Danes je 25 Apr 2026, 20:47

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

gujdek

Re: prehrana

Odgovor06 Jan 2013, 20:57

Dzezy napisal/-a:Okej, konkretnega odgovora na moje vprašanje še zdaj nisem dobil, razen tega da sta mcalex in Poliquin "vstavipoljubnobesedo". Briga me kdo stoji za kakšno izjavo in kdo kopira in ne vem kaj še. :roll:

Mislim da ti je David takoj napisal da je bedarija. Lahko ti še jaz enkrat, ker je res bedarija.
Sem v svojem postu samo pojasnil kako gre tu napačna informacija naprej.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

Nino

Odgovor06 Jan 2013, 21:30

tudi jaz pravim da je bedarija pa nimam pojma če je res, preprosto sliši se bedasto :) :P
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor06 Jan 2013, 22:07

Jaz pa mislim da je vajin post bedarija, ker če ne znata utemeljiti zakaj, potem je to bedarija.
No ofense, ampak da mečete v koš nekatere strokovnjake ki imajo za sabo toliko let prakse kot ste vi stari, se mi zdi... bedarija. Samo slabo luč dajete forumu, če ne znate argumentirat stvari.
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor06 Jan 2013, 22:36

No ja.. tudi clanek (ce je res govora o Fibre protocol) nima navedenih nobenih virov, niti ne utemeljuje zakaj rotirati vlaknine. Omeni (ne utemelji), da naj bi telo razvilo intoleranco na dolocena zivila. Ce se ne motim so vlaknine neprebavljive, tako da se mi zdi cudno, da bi se telo navadilo na nekaj kar ni prebavljivo, torej se sprasujem,... zakaj sploh rotirati taksno zadevo. Ce imas raznoliko prehrano, itak skos rotiras ;).
my 50cents.
nwm iz glave koliko vlakin zauzijem dnevno. okoli 30g se mi zdi.
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor06 Jan 2013, 22:39

Dzezy napisal/-a:Okej, konkretnega odgovora na moje vprašanje še zdaj nisem dobil, razen tega da sta mcalex in Poliquin "vstavipoljubnobesedo". Briga me kdo stoji za kakšno izjavo in kdo kopira in ne vem kaj še. :roll:

Dzezy, odgovor je bil toliko konkreten kot vprašanje. Če so kje študije ali teorija, ki stoji za tem, se lahko podrobneje pogovarjamo. ;)

Če gre za citat, ki ga je objavila Ina, se mi zdi teorija prav tako nesmiselna, kot se mi je zdela na začetku.
Torej ne smeš jesti dva dni zapored jabolk, ampak en dan jabolka, nato pomaranče in za tem borovnice, ker boš drugače postal alergičen? :)

Ni čudno, da ni navedenega nobenega vira, če pa ne obstaja:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term ... on%20human
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed?term ... ntolerance

Ne vem zakaj se mi zdi, da ima Poliquin v svoji trgovini nekaj različnih vrst dodatkov z vlakninami? :)

Dzezy napisal/-a:Jaz pa mislim da je vajin post bedarija, ker če ne znata utemeljiti zakaj, potem je to bedarija.
No ofense, ampak da mečete v koš nekatere strokovnjake ki imajo za sabo toliko let prakse kot ste vi stari, se mi zdi... bedarija. Samo slabo luč dajete forumu, če ne znate argumentirat stvari.

Se strinjam, da je stvari treba argumentirati! ;) Mislim pa, da je vseeno treba spoštovati čas in voljo ljudi, ki pišejo na tem forumu. Tako tistih, ki več sprašujejo kot tistih, ki več odgovarjajo. Ker je zaradi takih čudovitih oseb forum postal to kar je in zaradi vas se je tudi naravni bodibilding razvija v pravo smer. ;)

Peace. :)

//Edit: Da bo bolj jasno: Gujdek za objavljanje in deljenje svojega znanja ne dobi plačila, vsi ostali našteti strokovnjaki pa se s tem preživljajo. ;)
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor06 Jan 2013, 22:57

Dzezy napisal/-a:Jaz pa mislim da je vajin post bedarija, ker če ne znata utemeljiti zakaj, potem je to bedarija.

Bom kar iskren s tabo. Se mi zdi da je to tudi primerno da bodo vsi na jasnem s tem.

