Danes je 25 Apr 2026, 19:47

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Dzezy

Re: prehrana

Odgovor05 Jan 2013, 19:21

David Brunšek napisal/-a:Vrednosti za kebab je raziskovala ena študentka za diplomsko nalogo in lahko poiščete (naslov je nekaj v smislu 'Energijske vrednosti hitre hrane v Ljubljani'). Šuša je že enkrat objavila na forumu določene vrednosti iz te naloge. ;)

Dzezy napisal/-a:Poliquin piše, da bi naj vsak teden jedel drug vir vlaknin- tu verjetno misli na dodatek vlaknin.

To se mi zdi bedarija. Nasplošno je Poliquin glede prehrane v večini člankov/objav povsem mimo. Je pa (bil) dober strength coach.

Se mi zdi, da je tudi mcalex nekoč napisal isto, zato me zanima zakaj tako. :)
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651

alpha

Odgovor05 Jan 2013, 19:31

Se tudi jaz spomnim, da tako zagovarja, pa ni ravno pristaš Poliquina.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor05 Jan 2013, 19:53

You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor05 Jan 2013, 19:59

Dzezy napisal/-a:Se mi zdi, da je tudi mcalex nekoč napisal isto, zato me zanima zakaj tako. :)

Saj bodo ljudje spoznali da je to pri nas očitno kar navada.
Vleče se izjave in nasvete "top" trenerjev iz toliko koncev, potem pa ko jih vprašaš če ti predstavijo dokaz ali utemeljijo izjave, se delajo kot da je to dogma in tega ni treba dokazovat.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

wade

Odgovor05 Jan 2013, 23:10

haha huda scena kok pride njegov preworkout mix 5€ na trening? pa to je brez bcaajk,kreatina, beta alanina in podobnega :D

alpha

Odgovor05 Jan 2013, 23:50

gujdek napisal/-a:Think again (3.post na strani):
http://forum.pro-fitnes.com/viewtopic.p ... fbea6c52a2

;)

Ampak to je bilo že dolgo nazaj. Kasneje je tudi povedal, da Poliquin dela z gensko elito in da njegovi nasveti niso najprimernejši za splošno populacijo (nekaj v tem smislu). Potem so tu še razhajanja na drugih področjih, npr. vnos ogljikovih hidratov itd... pa saj bi nam lahko kar osebno povedal na tem forumu, v čem se z njim strinja, v čem pa ne. ;)

Področje betaina HCl, prebavnih encimov in nasploh prebave pa tudi mene zelo zanima. Pri Poliquinu je to nuja in osnova za nadaljnje protokole, ampak koliko je resnice v tem? Če prebereš komentarje po spletu, imajo uporabniki ponavadi zelo pozitivne izkušnje s tovrstnimi izdelki.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor06 Jan 2013, 00:30

alpha napisal/-a:Ampak to je bilo že dolgo nazaj. Kasneje je tudi povedal, da Poliquin dela z gensko elito in da njegovi nasveti niso najprimernejši za splošno populacijo (nekaj v tem smislu). Potem so tu še razhajanja na drugih področjih, npr. vnos ogljikovih hidratov itd... pa saj bi nam lahko kar osebno povedal na tem forumu, v čem se z njim strinja, v čem pa ne. ;

Vprašanja koga sploh še zanimajo njegove pravljice. Seveda mc dela vedno z suboptimalnimi genetiki. Še nisi slišal da smo na NMZ-ju samo top of the top genske selekcije. Si sploh predstavljaš kaj se zgodi, če navaden smrtnik vzame piškot pred treningom? :)
alpha napisal/-a:Področje betaina HCl, prebavnih encimov in nasploh prebave pa tudi mene zelo zanima. Pri Poliquinu je to nuja in osnova za nadaljnje protokole, ampak koliko je resnice v tem? Če prebereš komentarje po spletu, imajo uporabniki ponavadi zelo pozitivne izkušnje s tovrstnimi izdelki.

Je smiselno če imaš probleme z želodcem (premalo kisline), po drugi strani pa tu ne gre za 98% prebivalstva, kot je to citirano izjavil Poliquin. Preglej izdelke v tisti trgovini, kakršnokoli alternativno zelišče poskuša prodat pod svojim brandom po smešnih cenah.

Blog
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor06 Jan 2013, 10:43

Vprašanja koga sploh še zanimajo njegove pravljice. Seveda mc dela vedno z suboptimalnimi genetiki. Še nisi slišal da smo na NMZ-ju samo top of the top genske selekcije. Si sploh predstavljaš kaj se zgodi, če navaden smrtnik vzame piškot pred treningom? :)

All kindz of gainz! :mrgreen: :mrgreen: :evil:

slejko

Odgovor06 Jan 2013, 11:30

Glede kebaba.. v Turčiji sem enkrat jedel kebab in sem ga naročil z 200g mesa (vem približno kako izgleda). Predvidevam, da v Sloveniji skoraj povsod dajo cca 150g mesa, torej malo več kot 30g B.. lepinja tehta tam okrog 150g, kar je cca 10g B in okrog 75g OH. Potem imamo še zelenjavo in omake, ki prispevajo še tistih nekaj OH, B in M. You do the math :D

Ali pa si pač brez slabe vesti enkrat na mesec privoščiš kebab, ješ tisti dan malo manj kot po navadi in je to to. Če pa od tistega par stokalorijskega presežka enkrat na mesec dobiš mišelinke okrog trebuha, si pa očitno res eden izmed suboptimalnih nesrečnikov..

kai

Odgovor06 Jan 2013, 13:31

jaz če grem na kebab, rečem vedno naj mi da samo ta belo omako in še te zelo malo in si računan okoli 25 g b, 55g oh in 25+ g m
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov