Danes je 26 Apr 2026, 15:52

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Re: prehrana

Dark Lord

Odgovor05 Mar 2014, 12:51

haha, vsakič, ko berem nov povzetek te raziskave, se število cigaret zviša (smo že na škatlici).
Drugače je na netu originalni članek in nekako ne najdem teh cigaret, ki jih ves čas omenjajo:
http://download.cell.com/cell-metabolis ... diate=true

Je pa tudi "zanimivo", da eden od avtorjev (Valter D. Longo) že služi na račun ugotovitev ;)
http://www.l-nutra.com/

shoter21

Odgovor05 Mar 2014, 16:59

Dobro ta primerjava s kajenjem je malo zgrešena, ampak vseeno me je kar presenetilo, da bi bila lahko dieta z veliko beljakovin, tako tvegana za obolenja z rakom

Zdej naj za to da bom mel lepše/večje mišice tvegam zdravlje, mal je za zamislt se pomojem, na dolgi rok take prehrane zihr ni ravno dobro prakticirat

kefets

Odgovor05 Mar 2014, 17:07

shoter21, ne vsega verjet.. od tega kar telo rabi, pa res ne boš zbolel. Prej boš zbolel zaradi sekiranja in primankovanja. Te študije pa tak delajo samo za to, da pol lahko strašijo ljudi, pa da se prikrijejo pravi vzroki nastanka raka.

Nino

Odgovor05 Mar 2014, 17:39

shoter21 napisal/-a:Dobro ta primerjava s kajenjem je malo zgrešena, ampak vseeno me je kar presenetilo, da bi bila lahko dieta z veliko beljakovin, tako tvegana za obolenja z rakom

Zdej naj za to da bom mel lepše/večje mišice tvegam zdravlje, mal je za zamislt se pomojem, na dolgi rok take prehrane zihr ni ravno dobro prakticirat

hmm...wait, what!? troll mode: ON ? not sure is srsly

shoter21

Odgovor06 Mar 2014, 12:05

No ja, sej ne trdim da je to neizpodbitno res, ampak argument od tega kar telo rabi pa ja ne boš zbolel ravno rock solid ni. Kje pa piše da mi rabimo hodit naokoli nabiti kot omare (kot posledica takega prehranjevanja), če kaj v ekstremnih primerih bodybuildinga deluje dokaj nenaravno. Lahko se bo to čez čas izkazalo kot res ali ne, hehe dober primer je kajenje kjer so včasih tudi zdravniki govoril v Ameriki :it's good for ya :D

medtem ko nino, se bom delal da nevem kaj si hotel s tem povedat, če nimaš kakšnega pametnega pointa, mogoče boljš da kaj drugega komentiraš
Uporabniški avatar

ugabuga

Odgovor06 Mar 2014, 13:15

Nino napisal/-a:hmm...wait, what!? troll mode: ON ? not sure is srsly

tuki se strinjam z ninom
bench more than front squat crew

alpha

Odgovor06 Mar 2014, 16:11

Bomo videli, kaj bodo na examine.com naštudirali, včeraj so obljubili review študije.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor07 Mar 2014, 14:01

kefets napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

Zeratrem napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

Tudi moje osebne izkušnje potrjujejo, kar pravi kefets. Imel sem velike probleme z želodčno kislino (prišlo je že do tega, da me je refluks prebujal). Seveda mi je osebna zdravnica dala zaviralce protonske črpalke, ki niso prav veliko pomagali, poleg tega pa sem se počutil slabo, utrujen sem bil, vročičen občutek itn. Ti stranski učinki so bili nesprejemljivi za normalno življenje, zato sem jih nehal jemati.

Končna ugotovitev: težava je bila samo v hrani, do katere sem razvil intoleranco: jajca, mlečni izdelki (do določene stopnje predelave, sir recimo lahko jem brez težav) in nekatera umetna sladila. Že eno leto nisem imel težav s kislino. Tako da najlažje je poskusiti z izločanjem tipične hrane, ki povzroča alergijske reakcije. Nima smisla takoj iti na zaviralce.

(Sicer pa nikakor ne mislim, da je z zaviralci kaj narobe, če ti ne povzročajo stranskih učinkov.)

