoje :) Eni se nikdar ne "pregrešijo" pa govorijo da se jim nič ne zalušta kdaj pa kdaj...to je seveda ok (če se ti ne zalušta), problem vidim tam, kjer se ti zalušta, pa si ne privoščiš...
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor17 Dec 2012, 11:09

Profesionalec gor ali dol, z zgornjim komentarjem se ne morem strinjat. Taka miselnost s "pregrehami" in "off" obroki je velik problem in vodi v motnje hranjenja. Vse in hkrati nič je lahko off.

Če imaš v planu kakšno praznično večerjo ali se ti preprosto zalušta kdaj kakšna bolj konkretna pica pač normalno poješ tak obrok, a, logično, ustrezno zmanjšaš/prilagodiš količino hranil pred in po tem obroku. V tem je tudi čar "fleksibilnega prehranjevanja", ki ga omenjamo in zagovarjamo na našem forumu in omogoča optimum z vidika socialnega življenja, zdravja in napredka. Ne rabiš šteti do grama natančno količino zaužitih hranil - potrebno se je samo držati osnovnega načela in ne naredit tako, kot dela večina: naje se do onemoglosti in potem dalje naprej, kot da se ni nič zgodilo.

Recimo, da imaš 24. zvečer božično večerjo: v odvisnosti od tega, koliko misliš pojesti, zaužij na ta dan, mogoče še dan prej in potem ustrezno manj hranil, pa ne bo nobene škode. Ja, dejansko je vse tako preprosto. ;-)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov