PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Pri PEAK-u so pri razvoju Amino Fusion-a merili koncentracije aminokislin med treningom in ugotovili, da gre najprej Leucin, nato še ostale BCAA »po gobe« In takrat tudi pade MPB v negativno – iz tega se potem da sklepat na to, kakšen je katabolizem AK med vadbo.
Glede na to kakšen problem je objektivnost in standardizacija že pri raziskavah ki jih izvajajo javni laboratoriji na univerzah ipd., kjer že samo donacija podjetja v namen raziskave vzbudi dvome o kredibilnosti dela raziskovalcev. Težko verjamem da bi si firma kot je PEAK privoščila objektivno raziskavo na dovolj udeležencih, kjer bi jih dejansko zanimala razlika med protokolom A in B. In vse to naj bi potekalo top secret in brez da bi katerikoli raziskovalec to želel objavit v znanstveni publikaciji liči na smešno. Skrivno razvijanje protokola optimalne razporeditve AK za potrebe podjetja, samo še Dolph Lundgren zraven, pa imaš cheesy low budget akcijski film.
Marketing v supplement firmah me dostikrat fascinira.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Problem jemanja wheya namesto EAA je predvsem v tem, da če hočeš zadostno količino EAA/BCAA dvigneš s tem tudi količino encimov za oksidacijo ( to predvsem na račun NEAA ) in potem se te AK ne izkoristijo optimalno za gradnjo pač pa za energijo + kinematika AK iz wheya je drugačna kot pa proste AK.
Se ne bi strinjal s tabo:

Vir: Katsanos CS et al.. Whey protein ingestion in elderly persons results in greater muscle protein accrual than ingestion of its constituent essential amino acid content. Nutrition Research 2008; 28 (10): 651-658.
Gre sicer za starostnike in določene omejitve kot je suboptimalna doza (EAA in whey (15g) protokola sta bila standardizirana na enako količino EAA (pribl. 7g)), brez meritve %FSR ipd.
Vseeno pa govori nasprotno od tvoje trditve, tudi če se dvigne oksidacija neesencialnih, to mehanistično ne predstavlja ovire za dejanski dvig AK v zunajceličnem prostoru in posledične signalizacije. V obeh primerih je dvig AK v krvi skoraj identičen, tako da prisotnost NEAA in dvig inzulina predstavlja tu bonus in ne omejitve. Razlika v korist wheya napram EAA je s stališča MPB tu gromozanska (gre namreč za enak odmerek EAA).
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Kevin Tipton ima zdaj en dober online rewiev o tej kompletni tematiki. Problem vseh dosedanjih študij je, da vedno testirajo samo en dejavnik nikoli vsega in potem lahko samo iz poznavanja mehanizmov in logičnega sklepanja zaključiš, kaj bi bilo najbolje za maksimalno miš.rast.
Če je to tisti 5 minutni pogovor za Nestle institute ki je bil pred kratkim objavljen, se niti približno ne strinjam da je tisti laičen pogovor dober. Kakor jaz vem in je v tem intervjuju tudi omenil, meni da je treba za hipertrofijo zaužiti mogoče malo več kot 0,8g/kg/TT (omenja vrednost 1,2g/kg/TT), pa te to očitno ne moti oz. tega nikomur ne svetuješ. Prav tako pravi, da se mu ne zdi pomembno ali so beljakovine zaužite pred ali po treningu.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:Na žalost pa to v »real world« ne bo opazno pri večini čeprav so mnogi poročali o boljši regeneraciji z precej BCAA med treningom in še zdaj čakam da Jim Stopani objavi tisto famozno študijo Whey proti BCAA pred treningom.
Zakaj na žalost? Na žalost prodajalcev mogoče? Real world aplikacija je edina stvar ki šteje pri potrošnikih, encimska fosforilacija protein sinteze je zelo nepredvidljiv napovednik kaj se dogaja z sintezo v večjem obsegu, to raziskovalci stalno poudarjajo.
Če si slučajno zgrešil, ker ne vem če redno bereš forum (maš veliko aliasov, pa še vedno do sedaj te je izdala ura postanja) sem preveril tvoje navedbe na profitnes forumu, ki jih je nekdo objavil tu:
viewtopic.php?f=15&t=132&start=60#p11285
Glede na to kako si v tistem postu interpretiral podatke, iskreno upam da ne bereš samo abstractov študij in iz tega razvijaš kompleksne teorije, po možnosti še napačne.
PublicEnemy_NO_1 napisal/-a:V glavnem tu je še ogromno neznank … jaz še vedno menim da je boljše imet normalni obrok stran od treninga pa potem delat s prostimi AK/CM/BA
Ker si ravno omenjal Tiptona, on pravi da je obrok pred treningom stvar tolerance. Tudi sam sem mnenja in tudi na NMZ smo to že podebatirali, da je trd obrok stran od treninga, koliko stran in v kakšni obliki pa je stvar tolerance. (zanimivo da ne omenjaš tolerance BCAA, meni je bilo pogosto slabo če so bile preblizu treninga, da ne govorimo med, tudi če sem bil tešč)
Glede "delanja s prostimi AK/CM/BA": preberi zgoraj in tisto povezavo na moj post in poskusi pogledat na raziskave katerih poročila objavljaš objektivno in ne s stališča prodajalca.
Se nikoli ne vprašaš zakaj le še peščica vztraja na profitnes forumu? Veliko ljudi tu je preizkusilo celoten spekter dodatkov ki se jih tam ponuja, velika večina je opustila večino tistega in sedaj ne komplicira več, gre pa jim več kot odlično.
Meniš da to počnejo zato ker to pravi Jure ali zato ker dejansko vidijo boljše rezultate na sebi in v svojem življenju?
Ne razumi zgoraj napisanega kot osebni napad nate ampak moje mnenje (in številnih na tem forumu) glede tvoje objektivnosti in po moji oceni napačno predstavljene znanosti, ki meji na zavajanje.
Iskreno me zanima tvoje mnenje in replika na zgoraj napisano.