Aja, pa maslo sigurno pomaga. To je seveda hec. :)

Se načeloma strinjam. Danes so številna zdravila prevečkrat predpisana, pa naj si gre za antibiotike ali PPI-je.
Kot pravi Zeratrem, nima smisla začet z zaviralci ampak prvo poskusit vplivat na dejavnike tveganja, ki na to vplivajo. Tu mislim da je glavni krivec široko področje prehrane, ki bi ga moral pokrivat specializiran kader, ker ljudje splošnih navodil čemu naj se pri takih gastrointestinalnih težavah izogibajo.

Obstaja dolgoročno tveganje PPI-jev (osteoporoza ipd.) ampak za eradikacijo H.pylori krajša kura PPI-jev ne predstavlja hudega tveganja. Tako da se s kefetsom glede tega ne bi strinjal, če pomaga enemu ni nujno, da je to rešitev tudi za drugega. Tudi jaz poznam osebno ljudi, ki so poskusili z xy dieto, encimi, Betainom, antacidi po obroku ipd. in zaradi neuspešnosti psihično konkretno trpeli, na koncu pa so v nekaj tednih problem popolnoma odstranili s kuro PPI-jev.
kefets napisal/-a:@alpha
Jaz delam tako, da pač prebiram razne članke in oz. izkušnje drugih (vedno googlam..) in potem probam na sebi. Na študije se ne zanašam nikoli. Meni je pomembno samo to kar opazim na sebi in kar drugi opazijo na sebi. Izkušnje drugih mi pomenijo več kot kake raziskave, čeprav bi včasih blo dobro tudi kaj prebrat pa prihranik kak €, ampak tak pač jas delam ;-)

Naši zdravniki v večini ne uporabljajo ''posodobitev'', zato še tudi redko zahajam k njim in te čisto razumem :-D

kefets napisal/-a:Te študije pa tak delajo samo za to, da pol lahko strašijo ljudi, pa da se prikrijejo pravi vzroki nastanka raka.

Ne zameri, če sem si sposodil še en tvoj citat iz druge teme. Razumem, da so ljudje pogosto razočarani nad svojimi zdravniki, pogosto je to tudi opravičeno, ampak zaradi lastnih slabih izkušenj se mi zdi pretirano da se posplošuje to na celotno znanost.
Nihče se ne zanaša na študije, ampak na strokovno izpeljana priporočila, ki temeljijo tako na teoriji (od genetike, molekularne biologije, farmakologije, splošne medicine...) in praksi (klinične randomizirane, epidemiološke in ostale raziskave in seveda posledično odziv na zdravljenje poročan s strani zdravnikov in pacientov). Seveda ima vse to tudi temno plat, ki temelji na zaslužku, še vedno pa je osnova znanosti na odkrivanju in ne prikrivanju nastanka bolezni.

Če imaš boljšo alternativno teorijo o nastanku raka, kot jo imajo strokovnjaki, sem prepričan da nisem edini tukaj, ki bi jo rad slišal. Močno sicer upam, da ni povezana z zvezo NATO.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

kefets

Odgovor07 Mar 2014, 22:27

gujdek napisal/-a:
kefets napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

Zeratrem napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje. :) Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..

Tudi moje osebne izkušnje potrjujejo, kar pravi kefets. Imel sem velike probleme z želodčno kislino (prišlo je že do tega, da me je refluks prebujal). Seveda mi je osebna zdravnica dala zaviralce protonske črpalke, ki niso prav veliko pomagali, poleg tega pa sem se počutil slabo, utrujen sem bil, vročičen občutek itn. Ti stranski učinki so bili nesprejemljivi za normalno življenje, zato sem jih nehal jemati.

Končna ugotovitev: težava je bila samo v hrani, do katere sem razvil intoleranco: jajca, mlečni izdelki (do določene stopnje predelave, sir recimo lahko jem brez težav) in nekatera umetna sladila. Že eno leto nisem imel težav s kislino. Tako da najlažje je poskusiti z izločanjem tipične hrane, ki povzroča alergijske reakcije. Nima smisla takoj iti na zaviralce.

(Sicer pa nikakor ne mislim, da je z zaviralci kaj narobe, če ti ne povzročajo stranskih učinkov.)

Aja, pa maslo sigurno pomaga. To je seveda hec. :)

Se načeloma strinjam. Danes so številna zdravila prevečkrat predpisana, pa naj si gre za antibiotike ali PPI-je.
Kot pravi Zeratrem, nima smisla začet z zaviralci ampak prvo poskusit vplivat na dejavnike tveganja, ki na to vplivajo. Tu mislim da je glavni krivec široko področje prehrane, ki bi ga moral pokrivat specializiran kader, ker ljudje splošnih navodil čemu naj se pri takih gastrointestinalnih težavah izogibajo.

