Danes je 26 Apr 2026, 14:24

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Djmisq

Re: prehrana

Odgovor30 Jan 2014, 00:46

Kaj je boljša varjanta ko stagniramo na določenem vnosu z TT in povečamo 200kcal.. Da potem še vedno višamo (potem ko smo že 200kcal povečali) recimo na 2-3tedne po 20g OH ali čakamo da z tem vnosom ponovno stagniramo in šele nato dvignemo ponovno 200kcal ??

Jas sem se ponavadi bolj držal načela da povečam vnos ko se ustavi pridobivanje TT, ampak me je potem presenetilo da ko sem vnos povečal za recimo 200kcal mi je v prvih 2tednih TT zrastla za recimo pol kg, potem pa sem pustil vnos enak še nadaljna 2tedna in se vmes nisem tehtal (ker če se pogosteje vagam in spreminjam vnos je vse skupaj malo manj realno), nakar pa sem ugotovil da mi je TT padla oz. stagnirala v zadnjih dveh tednih, odkar se nisem tehtal.. Pri čem pa izgubimo nekaj časa v katerem bi lahko napredovali v moči in mm, če se nam zgodi prevečkrat da smo določen čas v fazi vzdrzevanja TT...

alpha

Odgovor10 Feb 2014, 15:36

Je že kaj nove znanosti in priporočil okoli refeedov kar se tiče njihove frekvence? Še vedno velja "po občutku" oz. približno enkrat na 5 dni?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor11 Feb 2014, 20:28

še jaz imam eno vprašanje. kar sem ljubitelj piva, ga bom dodal kot dodatek na refeedih :mrgreen: (na drugih dnevih itak nima smisla(čeprov bi pasal), če maš vnos 2000 ali manj -trda hrana je zakon!). zdej me pa zanima kako naj obračunam 1 pir(pol-litra)v makrote :?: ma kdo kako idejo? -troling je na OFF :)

climber

Odgovor11 Feb 2014, 20:52

spartan napisal/-a:še jaz imam eno vprašanje. kar sem ljubitelj piva, ga bom dodal kot dodatek na refeedih :mrgreen: (na drugih dnevih itak nima smisla(čeprov bi pasal), če maš vnos 2000 ali manj -trda hrana je zakon!). zdej me pa zanima kako naj obračunam 1 pir(pol-litra)v makrote :?: ma kdo kako idejo? -troling je na OFF :)

Če si v rdečem taboru imaš tle vse detajle: http://www.pivo-union.si/si/ponudba/uni ... a-vrednost

Sicer se pa zeleni ne razlikujejo kej preveč. ;)
Na zdravje
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor11 Feb 2014, 20:59

hvala za tole ;) btw, tisti alkohol, 5kcal/1g(če se ne motim), pa obračunam kr v OH in je to, to?

sicer pa, hvala in enako, če boš obrnil kaj podobnega :)

urban

Odgovor11 Feb 2014, 21:01

Samo več kalorij ima zaradi alkohola. Oh je točno toliko kot piše.

climber

Odgovor11 Feb 2014, 21:42

urban napisal/-a:Samo več kalorij ima zaradi alkohola. Oh je točno toliko kot piše.

Ampak glede na to, da je alkohol za telo "pure energy" (vsaj zdi se mi) potem se bodo te kalorije porable za energijo, tiste iz OH pa nekam shranle. Če alkohola ne bi bilo bi potem šle za energijo kalorije iz OH recimo.

Vsaj tako si jaz predstavljam.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor11 Feb 2014, 23:04

climber napisal/-a:
urban napisal/-a:Samo več kalorij ima zaradi alkohola. Oh je točno toliko kot piše.

Ampak glede na to, da je alkohol za telo "pure energy" (vsaj zdi se mi) potem se bodo te kalorije porable za energijo, tiste iz OH pa nekam shranle. Če alkohola ne bi bilo bi potem šle za energijo kalorije iz OH recimo.

Vsaj tako si jaz predstavljam.

V nekem mikro časovnem obdobju res, vendar to ni tako pomembno na dolgi rok. Tudi vse maščobe iz hrane se najprej shranijo in nato porabijo za energijo. ;)

Johnny

Odgovor16 Feb 2014, 16:30

Ima kdo na forumu kej izkušenj z kroničnim gastrisom? Katerim jedem se je pametno izogibat in kaj naj bi pomagalo? Sprašujem namreč za znanca, ker po nekaterih podatkih bi se moral popolnoma izogibati skoraj vsem jedem razen riža, kuhanega krompirja in kuhane zelenjave :roll: Ima pa kar hude težave že skoraj 1 leto, kljub izogibanju veliki večini najbolj škodljive hrane- pekoče, ocvrte, paradižnika..
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor17 Feb 2014, 15:18

Johnny napisal/-a:Ima kdo na forumu kej izkušenj z kroničnim gastrisom? Katerim jedem se je pametno izogibat in kaj naj bi pomagalo? Sprašujem namreč za znanca, ker po nekaterih podatkih bi se moral popolnoma izogibati skoraj vsem jedem razen riža, kuhanega krompirja in kuhane zelenjave :roll: Ima pa kar hude težave že skoraj 1 leto, kljub izogibanju veliki večini najbolj škodljive hrane- pekoče, ocvrte, paradižnika..

Najbrž je že imel endoskopijo in se zdravi z antibiotiki/inhibitorji protonske črpalke?
Pri hranije veliko odvisno od osebne toleranco, načeloma pa se eliminira alkohol, kavo/kofein in ostre začimbe. Morda količinsko manjši obroki, če se izkaže da je manj problemov, drugače ne. Tudi kakšne n-3 ne bi škodile pri vnetju.

Izogibati se mora tistim živilom ali pripravi živil, katere mu naredijo probleme po obroku in z izjemo zgoraj naštetih, ne kar vsepovprek. Zaradi take eliminacije lahko potem pride tudi do pomanjkanja hranil. Seveda pa je bistvena odprava vzroka, katero bo glede na endoskopijo in ostale znake predpisal zdravnik.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost