alpha napisal/-a: Zanimivost je pa povsem relativen pojem, meni se denimo GSO področje zdi zanimivo, zato rad slišim več plati zgodbe, da si lahko ustvarim čim objektivnejšo sliko.
Kako pa komentiraš Nutritional Analysis tabelo?
GSO je zanimivo področje polno polemik a tu se je treba osredotočit na dejstva in ne na civilne iniciative. Mom's across America ni ravno inštitucija, za katero bi rekel da kvalitetno prispeva k kakšnem dokazu. Tudi to o osiromašenju ni ravno logično, genetski inženiring omogoča obogatitev sestave pridelka in to se lahko v vsakem trenutku preveri. Glede na to pod kakšnim drobnogledom so GSO in kakšen je postopek za uvedbo nove vrste gensko spremenjenega semena, močno dvomim da bi katera GSO firma uspela komurkoli prodat seme, ki bi dalo osiromašeno živilo.
En članek za primerjavo konvencionalne in GSO pridelane pšenice, koruze in paradižnika:
http://rapidshare.com/files/404072305/A ... ically.pdf
Je teh primerjalnih člankov ogromno in kot sem omenil, vsako seme je pod drobnogledom, da sploh upraviči smiselnost uporabe v kmetijstvu.
Tale nutritional analysis tabela je že na videz sfejkana in zgleda zelo radikalno. V bistvu zgleda že prav idealna za share-anje po FB, zaradi takih udarnih razlik.
Also, zaradi razlik v "available energy" ki so v tabeli, moram rečt da komaj čakam corn flakes zero ali popocorn zero.
Ne me narobe razumet, nisem nekaj ekstremno pro-GSO ali kaj podobnega. Dokler je vse nadzorovano, omejeno ter se deluje po načelu previdnosti, je tu lahko veliko prednosti. Take korporativne težnje po monopolu kot jih ima Monsanto obsojam in na srečo tudi večina inštitucij v Evropi.
Tisti argument, da spreminjanje genov v rastlinah prinaša nepričakovane posledice za ljudi pa je zelo relativen. Trial and error križanje v zadnjih 100+ letih prav vsake kulturne rastline ki jih danes uživamo, ni ravno nek zgled kako so vse konvencionalno gojene rastline paleo, ker so prav vse selektivno križane zato da preživijo ekonomsko najbolj ugodni primerki. In to ni naredila indutrializacija, ampak zdrava kmečka pamet (dobesedno).