Pred dvema tednoma sem začel po tritedenski nenačrtovani pavzi ponovno trenirati. Ker je moč kar lepo padla, sem se odločil za dvotedensko obdobje treningov celega telesa, da pridem spet v pogon in dosežem podoben volumen glavnih vaj kot pred pavzo. Včeraj sem opravil 9. trening in bi glede na moč že lahko začel s starim trening planom, vendar so se na 6. treningu pojavile težave pri prednjem počepu.
Po nekaj delovnih serijah se je pojavila rahla bolečina na vrhu desne rame, ki je postala močnejša, ko sem s serijo končal. Vse planirane serije sem sicer opravil, ker med dvigi bolečina niti ni bila izrazita, po koncu zadnje serije pa se je razširila na zunanji del nadlahti proti komolcu, celotna roka je postala na občutek šibka in nekako utrujena, težko sem močno stisnil pest in stisk je bolečino v nadlahti povečeval. Treninga nisem hotel zaključiti, ker sem imel občutek da gre samo za eno izmed tistih ''plavajočih'' bolečin, ki pridejo in gredo, zato sem po malo daljši pavzi po počepu naredil 4 serije veslanja v predklonu skoraj brez bolečin in nekaj serij BP, pri katerem se je bolečina spet rahlo okrepila. Po treningu bolečin praktično ni bilo, le občutek sem imel da je roka bolj utrujena.
Naslednja dva treninga sta bila podobna, po nekaj delovnih serijah počepa je sledila bolečina, po počepu in malce daljši pavzi sem z rahlo okrnjenim volumnom opravil vse ostale vaje.
Včeraj sem namenoma začel z BP pred počepom in skoraj zanemarljive bolečine so se pojavile po končani vaji. Nadaljeval sem s počepom in pri zadnji ogrevalni je spet usekalo. Enak vzorec bolečin kot na začetku, bolečine v stranskem delu nadlahti ob stisku pesti in napetem bicepsu ter tudi na dotik, celotna roka šibka in po občutku zelo utrujena. Naredil sem samo še nekaj serij z eno ponovitvijo in spet počival. Ker bolečina in šibkost tokrat nista popustili, sem se odločil da naredim vsaj še nekaj vaj za noge na napravah in pičim domov. Med prekladanjem po mašinah je bolečina na srečo malo popustila in iz čiste radovednosti sem šel sprobat kako se bo roka obnašala med zgibi v podprijemu. Kljub zaznavni bolečini med vajo sem naredil 3x5 z obtežitvijo pri kateri imam rekord 5x5 in mislim, da bi lahko glede na moč stisnil vsaj še eno serijo.
Torej, največje bolečine v rami in občutek mrtvosti roke se pojavlja po razbremenitvi pri prednjem počepu in ne pri vajah, kjer so roke ali rame osnovna gibalna mišica, roka sicer postane nekoliko šibkejša (predvsem prijem), vendar ne povsem neuporabna kot se zdi po občutku sodeč. Od včeraj sem si ramo in roko dvakrat hladil z geli, trenutno pa bolečin nimam, razen v primeru da močno stisnem pest in napnem biceps. Roka je po občutku vseeno malce lena, utrujena. Poudariti moram da z rameni pri prednjem počepu še nikoli nisem imel težav (razen odrgnine, ki jo imam tudi zdaj).
Sori za roman, zanima me, če imaš kakšen nasvet za podobne probleme (oz. si imel sam podobne težave, glede na to da veliko izvajaš FS) in kako postopat, da se problem čimprej in ustrezno reši ? Pavze nočem imet, prednjega počepa ne bi menjal za nič (ker sem že zadnjega menjal s prednjim)

. Najlepša hvala za odgovor.