Obstaja dolgoročno tveganje PPI-jev (osteoporoza ipd.) ampak za eradikacijo H.pylori krajša kura PPI-jev ne predstavlja hudega tveganja. Tako da se s kefetsom glede tega ne bi strinjal, če pomaga enemu ni nujno, da je to rešitev tudi za drugega. Tudi jaz poznam osebno ljudi, ki so poskusili z xy dieto, encimi, Betainom, antacidi po obroku ipd. in zaradi neuspešnosti psihično konkretno trpeli, na koncu pa so v nekaj tednih problem popolnoma odstranili s kuro PPI-jev.
kefets napisal/-a:@alpha
Jaz delam tako, da pač prebiram razne članke in oz. izkušnje drugih (vedno googlam..) in potem probam na sebi. Na študije se ne zanašam nikoli. Meni je pomembno samo to kar opazim na sebi in kar drugi opazijo na sebi. Izkušnje drugih mi pomenijo več kot kake raziskave, čeprav bi včasih blo dobro tudi kaj prebrat pa prihranik kak €, ampak tak pač jas delam ;-)

Naši zdravniki v večini ne uporabljajo ''posodobitev'', zato še tudi redko zahajam k njim in te čisto razumem :-D

kefets napisal/-a:Te študije pa tak delajo samo za to, da pol lahko strašijo ljudi, pa da se prikrijejo pravi vzroki nastanka raka.

Ne zameri, če sem si sposodil še en tvoj citat iz druge teme. Razumem, da so ljudje pogosto razočarani nad svojimi zdravniki, pogosto je to tudi opravičeno, ampak zaradi lastnih slabih izkušenj se mi zdi pretirano da se posplošuje to na celotno znanost.
Nihče se ne zanaša na študije, ampak na strokovno izpeljana priporočila, ki temeljijo tako na teoriji (od genetike, molekularne biologije, farmakologije, splošne medicine...) in praksi (klinične randomizirane, epidemiološke in ostale raziskave in seveda posledično odziv na zdravljenje poročan s strani zdravnikov in pacientov). Seveda ima vse to tudi temno plat, ki temelji na zaslužku, še vedno pa je osnova znanosti na odkrivanju in ne prikrivanju nastanka bolezni.

Če imaš boljšo alternativno teorijo o nastanku raka, kot jo imajo strokovnjaki, sem prepričan da nisem edini tukaj, ki bi jo rad slišal. Močno sicer upam, da ni povezana z zvezo NATO.

Se opravičujem. Včasih me zanese, ampak ravno zaradi slabih izkušenj. Ni pa moj namen vse metati v isti koš. Moj namen je predvsem, da ljudje najprej poskusijo s čim drugim, recimo kot pravi Zeratrem, spreminjanjem nečesa pri prehrani, torej stilu prehranjevanja, ne pa takoj zavit k zdravniku in začet jest tablete.

Osebno me najbolj moti, da stroka vedno govori kak je črno belo in da je belo črno -> recimo če vzamem žled, ki nas je prizadel letos. Vse te teorije zarote so zelo napihnjene, je pa tudi res, da stroka sama sebe zavaja. Govorijo ravno o črnem in belem, torej v tem primeru, kako je to normalno in na veliko razlagajo pojave. Za mene na žalost to ni niti malo normalno. Če spremljaš malo boljše okolico, vidiš, da ni vse tako naravno kot govorijo.. Pred parimi leti sem videl od doma celotno pohorje. Danes, tudi ko je sončno, vidim le meglo. Večina znanstvenikov zagovarja svojo tezo in ne sprejema drugih mnenj. Zopet, ne mečem vseh v isti koš. Mislim, da tu tako ali tako ima vsak svoje mišljenje, tak da brezveze nekaj kvasit. Bo čas pokazal svoje in kdo ima prav :).

Ni povezana z Nato. Je pa moje mišljenje tako, da raka povzroča stres na naše telo, pa naj so to strupi iz prehrane, zraka,.. je pa dejstvo, da se forsira ''zdravila'', samo da se služi, medtem ko so naravna zdravila kot so recimo konoplja in ne tako naravni intravenozni pripravki brez stranskih učinkov in ravno tako učinkoviti.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost