Spremba okolja je pri teh dvigih res kar stresna za začetnika, tako da so dvigi bili tehnično bolj tako-tako, pa čeprav so dvignjene teže v bistvu PR-ji.
- Snatch 60 kg
- Clean 80 kg
Pri 85 sem bil prepočasen pod palico, tako da nisem uspešno naložil in si skoraj poškodoval zapestje (ne vem, kaj sem čaral)
- Vlečenje za snatch, 3×3×90 kg*
- Vlečenje za clean, 3×3×110 kg* (Pri obeh čisto kratka pavza pri kolenih, ker drugače zgrešim pozicijo.)
Seveda sem naredil tudi 3RM sprednji počep in 2×5 zadnjega, a sem začel zelo konzervativno (100 in 120 kg) in bodo prave teže šele na naslednjem treningu. 120 kg na hrbtu se je danes zdelo lažjih kot kadarkoli v zadnjih nekaj mesecih, tako da me prav zanima, kakšne bodo cifre na koncu cikla.
Pa še današnji post-workout obrok:
* Za tiste, ki ne spremljate toliko dviganja uteži in si boste lažje predstavljali, kaj počnem. Vlečenje za snatch je pravzaprav skoraj enako kot deadlift s snatch (širokim) prijemom, vlečenje za clean pa je zelo podobno navadnemu deadliftu. Razlika med deadliftom in temi vlečenji je večinoma samo v začetni poziciji. Pri deadliftu se štarta z boki višje, tukaj pa utež do kolen dvignemo samo z iztegom kolen (kot prvih nekaj cm počepa iz luknje).