Prvo si preberi še enkrat svojo temo, kjer si izbrisal ZS-je z grožnjami zaposlenih s profitnesa, se ti ne zdijo to precej hujše obtožbe kot moje in Davidovo pisanje.
viewtopic.php?f=13&t=92
Mogoče nam tudi kdaj kakšna zadeva presede, začel si namreč v stilu "Poliquin pravi".... Kakšen odgovor si pričakoval? Tebi se zdi najbrž OK da citiraš Poliquina tako kot si ga in pričakuješ da ti bo nekdo serviral in brskal kaj je hotel povedat. Zakaj je inal3igh uspelo?:
viewtopic.php?f=15&t=36&start=450#p20858

Zakaj pri toliko bolj izkušenejših in starejših strokovnjakih (tako jih imenuješ ti, ne jaz), sprašuješ nas mlade in "neizkušene" ki "ne znamo argumentirat".

Prav ta "ne znamo argumentirat" me je najbolj zmotil, mogoče ne spremljaš tega foruma dovolj pogosto, ampak že nekajkrat sem sam z argumentiranimi posti poskušal dobit kontra-argumente od "strokovnjakov", pa ni prišlo ravno do neke debate a ne? Tudi Juretu, Davidu, masoliju in ostalim, mislim da ne moreš očitat neargumentiranih postov.
Zdaj pa premisli na koliko slo forumih boš dobil na argumentirano vprašanje tudi argumentiran odgovor, jaz sem bolj navajen odgovorov tipa :"bilderji to delajo že 30 let, to sigurno deluje, zakaj si drzneš spraševat".
Tukaj si zelo udaril mimo in morda (vsaj mene) kar malo užalil, glede na to da v nekatere poste vložim kar veliko truda, ne glede na to ali je odgovor na vprašanje meni samoumeven.

Pa o tvojih preteklih ZS namenjenih meni raje ne bova, se mi sedaj zdi da sem ti dal popolnoma preveč koristnih informacij kot bi si jih zaslužil.

Edit v odgovor na Davidov edit: in plačila tudi od nobenega ne pričakujem, pa gre precej nasvetov tudi prek ZS-jev. Veliko bolj me razveseli če ljudje na podlagi mojih postov lažje pridejo do cilja, ali pa samo do koristnih informacij. Teoretično hipotetična sklepanja kaj se dogaja z DNL v danem trenutku pa so itak pure fun. :D
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

wade

Odgovor06 Jan 2013, 23:55

Gujdek kaj pa misliš o ketonski kot jo grom zagovarja samo glede zdravja. Sam se je sicer niti slučajno ne mislim lotit zarad nešteto razlogov zanima me zgolj informativno. Recimo da si teoretično 99% svojega življenja v ketozi ne pride do nikakršnih komplikacij oz je to celo zelo zdravo?
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor07 Jan 2013, 00:20

wade napisal/-a:Gujdek kaj pa misliš o ketonski kot jo grom zagovarja samo glede zdravja. Sam se je sicer niti slučajno ne mislim lotit zarad nešteto razlogov zanima me zgolj informativno. Recimo da si teoretično 99% svojega življenja v ketozi ne pride do nikakršnih komplikacij oz je to celo zelo zdravo?

Bom napisal kakšen post o tem v kratkem...

Blog

PublicEnemy_NO_1

Odgovor07 Jan 2013, 09:06

ĐIZS ljudje pa kaj je z vami ?

Kje pa je kdo sploh prebral, da jaz zagovarjam kakršnokoli rotacijo vlaknin ?
Edino, kar zagovarjam je povečan vnos vodotopnih vlaknin.
Pa odkod tebi gujdek ideja, da jaz priporočam Poliqiuinovo prehrano ali dodatke ?
Tista tema, ki si jo polinkal je bilo govora o treningu in ni enega mojega prispevka na forumu kjer bi jaz kakorkoli zagovarjal Poliquinovo prehrano ali dodatke ipd.
Edino kar je bilo govora kadarkoli je bilo o trening shemah oz. idejah.

Pa še nekaj - David tebi se posebej zahvaljujem, da si ustvaril tu na forumu tako dobro mnenje o meni, da se določeni člani tega foruma čutijo poklicane, da se norčujejo iz mojega zdravja in izgleda.
Uporabniški avatar

Dzezy

Odgovor07 Jan 2013, 09:39

Sorry gujdek, ne vem kaj ima sedaj to veze in zakaj si se sploh naslonil na moje ZS-je, zakaj sprašujem vas "mlade neizkušene" itd... Precej bosa, sploh, ker sem že večkrat omenil da ste Masoli, ti, David, Jure in še kdo odlični podajalci odgovorov in razlag. :roll: Prav tako je bila "bedarija" namenjena zgornjima dvema, ki sta tudi tako odgovorila na moje vprašanje. :)

Kot je rekel David, peace! :D
10£ popusta pri naročilu na Myprotein.com --> uporabi kodo: MP394651
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov