Danes je 27 Apr 2026, 04:23

Novim izzivom naproti: priprave 2013!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Jure Rus

Re: Novim izzivom naproti: priprave 2013!

Odgovor07 Okt 2013, 09:10

V soboto smo preživeli super dan na IFBB tekmi v Mariboru. Sam sem zasedel 4. mesto (Juniorji BC) ter 5. mesto (Moška BC do 175).
IMG_9671aaa.jpg

Je bilo letos že toliko tekmovalnih fotk, da mislim, da bo ena dovolj. :D Nekaj več jih je na FB.
IMG_9645aaa.jpg

Komentar na tekmovanje:
Tako kot lani je bilo tudi letos vse skupaj odlično organizirano. Kar se tiče samega vzdušja je bila lanska tekma sicer boljša -Dvorana Tabor se pač ne more primerjati s Festivalno dvorano Lent-, a sprememba lokacije je bila zaradi močno povečanega števila tekmovalcev nuja. Tudi pripravljenost vseh tekmovalcev je bila letos še bistveno boljša kot lani in celotno tekmovanje je bilo v vseh pogledih res na nivoju. V mojih kategorijah je bilo 14 oziroma 12 tekmovalcev, če se ne motim - to je pravo tekmovanje!
Sojenje je bilo v splošnem zelo korektno. Tu bi mogoče pripomnil le to, da bi lahko tekmovalce bolj opozarjali glede pravil IFBB in posinga (pri triceps pozi mora biti stopalo v celoti na tleh, pri sprednji dvojni biceps mora biti desna noga vstran, pri front lat spread morajo biti skupaj, ...). Sam se z uvrstitvami več kot zadovoljen in veseli me, da se se udeležil tekmovanja, saj sem preživel še en nepozaben dan s somišljeniki, generiral nekaj novih prijateljstev, predvsem pa ponovno obnovil nekatere stare.
Povzetek dneva z eno besedo: zakon! :)

Telesna teža in hrana:
Za vse, ki ste me spraševali glede TT v zadnjem času: na tekmi so mi na 173 cm višine namerili 73,8 kg - v trenirki in majici.

Čez vikend sem planiral večji refeed s 4500-5000 kcal dnevno, ker se sedaj že precej časa gibljem v deficitu ali kvečjemu na vzdrževanju. V soboto sem pojedel manj od načrtovanega, ker po tekmi ni bilo nekega apetita - ustavil sem se na slabih 3000kcal. Včeraj sem zato naredil malo bolj konkreten refeed s 6000 kcal. Upam, da bo danes dovolj apetita, da pospravim zastavljene makrote. :)

Plan za naprej: še cca. 10 dni nizkega vnosa, nato pa štart reverse dietinga! ;)

Treningi:
Včeraj sem naredil trening zgornjega dela: bench press, motorka, bench press ročke ter biceps upogib. Danes je na sporedu DL! ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor07 Okt 2013, 12:26

Čestitke Jure,.........druženje s somišljeniki je priceless !1 ;)
http://lukafilipic.blogspot.com
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Okt 2013, 13:39

Hudo, Jure. Čestitke za uspešno sezono! ;)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor08 Okt 2013, 21:00

Hvala. ;)

ronnie napisal/-a:Čestitke Jure,.........druženje s somišljeniki je priceless !1 ;)

Indeed it is! ;) Malo sobotnega vzdušja... https://www.facebook.com/photo.php?v=650800494943763

Sicer pa, kot že omenjeno, včeraj malo deadliftanja: 6x 3x 180kg. Nato sem naredil še cca. 10 serij x 6 ponovitev potiska nad glavo z ročkami in zaključil.

Danes sem naredil malo pritegov (zgibi) ter potiskov (bench) za zgornji del, končal pa z meči. Jutri pavza.

Razno: počep bom v prihodnosti močno omejil in se osredotočil bolj na DL. ;)

Nino

Odgovor09 Okt 2013, 14:52

Jure Rus napisal/-a:Razno: počep bom v prihodnosti močno omejil in se osredotočil bolj na DL. ;)

Razlog?

MAD MAX

Odgovor09 Okt 2013, 15:37

Jaz bi razmislil o kaki tekmi ( powerlifting ) kot sem ti omenil, ker imaš ogromen potencial tudi za tiste ,,vode,, ;)

Bi bilo zanimivo, da poleg hudih rezultatov iz odra narediš še par konkretnih državnih rekordov, čeprav menim da bi znal v raw kategoriji odnesti tudi kakšne stopničke na evropskih tekmah...
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor09 Okt 2013, 17:12

Nino napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a:Razno: počep bom v prihodnosti močno omejil in se osredotočil bolj na DL. ;)

Razlog?

Predvsem dejstvo, da želim še bolj okrepiti zadnjo verigo s poudarkom na spodnjem delu hrbta. Počep je predvsem lower body movement, tam pa imam mase več kot dovolj (iz vidika tekmovalnega BB). Več regenerativne sposobnosti želim izkoristit za dele telesa, ki jih želim izboljšat. Poleg tega sem slab v DLju, počep pa mi je tudi ljubša vaja - cilj je, da se prav tako ali še bolj navdušim tudi nad mrtvim dvigom.

MAD MAX napisal/-a:Jaz bi razmislil o kaki tekmi ( powerlifting ) kot sem ti omenil, ker imaš ogromen potencial tudi za tiste ,,vode,, ;)

Bi bilo zanimivo, da poleg hudih rezultatov iz odra narediš še par konkretnih državnih rekordov, čeprav menim da bi znal v raw kategoriji odnesti tudi kakšne stopničke na evropskih tekmah...

Powerlifting mi je zelo zanimiv, a po pravici povedano me vedno, ko razmišljam o tekmovanjih, mine zaradi vse birokracije, ki je potrebno zadostit (včlanitev v ta in ta klub, nato včlanitev v zvezo, pravila, ...). Bom pa v (bližnji?) prihodnosti zagotovo naredil tudi kakšen PL meet. ;)

Nino

Odgovor10 Okt 2013, 19:09

Boš za kvadre dodal kakšno asistenčno vajo ali se boš zadovoljij zgolj z DL?

Boš še vedno vztrajal na treningih celega telesa?
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor10 Okt 2013, 21:13

Nino napisal/-a:Boš za kvadre dodal kakšno asistenčno vajo ali se boš zadovoljij zgolj z DL?

Boš še vedno vztrajal na treningih celega telesa?

Večino časa DL, malo počepov, kdaj pa kdaj še kaj drugega - po občutku. ;)

Po včerajšnji pavzi od uteži sem danes po dolgem času naredil malo Semi-sumo DLja. Bolj na easy vse skupaj, ker sem imel hrbet še precej zategnjen od zadnjega treninga.

Semi-sumo DL:
ogrevanje z nalaganjem
10x 140
10x 140

Bench Press:
ogrevanje z nalaganjem
3x 110
3x 110
3x 110

Incline potisk:
5x 7-8x

Zgibi:
6x 6x lastna TT

Simpatičen trening. ;)

Še dve fotki s FB strani za popestritev:

Moška classic na sobotni tekmi
1293014_10202270083903612_1869097469_o.jpg

Kolaž s septembrskega fotošutinga
1394048_207651026079642_285230032_n.jpg

Energijski vnos je ta teden bolj bogi. Ko sem malo bolj zaseden, mi ne paše dosti jesti, poleg tega pa je še nedeljski refeed dodobra pregnal apetit. Bom čez vikend malo nadoknadil. ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor11 Okt 2013, 00:41

BrOOtal z odra:). Drgač pa hands up za tole potezo,mislim, da rabiš res več povdarka na krilcih in sp.hrbtu,verjamem da ti bo uspelo skockat zadevo kot je treba;)
http://lukafilipic.blogspot.com
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost