Danes je 01 Maj 2026, 14:00

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Jure Rus

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor05 Jan 2013, 20:06

Glede problemov z nespečnostjo: jaz bi se osredotočil predvsem na to, da si daš neko fiksno uro in hodiš konstanto ob tej uri v posteljo. Tako si boš malo uredil bioritem, ki je pri tebi, kolikor imam občutek, precej zmešan. :D ;)

Pa seveda čestitke za dvige; včerajšnje sprednje počepanje je bilo poezija! 8-)
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor05 Jan 2013, 20:30

Bravo za PR-je!!!
In seveda, relax, take it easy :)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor05 Jan 2013, 21:00

jokamskos napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:Jokamskos, danes bom dodal jello-te (podobno pudingu). To sem slišal, da ti priporočaš za regeneracijo, tako da bi moral bit hudi rezultati! :twisted: :D [/i]

Poleg obveznega masturbiranja pred spanjem..sprosti telo in duha :lol:

ps: če enkrat ni dovolj..pa trikrat 8-)

kefets napisal/-a:Pusti si makrote za pivo. Mene takoj vrže :D malo za šalo, malo zares :D

Haha, sami super nasveti! :D
Piva žal ne maram, gre pa se mi tudi za kvaliteto, ne samo kvantiteto spanja. :)

Jure Rus napisal/-a:Glede problemov z nespečnostjo: jaz bi se osredotočil predvsem na to, da si daš neko fiksno uro in hodiš konstanto ob tej uri v posteljo. Tako si boš malo uredil bioritem, ki je pri tebi, kolikor imam občutek, precej zmešan. :D ;)

Ja, si kar zadel glede bioritma, ki je zmeden še iz časov srednje šole, ko se je bilo treba ponoči učiti, ker drugače ni bilo časa. No, takih neumnosti ne počnem več, gre pa vseeno zelo počasi s tem navajanjem na isto uro spanja. Počasi bo! Če ne bom preveč razmišljal! :)

Hvala za pohvale! :)
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor05 Jan 2013, 21:32

Ampak svaka ti čast, da po 3 urah spanja delaš s tolikšnimi težami ;)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor06 Jan 2013, 22:22

Danes ...

Sprednji počep s pavzo
2×3×110 kg
Z debelo palico in v zadnji pon. sem se zaletel v varovala, tako da je še malo rezerve.

Snatch High Pull (iz tal)
6×3×50 kg

Rack Jerk
Končno je tehnika pri lažjih težah precej lepša! Težava je bila, da sem do zdaj vedno preveč na silo skakal in potem pristal s težo na sprednji nogi, zadnja noga pa je bila preveč stegnjena. Če celoten skok izvedem počasneje (počasneje dol, nižji skok) pride vse samo od sebe lepše.
Po 2 pon. do točke, ko se je tehnika bistveno poslabšala. To je bilo pri 60 kg.

Priteg na drog, nevtralni prijem
5×5×bw+10 kg

Izteg trupa
3×12 z zeleno elastiko

Dvig nog v vesi na bradlji

3×15
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor07 Jan 2013, 21:16

lepo ti gre počep gor!

pa neverjetna fleksibilnost v gležnjih-težko že vidiš več :D
Uporabniški avatar

ZeRoberto

Odgovor08 Jan 2013, 00:38

David sem gledal tvoje cilje za leto 2013...se mi zdijo super. Eno vprašanje, misliš, da boš prilezel pri ATG počepu do 200+ v tem letu?

Sam imam podobne želje glede moči, samo vseeno v nekoliko manjšem merilu :) Če mi počep iz trenutnih 137 rata spravit na 180 bi bil več kot zadovoljen :)

Sorry za OT ;)
ISSA certified (Strength and conditioning) trainer
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor08 Jan 2013, 22:51

spartan napisal/-a:lepo ti gre počep gor!

pa neverjetna fleksibilnost v gležnjih-težko že vidiš več :D

Hvala! :)
Glede napredka pri gibljivosti sem tudi sam zelo zadovoljen. Manjka mi še samo prava gibljivost ramen, pa bo! :)

ZeRoberto napisal/-a:David sem gledal tvoje cilje za leto 2013...se mi zdijo super. Eno vprašanje, misliš, da boš prilezel pri ATG počepu do 200+ v tem letu?

Sam imam podobne želje glede moči, samo vseeno v nekoliko manjšem merilu :) Če mi počep iz trenutnih 137 rata spravit na 180 bi bil več kot zadovoljen :)

Sorry za OT ;)

Sploh ni off topic, Ze! :)
Cilje si vedno rad zastavim malo višje kot bi bilo racionalno najbolj smiselno in to me še bolj žene.
Sicer sem poračunal zadeve in bi moral letos brez težav priti do 200 kg atg počepa, če ne bo poškodb. Ampak tudi, če cilja ne dosežem, ne bom žalosten - bom vsaj vedel, da sem se potrudil po najboljših močeh. ;)
Je pa moj trenutni 1RM glede na račun malo čez 150 kg. ;)

Bova dala vse od sebe, pa da vidimo, kaj bo, ane! 8-) ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor09 Jan 2013, 23:40

Zadnja dva treninga v celoti:

Včeraj
Sprednji počep 3RM
2×122,5 kg (fail v 3.)

Snatch
2×30 kg
2×35 kg
2×40 kg
2×45 kg
2×50 kg
2×55 kg
Pri predzadnji seriji sem ugotovil, da pridem v dosti lepšo pozicijo pri kolenih, če narecim "wrist curl" in s tem palico bolj približam telesu. Dvig je tudi precej lažji in zadnji dve seriji sem palico ujel v power snatch položaju. Sigurno bi lahko dvignil še več, a ker je gib zdaj drugačen, nisem hotel poskušati dokler treniram v fitnesu, kjer je bolje, da ne pade kakšna utež na tla.***

Clean
2×40 kg
2×50 kg
2×55 kg
2×60 kg
2×65 kg
2×70 kg
2×75 kg

Zadnji počep
3×5×132,5 kg!

Snatch pull
3×3×95 kg

Clean pull
3×3×115 kg

Danes
Sprednji počep s pavzo
2×3×112,5 kg (PR)

Snatch high pull
4×3×50 kg

Rack jerk
2×30 kg
2×40 klg
2×50 kg
2×55 kg
2×60 kg
2×65 kg
1×70 kg
Tehnika tokrat tudi pri težjih serijah boljša.

Priteg na drog, nevtralni prijem
5×5×bw+15 kg

Izteg trupa
3×10×bw+45 kg

*** Olimpijski dvigi so ravno obratni načinu treninga, po kakršnem so včasih trenirali vsi BB: dvigniti utež na najtežji možni način. Tukaj se išče najlažjo pot za spraviti utež nad glavo. Palico je treba peljati po čim bolj optimalni poti, da se izkoristijo vsi vzvodi in sile, ki jih proizvedeš med dvigom. Če zadaneš t.i. (optimalne) pozicije npr. pri kolenih, v bokih itd., je pol dela že opravljenega. Če te zgrešiš je velika verjetnost, da dviga ne opraviš ali pa ga opraviš z veliko več muke. Moja težava je bila, da palica leti preveč stran od telesa, kar se je izboljšalo takoj, ko sem jo približal telesu v poziciji pri kolenih.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor09 Jan 2013, 23:48

David Brunšek napisal/-a:Pri predzadnji seriji sem ugotovil, da pridem v dosti lepšo pozicijo pri kolenih, če narecim "wrist curl" in s tem palico bolj približam telesu.

Ja to res naredi razliko..tut men pomagal za lažji dvig :twisted:
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov