Danes je 29 Jul 2026, 20:51

Poškodbe

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Šuša

Re: Poškodbe

Odgovor06 Avg 2013, 09:19

Jaz sem pa że 2 dni na naklofenu, da lahko delam :/
Spet me je začela boleti leva stran kriżnice ( tako kot takrat po poškodbi, ko sem padla z bordom)
Nazadnje sem trenirala v četrtek. Včeraj je bilo zvečer boljše, pa sem šla tečt. Danes zjutraj sem pa spet tableto vzela :(
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Burzum

Odgovor06 Avg 2013, 11:19

a so samo premočni kvadri v primerjavi z ložo že dovolj za ''poškodbo''? ker potem boljše, da se spravim kaj narediti glede tega..

masoli

Odgovor06 Avg 2013, 14:22

Burzum napisal/-a:a so samo premočni kvadri v primerjavi z ložo že dovolj za ''poškodbo''? ker potem boljše, da se spravim kaj narediti glede tega..

Dvomim da lahko pri takšnih tipih kot si ti, ob treningu oly dvigov pride do večjega nesarozmerja me kvadri in ložo. Lažje pri komu s kratko stegnenico.

Drugače pa po mojih izkušnjah so izjave tipa: ˝koleno te boli ker imaš prešibko ložo ali koleno te boli ker imaš prešibke kvadre˝ veliko preveč posplošene. Tako kot kvadricepsi so tudi hammstringi skupine mišic ki imajo zelo različne vplive na koleno.
Slika

Burzum

Odgovor06 Avg 2013, 22:58

o super hvala lepa, mi je zelo všeč odgovor. :)
je pa res, da tudi če bi bil drugačen ne bi nič spremenil, ampak vredu...

Sydney

Odgovor07 Avg 2013, 10:04

masoli napisal/-a:Drugače pa po mojih izkušnjah so izjave tipa: ˝koleno te boli ker imaš prešibko ložo ali koleno te boli ker imaš prešibke kvadre˝ veliko preveč posplošene. Tako kot kvadricepsi so tudi hammstringi skupine mišic ki imajo zelo različne vplive na koleno.

Ja, saj verjetno je fizioterapevt vedel natančneje v čem je problem, ampak se ne spomnim podrobnosti, ker je to že kar nekaj let nazaj. In kot že rečeno, zdaj je moje razmerje mišic drugačno.

Zdaj že nekaj dni rolam hamstringe in kvadre. Občutek imam, da je sproščeno že vse, razen VMO. Tam še vedno boli ko rolam, med rolanjem pa ne občutim, da bi mi uspelo kaj sprostit. Rolam z res trdim foam rolerjem in tudi z žogico, pa vseeno ni kakšne spremembe. Je možno da je zategnjen VMO vzrok bolečini v kolenu? Bolečina ni nič manjša, kljub rednemu rolanju in počitku. Kaj še lahko storim? Hvala.

masoli

Odgovor07 Avg 2013, 14:44

Sem gledal nazaj pa nisi nikjer napisal tocnega mesta bolecine. To najvec pove.
Slika

Sydney

Odgovor07 Avg 2013, 16:08

upam, da mi bo uspelo točno locirati bolečino: boli del od zunanje strani proti sredini, malo nižje od pogačice, najbolj tam kjer je "luknja" med dvema kostema (pogačico in še eno). notranja in zgornja stran kolena ne bolita.
še nekaj, če kaj pripomore k opisu: če poskušam narediti počep na eni nogi, me zaboli v stanju, ko je koleno rahlo pokrčeno. iztegnjeno ali bolj pokrčeno koleno pa ni tak problem.

res ful hvala za pomoč!
Uporabniški avatar

Polona

Odgovor07 Avg 2013, 19:50

Meni zveni kot klasično vnetje. Verjetno od preobremenitve + nesimetrije kvadrov.

Sydney

Odgovor07 Avg 2013, 20:40

še skica mesta bolečine. približno tam nekje, kjer je z roza označeno... pikica je pa kao najmočnejše mesto bolečine.
http://shrani.najdi.si/?2s/MC/1e1Pz22P/koleno1.jpg
Zadnjič spremenil Sydney, dne 08 Avg 2013, 07:11, skupaj popravljeno 1 krat.

masoli

Odgovor07 Avg 2013, 21:44

Če hočeš da mi slika pomaga pri prepoznavanju nesorazmerja moreš slikati obe nogi na eni sliki.

Poiskusaj zrolati naslednje mišice: gluteus maximus, gluteus medius, tensor fasciae latae

Drugače pa gre za: http://en.wikipedia.org/wiki/Patellar_tendinitis

Treba je ugotoviti kaj ga povzroča, kateri gib povzroča neravnovesje. Pri nas je to ponavadi počep.

Pa VMO ne rabiš rolat
Slika
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov