Danes je 28 Apr 2026, 19:35

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Re: OFF TOPIC

Odgovor13 Feb 2013, 12:27

gujdek napisal/-a:
BostjanBavcon napisal/-a:Plus ena. Te subtilne fore so mi top.

Jaz samo upam, da on sebe ne dojema kot del strokovne javnosti. :D
Germič je postal pravi mojster pravljic, govori drugim da ne razumejo mehanizmov, sam pa tipka povzetke člankov tipa požarreport.

Hahahah. Kjer je Bojan je tudi Požar!

Sydney

Odgovor13 Feb 2013, 12:29

Včasih se mi je zdelo škoda, da bojangermic svoje znanje zapravlja za maksimizacijo prodaje, zdaj pa vidimo, da je njegovo "znanje" samo copy/paste drugih zapisov.

wade

Odgovor13 Feb 2013, 12:39

Prvo kot prvo je potrebno odlično poznavanje fiziologije/biokemije itd ne iz člankov in študij ampak stvari naštudirat da so ti več kot osnove jasne. Nemoreš brat samo študij o AK in mislit da vse znaš.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor13 Feb 2013, 12:42

Sydney napisal/-a:Včasih se mi je zdelo škoda, da mcalex svoje znanje zapravlja za maksimizacijo prodaje, zdaj pa vidimo, da je njegovo "znanje" samo copy/paste drugih zapisov.

Saj citiranje študij je neke vrste copy/paste, ampak če pričakuješ da bo nekdo spoštoval napisan sestavek na to temo, potem naj bo vsaj resničen oz. v tem primeru vsaj podaja podatke o resničnem mehanizmu.
Če bi vključil malo znanja zraven, bi mu bilo jasno da je bila akutna hormonska slika v kontekstu ki ga je omenil, dokazana za slab napovednik kakšen bo outcome treninga.
Ker je ogromno takih postov in povzetkov z njegove strani (nekateri so tudi na tem forumu), močno dvomim da je sposoben interpretacije študij, kaj šele da bi to naredil objektivno.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor13 Feb 2013, 12:50

wade napisal/-a:Prvo kot prvo je potrebno odlično poznavanje fiziologije/biokemije itd ne iz člankov in študij ampak stvari naštudirat da so ti več kot osnove jasne. Nemoreš brat samo študij o AK in mislit da vse znaš.

Seveda, mora pa bit zadeva relevantna. Učbeniki biokemije so napisani zelo teoretično, fiziologija in študije potem pokažejo, če to ima določen mehanizem pri ljudeh sploh vlogo.
In za številne trditve se pokaže, da teoretično izgleda zelo dobro, ko pa se pogleda outcome na ljudeh, pa vidiš da se pri dovolj veliki količini B in uporabi protokolov, kjer ne gre za tešče posameznike, izenačijo vplivi signalnih molekul in vplivi hormonov.
Nekateri se radi zgubijo v detajlih in jim dejansko več pomeni da spreminjajo detajle, kot pa da stopijo korak nazaj in vidijo koliko to dejansko vpliva na končni izid.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

MAD MAX

Odgovor13 Feb 2013, 19:21

Nevem zakaj se toliko obremenjujete s temi raziskavami, najboljša raziskava je da sprobaš in vidiš, če ti odgovarja oz. narediš boljši trening, se hitreje regeneriraš, imaš boljši pump itd. potem zadeva funkcionira, če razlik ne opaziš, potem preprosto tega oz. teh dodatkov NE KUPUJEŠ. Je*eš študije, v praksi je važno kaj dela in kaj ne...
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor13 Feb 2013, 19:41

MAD MAX napisal/-a:Nevem zakaj se toliko obremenjujete s temi raziskavami, najboljša raziskava je da sprobaš in vidiš, če ti odgovarja oz. narediš boljši trening, se hitreje regeneriraš, imaš boljši pump itd. potem zadeva funkcionira, če razlik ne opaziš, potem preprosto tega oz. teh dodatkov NE KUPUJEŠ. Je*eš študije, v praksi je važno kaj dela in kaj ne...

Jaz bi rekel prej obratno. Prebereš, kar ti pove Gujdek, se nasmeješ dr. Germiču in po vsem tem privarčuješ 50€ za nekaj, kar z 99,99% verjetnostjo ne bo delovala tako, kot se oglašuje. :)
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor13 Feb 2013, 20:29

Zeratrem napisal/-a:
MAD MAX napisal/-a:Nevem zakaj se toliko obremenjujete s temi raziskavami, najboljša raziskava je da sprobaš in vidiš, če ti odgovarja oz. narediš boljši trening, se hitreje regeneriraš, imaš boljši pump itd. potem zadeva funkcionira, če razlik ne opaziš, potem preprosto tega oz. teh dodatkov NE KUPUJEŠ. Je*eš študije, v praksi je važno kaj dela in kaj ne...

Jaz bi rekel prej obratno. Prebereš, kar ti pove Gujdek, se nasmeješ dr. Germiču in po vsem tem privarčuješ 50€ za nekaj, kar z 99,99% verjetnostjo ne bo delovala tako, kot se oglašuje. :)

+1
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor13 Feb 2013, 21:36

Daleč od tega. Placebo učinek je zanimiva reč. Ljudem deluje marsikaj, če so le dovolj prepričani v to. ;)

S takšnimi napačnimi in prirejenimi zaključki raziskav zavajaš ljudi, kar se meni zdi moralno in kazensko nesprejemljivo. Z načinom, ki ga ti predlagal, torej da nekaj kupiš in testiraš, samo podpiraš to ''nategovanje'' ljudi. Tudi če kasneje ugotoviš, da nimaš nobene koristi od izdelka in ga ne kupiš več - prvotni namen je bil dosežen, izdelek si kupil.

wade

Odgovor13 Feb 2013, 22:02

Zelo lepo napisano. Problem je tudi da se ne oglašuje kot ''morda naredite kvalitetnejši trening'' ampak kot sredstvo ki omogoča optimalno mišično rast zarad 20 snovi ki jih vsebuje in delujejo v sinergiji njihov efekt pa se logično potencira. Brez tega it na trening je skoraj zguba časa. Js mam že lep čas samo trde obroke oz nikoli wheya in carbsov okrog treninga whey raje dodam v skuto oz k jajcem itd. Pa sem v tem času naredu daleč najboljši napredek v zadnjem letu več kot prej v 3-4 letih dejansko folk okol mene opazi da konkretno napredujem . Na treningu je vedno dovolj energije če je ta primerno načrtovan - da si vzameš deload ko ga rabiš in smiselno dviguješ intenzivnost do faze ko si je treba uzet mal odmora. Če bi npr vzel loading fazo 3 tedne predolgo in višal intenzivnost z glavo skos zid ni stimulansa oz česarkoli da bi napredoval enako kot če bi trening bolj pametno načrtoval. Sem daleč od genetika za ta šport in čim delam nekaj na pamet oz probam prehitevat korake it vsak trening all out ne pridem čist nikamor. Povedano drugače trening dejansko ni brutalen ( forsirane ponovitve, dosti serij do odpovedi itd) ker ko treniram brutalno tut stagniram brutalno. To povem zato ker samo za tak trening bi rabil kak preworkout itd da dejansko vlečeš ven še zadnje atome moči iz sebe.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov