@Kristjan
Se strinjam s tem, da je dvig DDVja ena večjih možnih "traparij", ampak zakaj je do tega ob krizi
moralo priti? Zato, ker država za funkcioniranje pač rabi keš, in ga vzame tam kjer pač lahko, torej pri meni, in meni podobnim, ki imamo takšne službe, da ne moremo goljufati, tudi če bi hoteli, in za katere ima DURS v kakšem fajlu zapisano še št. čevljev in najljubšo barvo. Do tistih 1 milijarde € (zelo konzervativna ocena), ki jih požrejo prej omenjene sivoekonomske podgane, + prelivov v davčne oaze in bančnih in javnorazpisnih darilc med prijatelji je pač malo težje priti, a ne. Še posebej če stiskaš "parazitski" javni sektor, kamor spadajo tudi raznorazne inšpekcije, sodstvo itd. In situacija ne bo nič boljša dokler bodo tisti, ki se "znajdejo" pač največji frajerji. Sploh pa, kakšna je razlika med enim Bavčarjem in enim šlosarjem, ki se znajde? Jaz je glih ne vidim...
Pa ne da bi bilo to karkoli bistveno novega. Meni med študijem v petih letih ni uspelo priti v študentski dom, ker je moja mati samohranilka z malo nadpovprečno plačo presegala cenzus. Zato se je bilo potrebno 5 let prekladati po raznoraznih luknjah z raznoraznim levim folkom, ker je bila npr. ena garsonjera preveč za družinski proračun. Noter v domu pa je bilo en trop sinčkov in hčerkic raznoraznih obrtnikov z raznoraznimi volvoti na parkingu itd. Sorry, it is fucking personal.

In zato jaz iz čistega principa vedno zahtevam račun.