Danes je 24 Apr 2026, 10:12

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

matevz89

Re: David Brunšek

Odgovor17 Jan 2013, 20:28

Ahhh the "good" old times :)
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor17 Jan 2013, 20:41

FUARK! Ti pa si sprobal enih diet.

Ah ja biseri. :D

Hardstylegod

Odgovor18 Jan 2013, 01:17

Imam eno vprašanje. Na dieti sem že dobra 2 meseca, sedaj pa imam že nekaj časa dnevni vnos 2000-2200 kcal. Zdej pa me zanima, če vseeno naredim refeed, čeprav še vedno izgubljam na teži in če ga, ali ga naredim raje na trening dan ali na off dan ?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor19 Jan 2013, 00:11

Odvisno je od tega koliko izgubljaš na teden ter kako je s počutjem in močjo. Če se počutiš v redu, moč ne pada in težo izgubljaš tako hitro kot želiš, lahko še počakaš z refeedom. Če izgubljaš prehitro ali prepočasi ali pa kaj drugega ne štima, premisli o spremembah (tudi refeed je ena taka).

Jaz imam na dieti refeede raje na dneve brez treninga, da si res spočijem, sem zagotovo na vzdrževalnih kcal oz. presežku in se malo pozabavam s kuhanjem. :)

Hardstylegod

Odgovor19 Jan 2013, 01:03

David Brunšek napisal/-a:Odvisno je od tega koliko izgubljaš na teden ter kako je s počutjem in močjo. Če se počutiš v redu, moč ne pada in težo izgubljaš tako hitro kot želiš, lahko še počakaš z refeedom. Če izgubljaš prehitro ali prepočasi ali pa kaj drugega ne štima, premisli o spremembah (tudi refeed je ena taka).

Jaz imam na dieti refeede raje na dneve brez treninga, da si res spočijem, sem zagotovo na vzdrževalnih kcal oz. presežku in se malo pozabavam s kuhanjem. :)

Hvala za odgovor. Izgubljam približno pol kg, kdaj tudi do max 1kg na teden, moč je stabilna oz. nekje celo narašča in počutje ostaja kar uredu. Verjetno pa tudi ne bi bilo narobe, če bi sedaj naredil refeed ali pač :) ? Koliko pa je priporočljivo imeti vnos potem na refeed dan ? Recimo, da imam sedaj 2100kcal na vse dneve, bi bilo potem uredu, če bi imel na refeed okoli 2800-2900 kcal ?

kefets

Odgovor19 Jan 2013, 09:28

David Brunšek napisal/-a:Kiropraktiki se v osnovi omejijo na hrbtenico in poskušajo težave rešiti kot da izhajajo od tam. Vse seveda ne (in v takih primerih je fizioterapevt vsekakor boljša izbira), ne spomnim pa se več točno, kaj je glavna težava pri tebi. Jaz bi najbrž poskusil, če bi mislil, da lahko z manipulacijo hrbtenice doseže izboljšanje. ;)

Glede tega, ali moraš prinesti s seboj slike, je pa najbolje da vprašaš kiropraktika prej po telefonu.

Ugotovil je da imam na določenih sklepih ogromno kalcija in iz tega prihajajo bolečine in težave z mobilnostjo. Razen teh vaj ki mi jih je dal verjetno ne morem nič kajne?

Bodie

Odgovor19 Jan 2013, 10:32

Ko je glih govora o dieti in o tem, ko se vse ustavi. Kaj priporočaš narediti na dieti, ko se izguba maščobe ustavi, vnos pa je 2300 kcal, ali naj povečam dnevno porabo kalorij, ali naj zmanjšam vnos hrane? Če slednje, me zanima po koliko kcal priporočaš spustiti 100kcal, 200kcal ali več?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 00:02

Hardstylegod napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:Odvisno je od tega koliko izgubljaš na teden ter kako je s počutjem in močjo. Če se počutiš v redu, moč ne pada in težo izgubljaš tako hitro kot želiš, lahko še počakaš z refeedom. Če izgubljaš prehitro ali prepočasi ali pa kaj drugega ne štima, premisli o spremembah (tudi refeed je ena taka).

Hvala za odgovor. Izgubljam približno pol kg, kdaj tudi do max 1kg na teden, moč je stabilna oz. nekje celo narašča in počutje ostaja kar uredu. Verjetno pa tudi ne bi bilo narobe, če bi sedaj naredil refeed ali pač :) ? Koliko pa je priporočljivo imeti vnos potem na refeed dan ? Recimo, da imam sedaj 2100kcal na vse dneve, bi bilo potem uredu, če bi imel na refeed okoli 2800-2900 kcal ?

Lahko, ampak če je stanje kot praviš, ga redno še ne rabiš.
Odvisno, kako pogosto. ;) Če imaš refeed redkeje, več kcal, še pogosteje, manj. Če ne veš, kje začet, probaj kaj takega enkrat na teden pa boš videl, kje si.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 00:03

kefets napisal/-a:
David Brunšek napisal/-a:Kiropraktiki se v osnovi omejijo na hrbtenico in poskušajo težave rešiti kot da izhajajo od tam. Vse seveda ne (in v takih primerih je fizioterapevt vsekakor boljša izbira), ne spomnim pa se več točno, kaj je glavna težava pri tebi. Jaz bi najbrž poskusil, če bi mislil, da lahko z manipulacijo hrbtenice doseže izboljšanje. ;)

Glede tega, ali moraš prinesti s seboj slike, je pa najbolje da vprašaš kiropraktika prej po telefonu.

Ugotovil je da imam na določenih sklepih ogromno kalcija in iz tega prihajajo bolečine in težave z mobilnostjo. Razen teh vaj ki mi jih je dal verjetno ne morem nič kajne?

Nimam pojma o tej tematiki, ampak slišal sem že za "razbijanje" kalcija na skleph z ultrazvokom (?). Mogoče vredno raziskati. ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 00:10

Bodie napisal/-a:Ko je glih govora o dieti in o tem, ko se vse ustavi. Kaj priporočaš narediti na dieti, ko se izguba maščobe ustavi, vnos pa je 2300 kcal, ali naj povečam dnevno porabo kalorij, ali naj zmanjšam vnos hrane? Če slednje, me zanima po koliko kcal priporočaš spustiti 100kcal, 200kcal ali več?

Odvisno. :) Če imaš veliko aktivnosti ali pa je nočeš delati še več, potem spusti kcal. Če nimaš veliko aktivnosti, potem povečaj to. Osebno ne pretiravam rad pri nizkointenzivnih aktivnostih, MISS in HIIT pa vsi vemo, da je omejeno, koliko ga lahko zdržiš oz. se od njega regeneriraš.

Če boš nižal, je pri tem dnevnem vnosu -100-200 kcal/dan ok, več pa ne bi, ker bodo spremembe prehude in ti hitro ni več jasno, kaj se dogaja s težo, metabolizmom itd.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov