Danes je 25 Apr 2026, 20:49

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Nino

Re: prehrana

Odgovor06 Jan 2013, 14:49

@slejko, moraš vedet da tisto meso (kebab) ki se tam gor vrti, vsebuje precej manj B kot klasično meso, ker je tam zraven kot 1. veliko M, kot 2. pa tudi več vode. Drugače bi se jim tisto meso posušilo kot oglje tam gor v roku par ur :D Pomoje ima tisto meso okrog 15gB/100g mogoče še kaj manj, se upam stavit.

alpha

Odgovor06 Jan 2013, 15:01

alpha napisal/-a:
Guantanamo napisal/-a:
michelangelo napisal/-a:Bi držali makroti za donner kebab: 54 OH, 25B, 26M ?

Jst bi rekel da je tole dokaj on point. Ni šans da ma 100OH in 50B, prej mogoče maščob več (z omako).

http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/7852168.stm

Še enkrat, te vrednosti so realne, ker so bile izmerjene v praksi.
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor06 Jan 2013, 15:07

Sem gledal lepinjo v Hofrju (200g= 100 OH) in bi reku da je iste velikosti kot tista v kebabu. ok ta iz kebaba je še posuta s sezamom ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«

MAD MAX

Odgovor06 Jan 2013, 17:36

slejko napisal/-a:Glede kebaba.. v Turčiji sem enkrat jedel kebab in sem ga naročil z 200g mesa (vem približno kako izgleda). Predvidevam, da v Sloveniji skoraj povsod dajo cca 150g mesa, torej malo več kot 30g B.. lepinja tehta tam okrog 150g, kar je cca 10g B in okrog 75g OH. Potem imamo še zelenjavo in omake, ki prispevajo še tistih nekaj OH, B in M. You do the math :D

Ali pa si pač brez slabe vesti enkrat na mesec privoščiš kebab, ješ tisti dan malo manj kot po navadi in je to to. Če pa od tistega par stokalorijskega presežka enkrat na mesec dobiš mišelinke okrog trebuha, si pa očitno res eden izmed suboptimalnih nesrečnikov..

Kdo pa še gre samo na en kebab :lol: , jst če jih grem jest morm 3 naročit, če ne nism srečn :lol:

Nino

Odgovor06 Jan 2013, 17:51

vsakemu svoje! :) sploh pa, čeprav IIFYM to "dopušča", nikoli ne jem hrane za katere ne vem vrednosti. Tisto ugibanje je kr neki...ali si 100% točen ali pa nič :)

alpha

Odgovor06 Jan 2013, 18:18

MAD MAX napisal/-a:
slejko napisal/-a:Glede kebaba.. v Turčiji sem enkrat jedel kebab in sem ga naročil z 200g mesa (vem približno kako izgleda). Predvidevam, da v Sloveniji skoraj povsod dajo cca 150g mesa, torej malo več kot 30g B.. lepinja tehta tam okrog 150g, kar je cca 10g B in okrog 75g OH. Potem imamo še zelenjavo in omake, ki prispevajo še tistih nekaj OH, B in M. You do the math :D

Ali pa si pač brez slabe vesti enkrat na mesec privoščiš kebab, ješ tisti dan malo manj kot po navadi in je to to. Če pa od tistega par stokalorijskega presežka enkrat na mesec dobiš mišelinke okrog trebuha, si pa očitno res eden izmed suboptimalnih nesrečnikov..

Kdo pa še gre samo na en kebab :lol: , jst če jih grem jest morm 3 naročit, če ne nism srečn :lol:

Jaz sem od lokalnega sit še naslednji dan, kaj šele, da bi 3 pojedel :)
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor06 Jan 2013, 18:24

Nino napisal/-a:vsakemu svoje! :) sploh pa, čeprav IIFYM to "dopušča", nikoli ne jem hrane za katere ne vem vrednosti. Tisto ugibanje je kr neki...ali si 100% točen ali pa nič :)

hehe zanimivo, jaz tudi...
če kak dan nimam futra pod kontrolo (beri: jem zunaj) si tisti dan obvezno štejem kot fail/off/kakorkoli in se niti ne trudim ugibat kaj sem pojedla, itak bi bila pomoje way off, ker nimam pojma, kaj vse je notri oziroma koliko je česa
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor06 Jan 2013, 19:21

Okej, konkretnega odgovora na moje vprašanje še zdaj nisem dobil, razen tega da sta mcalex in Poliquin "vstavipoljubnobesedo". Briga me kdo stoji za kakšno izjavo in kdo kopira in ne vem kaj še. :roll:
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor06 Jan 2013, 19:28

Because food intolerances to specific fibers develop rapidly, making the fiber useless by causing inflammation and impeding detoxification, I recommend a fiber protocol. The solution is to rotate the fiber you take and begin the protocol gradually. Most people get best results by starting with 2 grams of fiber in water at the two extremes of the day: morning upon awakening, and right before retiring at night. Fiber blends that will encourage effective detoxification include chia and flax seed; fibers of carrot, beet and citrus; cranberry seed; apple pectin; and psyllium.

postopno začneš s to količino in kolobariš navedene vire

(saj te je zanimalo, kako si folk razlaga to izjavo, right?)

ti je pa tud David dal zelo nedvoumen odgovor: ta članek je bedarija in telo se ne navadi na posamezen vir vlaknin, da ta potem ne bi bil več dober oz. izkoriščen
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor06 Jan 2013, 20:14

Ni me ta članek zanimal, je pa res, da sem ga na hitro prebral in se mi je zato pojavilo vprašanje.
Sem pa mislil, da se bo kaj bolj razvila debata oz. sem upal na več kot le en odgovor. Očitno se bom moral zadovoljiti samo z enim. :D
Sicer pa ne vem zakaj samo 2x2g vlaknin, jaz vzamem po 7-10g naenkrat, in pa tudi 30g lanenega semena (10g vlaknin). Tega bi se naj mlelo npr. s kavnim mlinčkom, ne? Cela semena se naj ne bi prebavila...
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov