Danes je 26 Apr 2026, 13:06

najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Re: najpomembnejši in najbolj učinkoviti dodatki

Odgovor01 Feb 2013, 12:42

Še sem moram prilepiti, npr. kateri testo boosterji delujejo in kateri ne delujejo: http://examine.com/topics/Testosterone/

MAD MAX

Odgovor01 Feb 2013, 19:08

alpha napisal/-a:Še sem moram prilepiti, npr. kateri testo boosterji delujejo in kateri ne delujejo: http://examine.com/topics/Testosterone/

Jaz pa pravim stestiraj sam pa boš videl dejansko stanje vsakega posameznega produkta.

Don

Odgovor03 Feb 2013, 20:24

ma kdo kako mnenje glede učinkovitosti delovanja izvlečka belega fižola, t.i. ''carb blockers''?
je to sploh priporočljivo uživat..kam grejo potem vsi OH-ji, če se naj ne bi absorbirali? se pretvorijo oz. izločijo kot balastna snov? podobno kot vlaknine?
je sploh kaj na tem, da se OH-ji nebi absorbirali in pretvorili v sladkor? Jure, David..znanstveno stališče maybe?
hvala..

Sydney

Odgovor03 Feb 2013, 20:32

sicer res deloma blokira absorpcijo, ampak to vseeno niso ravno omembe vredne količine. neabsorbirani OHji se izločijo.
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor03 Feb 2013, 20:47

hehe to si jaz v pest nasipam pa jem, ko me psiha zgrabi...empirično preizkušeno ---> makes no difference :twisted:
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor03 Feb 2013, 22:46

Sydney napisal/-a:sicer res deloma blokira absorpcijo, ampak to vseeno niso ravno omembe vredne količine. neabsorbirani OHji se izločijo.

Zmanjša se hidroliza škroba z blokiranjem amilaz, ampak je to kot si omenil zelo majhen učinek + večina študij ki so pokazale pozitiven učinek, so delo enega avtorja (Udani).
Neabsorbirani OH v tankem črevu se najverjetneje fermentirajo s pomočjo bakterij ki so tam naseljene.
Se mi zdi pa smešno da do sedaj v teh študijah še noben ni pogledal koliko škroba je dejansko v blatu, če gre res za popolno neabsorbcijo.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor13 Feb 2013, 09:43

http://www.pro-fitnes.com/forum/viewtop ... =43&t=1240

Tako pa prof. Dr. Bojan Germič PhD, strokovnjak ki zna copy-pastat z suppversity bloga in malo pozabljiv glede tega, kaj je o korelaciji hormonov med vadbo in protein sintezo že bilo objavljenega:

Slika
Ali 3x višji testosteron med vadbo, 8x večji GH in 30% višji IGF-1 pomenijo večjo mišično rast?
Slika
Hell no.

Vir:West DW, Kujbida GW, Moore DR, Atherton P, Burd NA, Padzik JP in sod. Resistance exercise-induced increases in putative anabolic hormones do not enhance muscle protein synthesis or intracellular signalling in young men. J Physiol 2009; 587 (Pt 21): 5239-5247.

In če ga ena študija ne prepriča:

West DWD, Burd NA, Tang JE, Moore DR, Staples AW, Holwerda AM in sod. Elevations in ostensibly anabolic hormones with resistance exercise enhance neither training-induced muscle hypertrophy nor strength of the elbow flexors. Journal of Applied Physiology 2010; 108 (1): 60-67.
Camera DM, West DW, Burd NA, Phillips SM, Garnham AP, Hawley JA in sod. Low muscle glycogen concentration does not suppress the anabolic response to resistance exercise. J Appl Physiol 2012; 113 (2): 206-214.
Churchley EG, Coffey VG, Pedersen DJ, Shield A, Carey KA, Cameron-Smith D in sod. Influence of preexercise muscle glycogen content on transcriptional activity of metabolic and myogenic genes in well-trained humans. Journal of Applied Physiology 2007; 102 (4): 1604-1611.

Mogoče je padla prodaja Cellforce-a pa Glucofasta, pa mu je bilo treba malo neumnosti natrosit.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor13 Feb 2013, 10:10

http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!

jenc

Odgovor13 Feb 2013, 10:21

hehe sem upal,da bo gujdek videl tisto objavo :) Hvala obema za študije.
Uporabniški avatar

Guantanamo

Odgovor13 Feb 2013, 11:06

En velik "like" za takšne poste ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov