alpha napisal/-a:Droby napisal/-a:moji stalni dodatki ki jih redno konzumiram so vit C (2x1000mg NOW), BCAA, omega 3 (DM) in ZMA...občasno glutamin ampak zaj ko mi ga zmanjka ga verjetno nebom več kupoval

Treniram zjutraj na prazen želodec in spijem bcaa predn grem v fitnes in med fitnesom....ko pridem domov imam zajtrk+omega 3 (3x) +vit C (1000mg), potem sledi kaka malica, po kosilu vzamem še 1x vit C (1000 mg), spet malica in večerja...pred spanjem pa ZMA
Zanima me kaj menite na jemanje vit C pred treningom na prazen želodec? Je to smiselno ali ne?
Ne ga jemat okoli treninga, je ene par študij pokazalo, da so antioksidanti okoli treninga deloma škodljivi. 1000 mg naenkrat je sicer res konkretna doza, kolikor vem, ga telo niti ne more naenkrat toliko absorbirat, zato bi ga bilo bolj smiselno razporediti na več odmerkov.
Vem da je to kar konkretna doza ampak nisem nikjer zasledil da bi bilo to preveč....jaz sicer spremljam enega na youtubu, mogoče ga je že keri zasledil, Patrick Reiser...je švicarski prvak v natural bodybuildingu, za mene osebno ma tip najboljšo postavo kaj sm jih kdaj vidu pa še legenda je

lahko si sami pogledate video, kjer priporoča dodatke in res priporoča tiste ki imaš kaj od njih...je pa vse v nemščini
On priporoča 1000mg zjutraj in 1000mg pred treningom....glede absorbcije pa ima ta NOW c-1000 neko tehnologijo počasnega sproščanja
https://www.youtube.com/watch?v=P3YJCvF85BU&list=UUJOJIyoz3mRLqe5vAsOjeTA