Danes je 25 Apr 2026, 14:13

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Re: David Brunšek

Odgovor15 Jul 2012, 22:33

Me veseli, da sem te olajšal za to skrb :D . Potem pa tako ni panike. Sicer sem v preteklosti menjeval vaje na precej daljše intervale kot 4 tednov, kar je tudi možen razlog, da v težah ni bilo napredka. Več ali manj sem stagniral kljub kaloričnem presežku. Bom zdaj poskusil tako kot predlagaš, upam da bo razlika.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor15 Jul 2012, 22:58

Verjetno je bila težava kje drugje, ne v (ne)menjavanju vaj. Probaj tako. Če bo šla moč pri glavni vaji gor, veš da delaš nekaj prav. :)

alpha

Odgovor15 Jul 2012, 23:12

Pri benchu sem trenutno na 80 kg, deadlift in počepi pa 90 kg @ 8 ponovitev pri zadnji seriji. Čisto na max teže na upam, ker v fitnesu, kjer treniram, ni kletke za počepe, za deadlift pa nisem prepričan, da je forma 100 % pravilna, zato se držim načela "bolje prva zamera kot druga". Bi rabil enega ki obvlada, da bi preveril.

Vajinih tež si pa niti predstavljat ne morem :)

Nino

Odgovor16 Jul 2012, 07:19

David, kaj pa menjavanje počep dl po sistemu zgornji spodnji kjer treniraš mišico na tri dni? enkrat počep drugič dl ...

zaninho

Odgovor16 Jul 2012, 10:41

vrstni red je tak ko si napisu oz. prvo večje mišice pol male ne....pa lahko pri spodnjem in zgornem delu še dodam kako vajo ,serijo....ali je potem to že kurjenje mišic oz. je nepotrebno =)
sedaj mi je predvsem cilj da se spučem,in ohranim miši. maso ,verjetno ni pričakovat nwm kulk pridobit na mišič. masi glede nato da se OH vrti od 0-150 g ...=)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor16 Jul 2012, 13:33

alpha napisal/-a:Pri benchu sem trenutno na 80 kg, deadlift in počepi pa 90 kg @ 8 ponovitev pri zadnji seriji. Čisto na max teže na upam, ker v fitnesu, kjer treniram, ni kletke za počepe, za deadlift pa nisem prepričan, da je forma 100 % pravilna, zato se držim načela "bolje prva zamera kot druga". Bi rabil enega ki obvlada, da bi preveril.

Vajinih tež si pa niti predstavljat ne morem :)

Lepe teže. Ko boš začel delati manj pon. pri teh vajah (8. pon pri počepu je že kar veliko), bo moč še bolj poskočila. Ni treba, da je zadnja ponovitev taka, da nisi 100% ali boš dvignil ali ne, tako da tudi če ni kletke, bi serije v rangu 5 pon. šle lepo skozi - pa pustiš volumnu, da naredi svoje. :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor16 Jul 2012, 13:34

Nino napisal/-a:David, kaj pa menjavanje počep dl po sistemu zgornji spodnji kjer treniraš mišico na tri dni? enkrat počep drugič dl ...

To je seveda v redu. Nisem vključil v primer, ker sem želel dati čim bolj enostavnega (da ni štirih različnih treningov, ampak samo dva). ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor16 Jul 2012, 13:34

zaninho napisal/-a:vrstni red je tak ko si napisu oz. prvo večje mišice pol male ne....pa lahko pri spodnjem in zgornem delu še dodam kako vajo ,serijo....ali je potem to že kurjenje mišic oz. je nepotrebno =)
sedaj mi je predvsem cilj da se spučem,in ohranim miši. maso ,verjetno ni pričakovat nwm kulk pridobit na mišič. masi glede nato da se OH vrti od 0-150 g ...=)

Da. Najprej glavna vaja, potem asistenčne, ki gredo od bolj kompleksnih do izolacijskih ali pa od tistih, ki so najpomembnejše do tistih, ki so najmanj.
Ne rabiš nič dodat, še posebej ne na dieti. Vsega je več kot dovolj za optimalen napredek. ;)
Uporabniški avatar

michelangelo

Odgovor16 Jul 2012, 13:59

David Brunšek napisal/-a:Trebuh odtreniraš s tremi serijami pri spodnjem delu. To je vrh glave, ker je glavna funkcija trebušnih stabilizacija trupa pri obremenitvah in to delo dobro opravljajo že pri počepu ter deadliftu (oz. RDL).

Če lahko samo dodam...
Jaz sem upošteval to "pravilo"- (da če delaš glavne vaje ni treba delat trebuha).......bla bla bla... rezultat- slaba trebušna stena. Trebuh je pomoje dobro treninrat tako kot ostale mišice, samo z manj volumna ;)
»ma jeva k kralja.....brt dela ful rižote, različne rižote...«
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor16 Jul 2012, 14:07

Seveda, 3 serije so tako v tistem primeru, ki sem ga napisal. ;)
Čeprav sam menim, da ne bo bistvene razlike pri izgledu, ali bo nekdo ki dela kompleksne vaje, treniral trebuh ali ne - tu je dosti odvisno tudi od sreče, s čim si se rodil. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov