Unknown napisal/-a:Zato sem tudi napisal, da naj proba in bo pol videl razliko

Pri kolegu je bilo zadosti, + deload seveda. Kaj pa misliš, da bo rešilo težave?
Pri takih zadevah je vedno potrebno ločit
VZROK in
TEŽAVO. Če rešimo samo težavo, nismo pa rešili vzroka za težavo, se bo zadeva ponovila. Primer; v službi delaš gibe zaradi katerih te boli križ (vzrok), potem pa greš na razne terapije, kjer ti zadevo umirijo/izboljšajo (težavo). Če potem nadaljuješ z temi gibi, ki ti povzročajo bolečine se bo zadeva ponovila. Enostavno..

Pri njemu se vidi izrazito, da ga pri počepu vleče v eno stran in posledično mu zategne flexor, itd.. Lahko mirno sprošča, ampak ga bo vsakič znova zategnilo, težave se bodo ponovile in tako se bo vrtel v začaranem krogu. Enako, kot njemu se je zgodilo meni in sem bil trmast in mislil, da bo bolje.. Vmes sem spreminjal tehniko. ampak ni pomagalo. Potrebno je odpraviti vzrok. ki ni v samo v zategnjenosti/gibljivosti! Nadaljno počepanje z vlkimi kilami in slabo tehniko (nagibanjem v eno stran), pa samo še poglablja težave.
Ravno zaradi tega bi moral imeti nekoga polek na kakem treningu, da mu pogleda tehniko tudi pri ostalih vajah in z določenimi "preizskusi" vidi še natančneje kaj povzroča težave. Lahko je drža, spanje, gluteus (nesimetrija/slaba aktivacija), razne nesimetrije, aktivacija, stabilnost, ponavadi pa je kombinacija večih stvari.. Polek vsega pa se razvije tudi slaba motorika giba, ki jo je treba potem "prevzgojiti". Recimo manjše teže in poudarek na tehniki, dokler ti nepostane naravna in jo lahko preneseš na večje teže..
TO SE PREVERI NA TRENINGU. Včasih že, ko nekdo naredi plank odkriješ ogromno "vzrokov", ki povzročajo različne težave.. Drugo kar je, pa ima zategnjene erektorje ob hrbtenici in biceps, kar nebo mogo sprostit sam in bo rabil še kakšno masažo. Zategnjeni erektorji pripomorejo k slabši mobilnosti thorasic spina in banani pri DL. Zadevo je treba sprostit in odpravit vzrok. Večina jih bolj boža in masno kasira in bolj malo naredi, so pa tut poceni opcije, kjer te zmasirajo, kot je treba