inal3igh napisal/-a:mi je pa všeč, ko Layne v zadnjem v-logu (
http://www.youtube.com/watch?v=G6H2edyPLU8) govori o tem, da tudi ljudje, ki furajo IIFYM pridejo v "problemske situacije", ampak manj pogosto, s čimer se popolnoma strinjam..pri ljudeh, ki na dieti nikoli nimajo niti malo problemov, me včasih zaskrbi, da so v resnici T-1000
Moja izkušnja iz zadnjih tednov hujšanja, ko so bili kcal res že zelo nizki (okrog 1800): spominjam se enega dne, ko sem imel refeed, kako sem se boril s seboj, da nisem poprašičil. Pred tistim dnem ni bilo nobenega problema, ne na low kcal dneve, ne na refeed dan. Potem sem pomislil, da fleksibilno hranjenje upošteva pač povprečja in sem refeede potegnil na 2 dni, namesto na en dan (seveda s porazdeljenimi kcal). S tem se psihološki aparat (ki ni nič drugega kot stroj za kalkuliranje koristi), ni pohujševal ob misli: "Zdaj imaš en refeed dan, izkoristi priliko in se nažri." Ko pa potegneš refeed na 2 dni, te potrebe ni več. Zakaj bi bila? Saj je jutri še en dan... in se je psihološko stvar uredila/resetirala.
Problem je v tem, da lahko po dolgem obdobju hujšanja tudi zdrav pristop do refeedov pripelje do tega, da prične psiha podzavestno kalkulirati in dojema zdrav refeed dan kot bolan off/cheat dan. Če pa refeed potegneš na 2 ali celo 3 dni, potem resetiraš tudi psiho in tega ne more več dojemat kot enkraten off/cheat, ampak spet postane strukturiran pristop.
(Upam, da nisem preveč zakompliciral, s tem kar sem hotel povedati.

)
EDIT: citiral sem ino, forum pa je zpisal, da sem citiral Davida. Čudna reč... sedaj je popravljeno.