Danes je 26 Apr 2026, 18:59

Kje in kaj se splača kupovati

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Kje in kaj se splača kupovati

Odgovor06 Avg 2013, 12:31

Na forumu smo že večkrat debatirali, kje se dobi določen izdelek najceneje in kje se lahko opravi najboljši nakup, vendar so ta sporočila razdrobljena po več temah in precej nepregledna za iskanje. Dajmo v to temo napisat en ultimativen vodič, kje se v Sloveniji ali v tujini lahko kupi najcenejša prehrambena dopolnila, fitnes opremo, živila in tudi druge stvari iz vsakdanjega življenja. Prihranimo drugim kakšen €, zlasti novincem, ki še ne poznajo toliko trgovin iz tega področja.

Akcije za tuje trgovine bi sicer še vedno naj spadala v to temo, čeprav bi jo lahko mirno preimenovali v MP akcije :).

Pričel bom z nekaj dodatki, za katere menim, da so best buy glede na količino, kvaliteto in ceno. Ne pozabite, da pri naročilu iz tujine nad zneskom 22 € plačate tudi davek, nad 150 € pa še carino. Davka je potrebno prišteti še stroške carinjenja (poštnina iz carine do vas), ki znaša približno 5 €. Pri naročilu npr. za 25 € bi tako plačali 35 €!

Če bo kdo naročeval iz iHerb, naj ne pozabi na kupon: http://www.iherb.com/coupon

Omega-3 ribje olje v kapsulah: Das Gesunde Plus omega-3 (30 % koncentrat EPA/DHA)
Cena: 3 € / 60 kapsul, občasno tudi znižanja s pikami.
Slika

Vitamin C: DM Das Gesunde Plus Vitamin C pulver
Cena: ~ 2 € / 100 g, občasno tudi znižanja s pikami.
Slika

Magnezij: Now Foods Magnesium Citrate v obliki tablet ali Now Foods Magnesium Citrate v obliki prahu, ki je še cenejši.
Cena: 200 tablet, 250 mg, $14.01 / 227 g prahu $7.63
Slika

Vitamin D: Healthy Origins, Vitamin D3, 5,000 IU, 360 Softgels
Cena: $12.99
Slika

Jod (za tiste, ki zaužijejo premalo soli): Country Life, Gluten Free, Norwegian Kelp, 225 mcg, 300 Tablets
Cena: $7.19
Slika

Melatonin (za boljši spanec): Now Foods, Melatonin, 3 mg, 180 Capsules
Cena: $6.62
Slika

Cink:Now Foods, Zinc, 50 mg, 250 Tablets ali Now Foods, Zinc Picolinate, 50 mg, 120 Capsules (boljša oblika, vendar se kljub temu bolj splača vzeti glukonat iz prve povezave)
Cena: $7.63 / $8.27
Slika

Prebavni encimi (za težave z želodcem in prebavo): Now Foods, Super Enzymes, 180 Tablets
Cena: $17.84
Opomba: za vse, ki imajo z Betaine HCl težave zaradi GERB. Odlična zadeva, ki je pri meni znižala telesno težo za 1 kg v roku 3 dni (manj vnetnih procesov, manj bloatinga...?), a žal precej draga za redno uporabo.
Slika

Betaine HCL (za težave z želodcem in prebavo): Country Life, Gluten Free, Betaine Hydrochloride, with Pepsin, 600 mg, 250 Tablets
Cena: $13.60
Opomba: V primerjavi z drugimi se dobi pri Country Life največ čistega Betaine HCL, vendar ima relativno malo encima pepsin. V tem primeru je najboljša izbira Now Foods Betaine HCl. Poskusite oba, morda bomo s trial and error našli zmagovalca :).
Slika

Laktaza (za vse, ki imajo laktozno intoleranco): Natural Factors, Lactase Enzyme, 9000 FCC ALU, 60 Capsules ali Now Foods, Dairy Digest Complete, 90 Vcaps
Cena: $10.56
Slika

Acetly L-Carnitine: 120 MUSCLE POWER MAX ACETYL L-CARNITINE PILL DIET SUPPLEMENT + WEIGHTLOSS ADVICE
Cena: GBP 6.99 + poštnina GBP 0.99
Slika

NOOPEPT (močan nootropik): NOOPEPT 5g * 99.9% pure * 1000x Stronger Than Piracetam! Nootropic Brain Memory
Cena: GBP 8.99 + poštnina GBP 1.09
Slika

Pramiracetam (močnejša verzija nootropika piracetama): Pramiracetam powder 25 Grams 99.4% (Shipping from EU) better than aniracetam
Cena: GBP 19.50 + poštnina GBP 1.25
Slika

Zelo uporabna tehtnica, s katero lahko merite do 0,01 g natančno, če kupite kateri izdelek v prahu. Če potrebujete tehtnico hitreje, jo lahko naročite tudi iz UK za par € več, od koder je dostava neprimerno hitrejša: klik
Cena: 200 g / 0,01 g natančnost - $5,62
Slika

p.s.: to sporočilo bom redno posodabljal, zato so predlogi več kot dobrodošli. Čez kdo najde boljši ali cenejši ekvivalenten izdelek, naj kar napiše v to temo ;).
Zadnjič spremenil alpha, dne 02 Sep 2013, 10:53, skupaj popravljeno 4 krat.
Uporabniški avatar

gujdek

Re: Kje in kaj se splača kupovati

Odgovor06 Avg 2013, 12:53

Dobra ideja za temo! Mogoče slikce niti ne bi bile potrebne, bi bilo bolj pregledno brez.

