Danes je 28 Apr 2026, 10:30

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

Kristijan

Re: OFF TOPIC

Uporabniški avatar

Terminator

Odgovor09 Mar 2013, 14:55

to smo pa mi mal začel provocirat :)

alpha

Odgovor09 Mar 2013, 15:38

Odlično, pa čim več konstruktivnih ter strokovno podkrepljenih komentarjev!

Slika
Uporabniški avatar

Mauro

Odgovor09 Mar 2013, 16:24

Ja js lihk nism nek smooth strokovni talker, govorim lohka samo iz izkušenj. Ampak tut noben ne daje nekih znanstevnih dokazov zakaj se ne bi odloču za tako prehranjevanje, govorijo samo kar vidijo pri drugih, and thats what pisses me off :)

Kristijan

Odgovor09 Mar 2013, 17:06

Meni je pa nekako smešno, ko pišejo o neki optimizaciji delovanja možganov, koncetraciji in zadnje čase oktualnem podaljševanju življenja :)
Jaz zase lahko rečem, da mi IIFYM ustreza... pač imam določeno število b, m in oh. Pa sem probal t.i. clean food, 6, 7 obrokov, ovsene kosmiče, piščanec pa ne vem kaj še vse pa sem bil bolj občutljiv in zbegan pri tej prehrani in sem nonstop razmišljal in imel tajming kdaj imam obrok in vse do grama stehtano :) pa bog ne daj, da sem kdaj uporabil navadno olje namesto kokosovega masla, pa sploh pomislil na ''junk food'' :)
Zahvaljujoč temu forumu, nmz ekipi in super članki sem si razčistil določene stvari glede zgoraj omenjenega ;)

p.s. nekaj časa nazaj sem celo sam hodil v lov, imel na sebi samo scufane krpice ter lok in sulico 8-)
Zadnjič spremenil Kristijan, dne 09 Mar 2013, 17:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor09 Mar 2013, 17:11

Clean food works. Flexible dieting works. :) Simple as pasulj.

Ni pa fino, da nekdo recimo ne odobrava določenega načina prehranjevanja ne da bi probal. Kot je rekel Grom ni vse za vse. Enako velja za trening.

BRB Milka.
Uporabniški avatar

Terminator

Odgovor09 Mar 2013, 18:06

Mauro napisal/-a:Ja js lihk nism nek smooth strokovni talker, govorim lohka samo iz izkušenj. Ampak tut noben ne daje nekih znanstevnih dokazov zakaj se ne bi odloču za tako prehranjevanje, govorijo samo kar vidijo pri drugih, and thats what pisses me off :)

+1

isto velja zame :)

Tiramisu

Odgovor09 Mar 2013, 21:09

Do sedaj sprobal cikliranje, ketonsko in beljakovinsko že večkrat in sicer tudi po 6 mesecev diete v nulo.
Fizična forma je bila kar dobra, psihična ob koncu diet in "reboundu", ne tako zelo :)

Sam sem imel kar problem presedlat iz (več let) clean food (na na vsake 3 ure), na fleksibilno prehranjevanje.
Problem je bil kako se kontrolirati pri "junk food-u". Do takrat je bil junk vedno v stilu "all-out" na OFF dneve ali pa popolnoma nič (dieta).
S časoma, ko sem se naučil zadevo kontrolirat in predvsem spremenil odnos do hrane, pa je sedaj to nekaj, kar ne bi več zamenjal.

Prednosti fleksibilnega prehranjevanja, ki jih jaz vidim pri meni, v primerjavi s "clean food na 3 ure", česar sem se držal leta prej:
- Manj kompliciranja in obremenjenosti
- Več časa za pametnejše stvari
- Ni bojazni, kaj se bo zgodilo če bo zmanjkal piščanec, brokoli, jajca, olivno, ...
- Hrano prilagajam svojemu dnevnemu planu (služba, delo na terenu, študij, ...) in ne obratno kot prej
- Ne pogrešam nobenega junka več, ker vem, da ga lahko jem vsak dan, če hočem. Pa jem večinoma "clean", ker mi tako ustreza, pa tudi vnos imam razmeroma nizek in si ne morem privoščiti banjice sladoleda vsak dan :).
- boljša forma kot kdajkoli prej in to ob večjem vnosu kalorij (genetik i guess :D)

Na koncu je pač najpomembnejše, da najdeš nekaj, kar ti ustreza in te ne obremenjuje, pa naj bo to keto, paleo, cikliranje, iifym, ...
Uporabniški avatar

Pajac

Odgovor09 Mar 2013, 21:23

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 457&type=3 revica :( Take trenerje bi res samo zaprl.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor09 Mar 2013, 21:32

Očitno ji že paše trenirati pod njegovim vodstvom:
Tina's home trening by Simon Pozek :)

I am so tired but I am so happy !

Danes je 12.dan mojega izziva zdravega zivljenja, intenzivnih vsakodnevnih treningov in zdrave prehrane :)

Drzim se dobro :) pocutim se ODLICNO :)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 2 gostov