kefets napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje.

Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..
Zeratrem napisal/-a:Mislim na zaviralce protonske črpalke. Po moje je uradna medicina popolnoma zgrešila pristop s tem. Seveda moje mnenje.

Sam bi jih uporabil res le v primeru hude ulceracije..
Tudi moje osebne izkušnje potrjujejo, kar pravi kefets. Imel sem velike probleme z želodčno kislino (prišlo je že do tega, da me je refluks prebujal). Seveda mi je osebna zdravnica dala zaviralce protonske črpalke, ki niso prav veliko pomagali, poleg tega pa sem se počutil slabo, utrujen sem bil, vročičen občutek itn. Ti stranski učinki so bili nesprejemljivi za normalno življenje, zato sem jih nehal jemati.
Končna ugotovitev: težava je bila samo v hrani, do katere sem razvil intoleranco: jajca, mlečni izdelki (do določene stopnje predelave, sir recimo lahko jem brez težav) in nekatera umetna sladila. Že eno leto nisem imel težav s kislino. Tako da najlažje je poskusiti z izločanjem tipične hrane, ki povzroča alergijske reakcije. Nima smisla takoj iti na zaviralce.
(Sicer pa nikakor ne mislim, da je z zaviralci kaj narobe, če ti ne povzročajo stranskih učinkov.)
Aja, pa maslo sigurno pomaga.
To je seveda hec.
Se načeloma strinjam. Danes so številna zdravila prevečkrat predpisana, pa naj si gre za antibiotike ali PPI-je.
Kot pravi Zeratrem, nima smisla začet z zaviralci ampak prvo poskusit vplivat na dejavnike tveganja, ki na to vplivajo. Tu mislim da je glavni krivec široko področje prehrane, ki bi ga moral pokrivat specializiran kader, ker ljudje splošnih navodil čemu naj se pri takih gastrointestinalnih težavah izogibajo.
Obstaja dolgoročno tveganje PPI-jev (osteoporoza ipd.) ampak za eradikacijo H.pylori krajša kura PPI-jev ne predstavlja hudega tveganja. Tako da se s kefetsom glede tega ne bi strinjal, če pomaga enemu ni nujno, da je to rešitev tudi za drugega. Tudi jaz poznam osebno ljudi, ki so poskusili z xy dieto, encimi, Betainom, antacidi po obroku ipd. in zaradi neuspešnosti psihično konkretno trpeli, na koncu pa so v nekaj tednih problem popolnoma odstranili s kuro PPI-jev.
kefets napisal/-a:@alpha
Jaz delam tako, da pač prebiram razne članke in oz. izkušnje drugih (vedno googlam..) in potem probam na sebi. Na študije se ne zanašam nikoli. Meni je pomembno samo to kar opazim na sebi in kar drugi opazijo na sebi. Izkušnje drugih mi pomenijo več kot kake raziskave, čeprav bi včasih blo dobro tudi kaj prebrat pa prihranik kak €, ampak tak pač jas delam

Naši zdravniki v večini ne uporabljajo ''posodobitev'', zato še tudi redko zahajam k njim in te čisto razumem

kefets napisal/-a:Te študije pa tak delajo samo za to, da pol lahko strašijo ljudi, pa da se prikrijejo pravi vzroki nastanka raka.
Ne zameri, če sem si sposodil še en tvoj citat iz druge teme. Razumem, da so ljudje pogosto razočarani nad svojimi zdravniki, pogosto je to tudi opravičeno, ampak zaradi lastnih slabih izkušenj se mi zdi pretirano da se posplošuje to na celotno znanost.
Nihče se ne zanaša na študije, ampak na strokovno izpeljana priporočila, ki temeljijo tako na teoriji (od genetike, molekularne biologije, farmakologije, splošne medicine...) in praksi (klinične randomizirane, epidemiološke in ostale raziskave in seveda posledično odziv na zdravljenje poročan s strani zdravnikov in pacientov). Seveda ima vse to tudi temno plat, ki temelji na zaslužku, še vedno pa je osnova znanosti na odkrivanju in ne prikrivanju nastanka bolezni.
Če imaš boljšo alternativno teorijo o nastanku raka, kot jo imajo strokovnjaki, sem prepričan da nisem edini tukaj, ki bi jo rad slišal. Močno sicer upam, da ni povezana z zvezo NATO.