Noopept si že poskusil, občutki?
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

alpha

Odgovor06 Avg 2013, 13:55

Hkrati sem poskusil (in še poskušam :)) Noopept (20 mg na dan), ALCAR (1000 mg na dan) in Pramiracetam (600 mg na dan). Če bi imel več časa pred naslednjimi izpiti, bi seveda raje poskusil vsakega posebej, ampak je stack kompatibilen med seboj, tako da ni bilo problemov.
Občutki: v primerjavi s tujimi forumaši zaenkrat dejansko nič drastičnega, morda malenkost izboljšanje kognitivnih sposobnosti, večji fokus, misli so bolj čiste, govorne sposobnosti so malo boljše. Delujejo tudi rahlo antidepresivno in dajejo flegmatičen občutek. Ni pa efekt tak, da bi si iznenada lahko zapomnil neprimerljivo več snovi. Morda bom še nekoliko povečal doze Noopept, ker zaenkrat še nisem občutil kakršnihkoli stranskih učinkov. Bom javil na koncu, kako se bo izšlo.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor06 Avg 2013, 14:51

alpha napisal/-a:Hkrati sem poskusil (in še poskušam :)) Noopept (20 mg na dan), ALCAR (1000 mg na dan) in Pramiracetam (600 mg na dan). Če bi imel več časa pred naslednjimi izpiti, bi seveda raje poskusil vsakega posebej, ampak je stack kompatibilen med seboj, tako da ni bilo problemov.
Občutki: v primerjavi s tujimi forumaši zaenkrat dejansko nič drastičnega, morda malenkost izboljšanje kognitivnih sposobnosti, večji fokus, misli so bolj čiste, govorne sposobnosti so malo boljše. Delujejo tudi rahlo antidepresivno in dajejo flegmatičen občutek. Ni pa efekt tak, da bi si iznenada lahko zapomnil neprimerljivo več snovi. Morda bom še nekoliko povečal doze Noopept, ker zaenkrat še nisem občutil kakršnihkoli stranskih učinkov. Bom javil na koncu, kako se bo izšlo.

Nootropiki so itak čudne zadeve. Jaz sem sicer dolgo nazaj imel piracetam in ALCAR (ločeno) in ni bilo nobene razlike v počutju. Verjamem pa da so razlike med posamezniki velike in ima lahko na nekatere kar konkreten vpliv, tudi če odšteješ tiste ljudi, ki so morda malo bolj nagnjeni k placebo učinku.

Pri rodhioli sem npr. laično opazil da se mi izboljša počutje za kakšno uro ali dve po treningu, če sem jo vzel pred treningom. Mi pa to ni upravičilo nakupa oz. nisem videl tako velike prednosti jemanja, da bi se dejansko spravil na spletu naročit novo pakungo. :D
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

Peraz

Odgovor06 Avg 2013, 18:48

alpha si ze probal NOW betaine? Je v kapsulah kar je bol prijazno za želodec + več pepsina je dodanega.
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- ... psules/398

Ali v tabletah... na tableto je več betaina+pepsina
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Be ... ablets/970

alpha

Odgovor06 Avg 2013, 21:17

Od betainov sem preizkusil Country Life in Source Naturals (tvoj 2. link) in nisem opazil nobene razlike. Res imata od NOW in Source Naturals več pepsina, ampak če si malo preračunaš, je Country Life še vedno best buy, ker dobiš za enak denar precej več betaina hcl (skoraj 2x več kot npr. pri NOW) in le malenkost manj pepsina, vendar pa ima zato zraven še bromelain in papain.

Mislim, da bi se bolj splačalo, če bi si zraven vzel še Now Foods Super Enzymes (te sem tudi preizkusil) in jih kombiniral s Country Life Betaine HCL.

So pa kapsule res nekoliko ustreznejše, vendar ponavadi par dolarjev dražje: http://www.nowfoods.com/Quality/Quality ... 040088.htm . Sploh v primeru Now Foods Super Enzymes jih priporočam, ker so tablete res neokusne :).
Uporabniški avatar

Ninja333

Odgovor07 Avg 2013, 15:37

super tole. kaj pa kkšn whey?
Be the best version of yourself!

Big L

Odgovor07 Avg 2013, 19:01

Whey pa omega3 se mi zdi, da je najcenejše iz myprotein. Whey z okusom je 67€ 5kg vrečka, omega3 pa 1000 kapsul 38€.
Uporabniški avatar

Cruts

Odgovor17 Avg 2013, 10:11

Kako je z melatoninom? se ga splača nabavit? (gujdek? alpha?)
http://www.myfitnesspal.com/tadejtibaut

Jejte kolikor hočete, če vam teži kdo zaradi teže, pojejte tudi njega.

"Skrivnosti so za amaterje. Štrudle pa za proje" Boštjan Bavcon

Sydney

Odgovor17 Avg 2013, 12:39

moje izkušnje: zaspiš prej, intenzivneje sanjaš. za občasno uporabo se mi zdi okej, za redno ne. poleg tega deluje še kot antioksidant.
Naslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost