Danes je 01 Maj 2026, 16:20

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

KK400

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor29 Jan 2013, 20:37

David Brunšek napisal/-a:Komaj čakam, da štartam naslednji cikel, ko bom ponovitve pri zadnjem počepu spet znižal. Osemke sovražim, ampak zaenkrat mi taka "baza" zelo koristi pri napredku in se pozna pri večjih težah.

Tudi sam sem trenutno na 8 ponovitvah (baza) in se ne bi mogel bolj strinjati z napisanim. Po dolgem času imam, zaradi tako visokih ponovitev, konkreten muskelfiber.

Seveda tudi sam upam na višje teže kasneje, ko ponovitve padejo.
Moram pa reči, da super teže za 8ke. Moje noge so bile po osemkah pri DL tako zbite in zategnjene, da pri čepu ni šlo nad 100kg.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor29 Jan 2013, 22:56

Hvala! :)

Osemke pri deadliftu so kot osemke pri počepu na kvadrat in da si za tem sploh še delal počep je vredno spoštovanja. :) Definitivno zelo težko, sploh če je intenzivnost na max!
Jaz med temi serijami pri počepu jemljem kar dolge pavze, tako da mi zadnjih nekaj treningov uspeva narediti v vseh treh serijah 8 ponovitev s težo, ki je že v prvi seriji na meji (no, naslednje višanje bo res težavno!). Opravljenega dela se zato nabere veliko in upam, da bo tudi naprej šlo tako dobro, kot do zdaj. :)
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor29 Jan 2013, 23:25

deadlift in počep na 1 treningu, je HARD!!

jaz sem v tem ciklu, deadlift nastavil v 4-ti trening celega telesa(po sistemu treninga vsak drugi dan celo telo)-ločeno od počepa in power cleana. nekak opažam, da mi tako še najbolj paše!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor31 Jan 2013, 22:39

Za mano je zelo "zanimiv" dan. Zjutraj sem se zbudil z vnetim ušesom, potem pa sem okrog poldneva imel delo v fitnesu in za tem sem nameraval odtrenirati še sam. Bolečina je bila precej moteča (valsalva manever), zato sem se odločil, da se na hitro pozdravim in poskusim trenirati zvečer. Namesto treninga sem odšel domov,vzel c vitamin in lekadol ter spal 2 uri. In je delovalo! :D Bolečina je bila zvečer precej manjša, tako da sem lahko naredil trening, ki mi je uspel odlično.

Sprednji počep 2RM
3×125 kg (PR!) - naredil eno pon. več kot potrebno, ker sem imel še rezerve

Nekaj oly dvigov kot običajno ...
Teže žal ne morajo več biti povsem max., ker v fitnesu ne smem odvržti uteži in se pri spuščanju lahko poškodujem.

Zadnji počep
3×8×128 kg (PR!)

Za konec še nekaj vlečenj kot običajno.

Po treningu me je uho povsem nehalo bolet, vesel pa sem tudi, ker bom lahko v zadnjem tednu cikla napadal nov 2RM PR pri sprednjem počepu ter poskusil narediti zadnji počep z 8-kami z isto težo kot sem delal v prejšnjem ciklu 5-ke. :)

Razlog za čudežno ozdravitev in dober trening:
cufti.jpg
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

urban

Odgovor31 Jan 2013, 22:41

Lepo! Si sam delal čufte?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor31 Jan 2013, 22:45

Ti so mamino "darilo". Če bi jih delal sam ne bi bili pol toliko dobri. ;)
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor01 Feb 2013, 09:14

zakaj se meni ne gre tako pozdravit :|

še bolj me zanima, kako gre to ocenjevanje makrotov - recimo za čufte :mrgreen: zaslišiš mamo, koliko je česa, ali oceniš tako na hitro (predvidevam tudi, da se ne kuha sam za enega..) jaz imam s tem res huuge probleme :?
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor01 Feb 2013, 09:27

Congratz za PR!
Btw.. a ti je res uspelo le pri enem čutfu ostati? To je lih za apetit odpret ;).
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor01 Feb 2013, 09:58

to je čuft v velikosti rokometne žoge :D

Bravo bruno!
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor01 Feb 2013, 12:30

inal3igh napisal/-a:zakaj se meni ne gre tako pozdravit :|

še bolj me zanima, kako gre to ocenjevanje makrotov - recimo za čufte :mrgreen: zaslišiš mamo, koliko je česa, ali oceniš tako na hitro (predvidevam tudi, da se ne kuha sam za enega..) jaz imam s tem res huuge probleme :?

Mama ve, kako se stvari streže in je vse sestavine stehtala ter zapisala. :D Glede na to, da drugače ne jemo skupaj, ji ni bilo težko in vzelo je minuto več časa. Jaz sem samo poračunal: 26/65/14 na porcijo.
Drugače sem pa pred tem že ocenil na oko in sem zgrešil za 50 kcal. Glede na to, da si pri trenutnem vnosu lahko privoščim ocenjevanje, se ne bi sekiral če bi ostal kar pri ocenjenih vrednostih. Dober približek so tudi vrednosti podobnih obrokov, ki se dobijo v trgovini.

To, če se ne kuha samo za enega, je še najlažje. Če veš, da je čuftov 10, samo deliš. Če pa je kaka druga stvar moraš drugače oceniti. Pečene jedi lahko razdeliš na deleže (1/3 pekača itd.), juhe in podobno glede na število krožnikov, krompir/riž glede na posodo iz katere jemlješ (lahko si predstavljaš tortni diagram) ...

alexjug napisal/-a:Congratz za PR!
Btw.. a ti je res uspelo le pri enem čutfu ostati? To je lih za apetit odpret ;).

michelangelo napisal/-a:to je čuft v velikosti rokometne žoge :D

:mrgreen:

Hvala. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov