Danes je 26 Apr 2026, 15:21

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

michelangelo

Re: prehrana

Odgovor23 Feb 2014, 19:49

curry,poper,sol, origano.
zadnje 3 dni pa pekel meso na svinjski masti- extra 8-)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor25 Feb 2014, 16:29

Krompir v svinjski masti je perfekcija. Komaj čakam, da neham hujšat.... drugače pa koža, žile in druga tkiva so "tabujše", kot se reče na naših koncih.
Mati, masla bi!

kefets

Odgovor27 Feb 2014, 16:02

Johnny napisal/-a:Ima kdo na forumu kej izkušenj z kroničnim gastrisom? Katerim jedem se je pametno izogibat in kaj naj bi pomagalo? Sprašujem namreč za znanca, ker po nekaterih podatkih bi se moral popolnoma izogibati skoraj vsem jedem razen riža, kuhanega krompirja in kuhane zelenjave :roll: Ima pa kar hude težave že skoraj 1 leto, kljub izogibanju veliki večini najbolj škodljive hrane- pekoče, ocvrte, paradižnika..

Osebno sem proti tem tabletam. Jaz bi jih počasi ukinjal in dodal kake res dobre encime ter jedel na začetku majhne obroke. Če ma take težave nekaj sigurno ni vredu in je potrebno najti vzrok. Stres, pomankanje kakih hranil, je bil mogoče dlje časa na dieti?..
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor27 Feb 2014, 18:38

Kefets, katere tablete misliš?
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

spetjaz

Odgovor27 Feb 2014, 20:55

kefets napisal/-a:Osebno sem proti tem tabletam. Jaz bi jih počasi ukinjal in dodal kake res dobre encime ter jedel na začetku majhne obroke.

Katere encime bi priporočal?

kefets

Odgovor27 Feb 2014, 22:05

gujdek napisal/-a:Kefets, katere tablete misliš?

Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

kefets

Odgovor27 Feb 2014, 22:17

spetjaz napisal/-a:
kefets napisal/-a:Osebno sem proti tem tabletam. Jaz bi jih počasi ukinjal in dodal kake res dobre encime ter jedel na začetku majhne obroke.

Katere encime bi priporočal?

Kake s čim večjim spektrom encimov. Brez HCLa, glede na to da ma že dolgo probleme. Seveda ne pretiravat z dozami. Majhne obroke in majhne količine encimov. Potreben je seveda čas. Malo poskusita poiskat vzrok. Predvsem stres, mogoče kaka zdravila. Kako se je sploh začelo, zakaj so mu sploh predpisali zaviralce protonske črpalke, kako je stanje pred opaznimi problemi..

http://www.iherb.com/Enzymedica-Digest- ... =null&ic=3 - najboljši kar sem jih našel, nažalost dragi ko žafran. Meni osebno niso bili vredu, ker so mi premočni in so mi povzročali drisko, zaradi določenih problemov, ki jih imam. Sem pa dobil informacije da so trenutno eni izned boljših.

http://www.lambertshealthcare.co.uk/digestizyme-p8410/ - tile so se mi zdeli zelo vredu

Je pa seveda ogromno tega.. Sestava naj bo vsaj takšna kot pri zadnjem linku. Upam da kaj pomaga :)

alpha

Odgovor27 Feb 2014, 22:20

Tile imajo odlično razmerje med kvaliteto in ceno: http://www.iherb.com/Source-Naturals-Da ... sules/1176

alpha

Odgovor04 Mar 2014, 14:30

Herbalife: http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/d ... 0106007351

Nekdo bi še moral napisat spodobno kritiko za njihove izdelke, da ne bo na ravni tega članka: http://wearechange.si/pogosto-zastavlje ... po-zdravi/
Uporabniški avatar

Zeratrem

Odgovor04 Mar 2014, 16:23

kefets napisal/-a:
gujdek napisal/-a:Kefets, katere tablete misliš?

Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

Tudi moje osebne izkušnje potrjujejo, kar pravi kefets. Imel sem velike probleme z želodčno kislino (prišlo je že do tega, da me je refluks prebujal). Seveda mi je osebna zdravnica dala zaviralce protonske črpalke, ki niso prav veliko pomagali, poleg tega pa sem se počutil slabo, utrujen sem bil, vročičen občutek itn. Ti stranski učinki so bili nesprejemljivi za normalno življenje, zato sem jih nehal jemati.

Končna ugotovitev: težava je bila samo v hrani, do katere sem razvil intoleranco: jajca, mlečni izdelki (do določene stopnje predelave, sir recimo lahko jem brez težav) in nekatera umetna sladila. Že eno leto nisem imel težav s kislino. Tako da najlažje je poskusiti z izločanjem tipične hrane, ki povzroča alergijske reakcije. Nima smisla takoj iti na zaviralce.

(Sicer pa nikakor ne mislim, da je z zaviralci kaj narobe, če ti ne povzročajo stranskih učinkov.)

Aja, pa maslo sigurno pomaga. To je seveda hec. :)
Mati, masla bi!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov