Danes je 26 Apr 2026, 07:54

najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

michelangelo

Re: najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Odgovor21 Dec 2012, 20:39

BostjanBavcon napisal/-a:bojangermic welcome back. :mrgreen:

pa ni to on. nebi se on tok nizko spustu pa spet pod drugmu nickom pisu...
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor22 Dec 2012, 15:44

PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Pri PEAK-u so pri razvoju Amino Fusion-a merili koncentracije aminokislin med treningom in ugotovili, da gre najprej Leucin, nato še ostale BCAA »po gobe« In takrat tudi pade MPB v negativno – iz tega se potem da sklepat na to, kakšen je katabolizem AK med vadbo.

Glede na to kakšen problem je objektivnost in standardizacija že pri raziskavah ki jih izvajajo javni laboratoriji na univerzah ipd., kjer že samo donacija podjetja v namen raziskave vzbudi dvome o kredibilnosti dela raziskovalcev. Težko verjamem da bi si firma kot je PEAK privoščila objektivno raziskavo na dovolj udeležencih, kjer bi jih dejansko zanimala razlika med protokolom A in B. In vse to naj bi potekalo top secret in brez da bi katerikoli raziskovalec to želel objavit v znanstveni publikaciji liči na smešno. Skrivno razvijanje protokola optimalne razporeditve AK za potrebe podjetja, samo še Dolph Lundgren zraven, pa imaš cheesy low budget akcijski film.
Marketing v supplement firmah me dostikrat fascinira.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Problem jemanja wheya namesto EAA je predvsem v tem, da če hočeš zadostno količino EAA/BCAA dvigneš s tem tudi količino encimov za oksidacijo ( to predvsem na račun NEAA ) in potem se te AK ne izkoristijo optimalno za gradnjo pač pa za energijo + kinematika AK iz wheya je drugačna kot pa proste AK.

Se ne bi strinjal s tabo:
SlikaSlika
Vir: Katsanos CS et al.. Whey protein ingestion in elderly persons results in greater muscle protein accrual than ingestion of its constituent essential amino acid content. Nutrition Research 2008; 28 (10): 651-658.

Gre sicer za starostnike in določene omejitve kot je suboptimalna doza (EAA in whey (15g) protokola sta bila standardizirana na enako količino EAA (pribl. 7g)), brez meritve %FSR ipd.
Vseeno pa govori nasprotno od tvoje trditve, tudi če se dvigne oksidacija neesencialnih, to mehanistično ne predstavlja ovire za dejanski dvig AK v zunajceličnem prostoru in posledične signalizacije. V obeh primerih je dvig AK v krvi skoraj identičen, tako da prisotnost NEAA in dvig inzulina predstavlja tu bonus in ne omejitve. Razlika v korist wheya napram EAA je s stališča MPB tu gromozanska (gre namreč za enak odmerek EAA).
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Kevin Tipton ima zdaj en dober online rewiev o tej kompletni tematiki. Problem vseh dosedanjih študij je, da vedno testirajo samo en dejavnik nikoli vsega in potem lahko samo iz poznavanja mehanizmov in logičnega sklepanja zaključiš, kaj bi bilo najbolje za maksimalno miš.rast.

Če je to tisti 5 minutni pogovor za Nestle institute ki je bil pred kratkim objavljen, se niti približno ne strinjam da je tisti laičen pogovor dober. Kakor jaz vem in je v tem intervjuju tudi omenil, meni da je treba za hipertrofijo zaužiti mogoče malo več kot 0,8g/kg/TT (omenja vrednost 1,2g/kg/TT), pa te to očitno ne moti oz. tega nikomur ne svetuješ. Prav tako pravi, da se mu ne zdi pomembno ali so beljakovine zaužite pred ali po treningu.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Na žalost pa to v »real world« ne bo opazno pri večini čeprav so mnogi poročali o boljši regeneraciji z precej BCAA med treningom in še zdaj čakam da Jim Stopani objavi tisto famozno študijo Whey proti BCAA pred treningom.

Zakaj na žalost? Na žalost prodajalcev mogoče? Real world aplikacija je edina stvar ki šteje pri potrošnikih, encimska fosforilacija protein sinteze je zelo nepredvidljiv napovednik kaj se dogaja z sintezo v večjem obsegu, to raziskovalci stalno poudarjajo.
Če si slučajno zgrešil, ker ne vem če redno bereš forum (maš veliko aliasov, pa še vedno do sedaj te je izdala ura postanja) sem preveril tvoje navedbe na profitnes forumu, ki jih je nekdo objavil tu:
viewtopic.php?f=15&t=132&start=60#p11285

Glede na to kako si v tistem postu interpretiral podatke, iskreno upam da ne bereš samo abstractov študij in iz tega razvijaš kompleksne teorije, po možnosti še napačne.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:V glavnem tu je še ogromno neznank … jaz še vedno menim da je boljše imet normalni obrok stran od treninga pa potem delat s prostimi AK/CM/BA

Ker si ravno omenjal Tiptona, on pravi da je obrok pred treningom stvar tolerance. Tudi sam sem mnenja in tudi na NMZ smo to že podebatirali, da je trd obrok stran od treninga, koliko stran in v kakšni obliki pa je stvar tolerance. (zanimivo da ne omenjaš tolerance BCAA, meni je bilo pogosto slabo če so bile preblizu treninga, da ne govorimo med, tudi če sem bil tešč)
Glede "delanja s prostimi AK/CM/BA": preberi zgoraj in tisto povezavo na moj post in poskusi pogledat na raziskave katerih poročila objavljaš objektivno in ne s stališča prodajalca.

Se nikoli ne vprašaš zakaj le še peščica vztraja na profitnes forumu? Veliko ljudi tu je preizkusilo celoten spekter dodatkov ki se jih tam ponuja, velika večina je opustila večino tistega in sedaj ne komplicira več, gre pa jim več kot odlično.
Meniš da to počnejo zato ker to pravi Jure ali zato ker dejansko vidijo boljše rezultate na sebi in v svojem življenju?

Ne razumi zgoraj napisanega kot osebni napad nate ampak moje mnenje (in številnih na tem forumu) glede tvoje objektivnosti in po moji oceni napačno predstavljene znanosti, ki meji na zavajanje.

Iskreno me zanima tvoje mnenje in replika na zgoraj napisano.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor22 Dec 2012, 16:13

gujdek napisal/-a: Skrivno razvijanje protokola optimalne razporeditve AK za potrebe podjetja, samo še Dolph Lundgren zraven, pa imaš cheesy low budget akcijski film.

hahahah gujdek kralj!!!! :lol:
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

Nino

Odgovor22 Dec 2012, 17:12

woah gujdek :) nice. Čakam repliko alexa.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor22 Dec 2012, 17:51

Nice post, gujdek!
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor22 Dec 2012, 18:09

Dzezy napisal/-a:Nice post, gujdek!

+1

alpha

Odgovor23 Dec 2012, 23:19

Bravo gujdek! :shock:

Upam, da se bo debata konstruktivno nadaljevala in da bo McAlex v njej sodeloval še naprej.

PublicEnemy_NO_1

Odgovor24 Dec 2012, 06:12

1.Te podatke niso nikjer objavili niti jih javno promovirajo. Te grafe sem gledal jaz ko sem bil v laboratoriju v Luxembourgu. Če ti meniš da so fake - so be it.
2. Jaz govorim o večjih dozah tam okoli 40 g naekrat.
3.Ja, ravno ta študija poleg ene druge kaže, da niso samo EAA ključne ampak še nekah drugega - in to so ravno te betalaktoglobulin frakcije, In ja , po treningu vsekakor ni optimalno čiste EAA -
4.Škoda , da res noben ne naredi študije kjer bi primerljali 40 g wheya ( za 10 g BCAA ) z enako količino čistih BCAA oboje pred treningom.
5.Ne, njegovo Power Point predavanje mislim da je 26 minut.
6.Kar se pa tiče foruma ne vem zakaj tako žaljiv odnos do njega - ne omenja se ne tebe ne nobenega drugega člana tu in ne vem zakaj imate vedno neke probleme z mojimi zapisi tam - sto ljudi v SLO piše dnevno članke na fitnes in BB tematiko
To, da ima nekdo take oz. drugačne rezultate s tako ali drugačno prehrano je jasno - ni pa potrebno priporočila nekoga, ( v tem primeru mene ) samo zato, ker se vas večina s stem ne strinja vzet kot absolutno napačna saj ti ne veš kaj pri meni in ljudem, ki jim osebno svetujem deluje ali ne.
In vseh žaljivih postov dalje ni ki sledijo tudi ne zato bom brisal ta račun, saj mi ni treba da mi vas ljubljencek drejci182 piše kaj dela on z mojo mamo ali pa GG25 ki grozi da bo prišel v MB in me ubil pa vseh ostalih žaljivih PM-jev članov tega foruma
Tudi od ljudi s katerimi smo včasin bili prijatelji se danes na moj račun izvaja samo posmeh in ostalo noben se ne vpraša zakaj on zgleda tako za k...c . No ti gujdek ki si medicinec boš verjetno vedel kaj je Medrol in kaj dela 40 mg dnevno za dalje obdoblje z izgledom telesa in če mogoče veš kaj je ulcerozni kolitis in kako je ko greš do 20 dnevno na WC in iz tebe gre samo kri ven - verjetno res optimalno okolje za napredek in če je to vam vredno posmeha ker ne verjamem da bi veliko ljudi sploh hodilo v fitnes z tako boleznijo kaj šele bolj resno treniralo in dalo kaj na telesni izgled.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor24 Dec 2012, 09:57

PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:1.Te podatke niso nikjer objavili niti jih javno promovirajo. Te grafe sem gledal jaz ko sem bil v laboratoriju v Luxembourgu. Če ti meniš da so fake - so be it.

Ne pravim da so fake in da ti tega niso pokazali. Ne verjamem v njihovo objektivnost in kredibilnost.
2. Jaz govorim o večjih dozah tam okoli 40 g naekrat.
3.Ja, ravno ta študija poleg ene druge kaže, da niso samo EAA ključne ampak še nekah drugega - in to so ravno te betalaktoglobulin frakcije, In ja , po treningu vsekakor ni optimalno čiste EAA -

Torej trdiš da bi se zadeva popolnoma obrnila pri večjem odmerku?
4.Škoda , da res noben ne naredi študije kjer bi primerljali 40 g wheya ( za 10 g BCAA ) z enako količino čistih BCAA oboje pred treningom.

Če zraven poskrbijo še za periworkout nutrition, dovolj beljakovin v celotnem protokolu in z metodami merjenja sinteze ki nam dejansko dajo kakšen celosten podatek potem ja. Če pa naredijo študijo na teščih, objavijo v International society of sport nutrition, pa smo to že vse videli. Spet, če gledava v real world, sva oba napisala preveč besed kolikor jih je bilo dejansko vredno napisat glede timinga v tako ozkem smislu, sploh če upoštevam kako majhna razlika BI bila med protokoloma.
5.Ne, njegovo Power Point predavanje mislim da je 26 minut.

Sem potem opazil in se opravičujem, sem mislil da si se nanašal na tist kratek intervju, ki je bil narejen na isti konferenci.
To, da ima nekdo take oz. drugačne rezultate s tako ali drugačno prehrano je jasno - ni pa potrebno priporočila nekoga, ( v tem primeru mene ) samo zato, ker se vas večina s stem ne strinja vzet kot absolutno napačna saj ti ne veš kaj pri meni in ljudem, ki jim osebno svetujem deluje ali ne.
In vseh žaljivih postov dalje ni ki sledijo tudi ne zato bom brisal ta račun, saj mi ni treba da mi vas ljubljencek drejci182 piše kaj dela on z mojo mamo ali pa GG25 ki grozi da bo prišel v MB in me ubil pa vseh ostalih žaljivih PM-jev članov tega foruma

Seveda so razlike med nami in je tvoja stvar kaj delaš s treniranci. Sam sem se predvsem osredotočil na tvoje trditve, na odgovor ljudi ki so bli pri tvojem pisanju zmedeni in so tvoje poste objavili tu. Podal sem le svoje mnenje o tvoji misinterpretaciji študij in to tu tudi predstavil uporabnikom.
Za ta dva ki si jih omenil, pa ne vem če sta na tem forumu in ne odobravam takega pisanja, Jure in David za razliko od maxx foruma spodbujata civilizirano debato in je tu takih ekcesov malo. Če sem popolnoma natančen, sta tvoja dva aliasa bojangermic in mcalex skupaj zbrala najbolj neokusne forume na postu.
Če si morda pozabil:
Ne pa ti neki kvazi naturalci ko jim skoči počep v enem letu preko 100 kg gor pa nežni otroški obrazek dobi tako moćno in široko čeljust naekrat.

Nekateri drugi, ki se prodajajo za naturalce in na veliko hype-ajo svojo filozofijo to garantirano niso.

To sta tvoja citata s Flexshop foruma.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Tudi od ljudi s katerimi smo včasin bili prijatelji se danes na moj račun izvaja samo posmeh in ostalo noben se ne vpraša zakaj on zgleda tako za k...c . No ti gujdek ki si medicinec boš verjetno vedel kaj je Medrol in kaj dela 40 mg dnevno za dalje obdoblje z izgledom telesa in če mogoče veš kaj je ulcerozni kolitis in kako je ko greš do 20 dnevno na WC in iz tebe gre samo kri ven - verjetno res optimalno okolje za napredek in če je to vam vredno posmeha ker ne verjamem da bi veliko ljudi sploh hodilo v fitnes z tako boleznijo kaj šele bolj resno treniralo in dalo kaj na telesni izgled.

Mislim da se ni nihče tu obregnil v tvoj videz, bolj v tvoje pisanje. Nisem medicinec, poznam par ljudi z vnentno črevesno boleznijo in ti želim da bi bolezen ostala v mirovalni fazi. Tudi ne delim mnenja z ljudmi glede tvojega videza, se mi zdi da si v super formi.

Vseeno pa si preberi zgoraj svoje navedbe z flexshop in tudi s tega foruma (seveda pod vsemi tvojimi nicki) pa razmisli, če pričakuješ respect od drugih medtem ko sam praktično direktno obtožuješ in blatiš na osebni ravni.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor24 Dec 2012, 12:06

Za grožnje podaš kazensko ovadbo pa je problem rešen.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov