Šuša napisal/-a:Jure Rus napisal/-a: Se je pa pametno umivati po zajtrku in ne pred kot nekateri počnejo.
Zakaj?
Meni se vedno zdi, da bi s hrano pojedla se vse bakterije ki so se mi namnozile cez noc
Zato si jih umivam takoj ko vstanem.
Poješ jih že tako praktično nešteto in s tem ni prav nič narobe. Poleg tega, da si s ščetkanjem pred zajtrkom pokvariš okus vsega, kar daš kasneje v usta, je tudi učinek ščetkanja bolj majhen, ker takoj za tem nekaj poješ + če si pred spanjem zobe očistiš, kot je treba, nima potrebe bo intenzivnem čiščenju takoj po bujenju. Če si jih očistiš po zajtrku, imaš potem še nekaj ur ''sveža usta''.
Nino napisal/-a:Kaj pa kakšna je ščetka je vseeno (oblika, trdota)? Sam imam mehko, od curaprox.
Kaj pa kar se tiče zobnih past? So razlike med najcenejšimi ali če kupiš res tiste drage?
Ščetka je boljša, če ima mehkejše ščetine in če je teh več. Ravno zato so curaproxove npr. tako dobre, ker je gostota ščetin res velika.
Razlike med pastami so (ne nujno v smislu dražje = boljše), še vseeno pa ne morejo odtehtati nepravilnega/neučinkovitega čiščenja ustne votline, ki je najpomembnejši dejavnik.