Šrauf napisal/-a:Glede na to, da so bili moji treningi zadnje leto preveč intenzivni se mi po tednu dni programa 5/3/1 zdi dobesedno kot da nisem naredil ničesar. Sicer sem že prej vsak teden delal BP, SQ in DL a je bilo ostalega veliko preveč.
To je veliko bolj pogost pojav kot si misliš.
Bolečina v mišici ali utrujenost med/po treningu žal ne pove, če boš napredoval optimalno. To lahko oceniš le skozi daljše obdobje.
Šrauf napisal/-a:1. Bi moral zmanjšati količino OH, glede na to, da sedaj opravim manj dela (trenutno imam med 350-370g OH, pri 86 kg telesne teže)? Beljakovin in maščob imam dovolj.
Odvisno kako tebi paše. Res je da je poraba OH med treningom z utežmi razmeroma majhna, se pa OH brez problema porabijo za energijo v času ko ne treniraš. Bolje je da si zastaviš makre ali ciljni energijski vnos, potem pa vidiš kako ti živila katera ješ pašejo v vnos in se na podlagi tega odločaš koliko OH boš imel.
Šrauf napisal/-a:2. Kako pa je z OH-ji na deload teden? Ostanejo enaki?
Ni nekega fiksnega pravila, še vedno je namen da si vsaj na vzdrževalnih kalorijah ali pa v suficitu, tako kot pred deloadom (odvisno ali dieteraš ali ne). Tudi v času deloada se rast MM nadaljuje (če je bil cikel pred deloadom uspešen).