strojnik napisal/-a:Zdravo,
sedaj sem zelo zmeden. Na drugem forumu so mi svetovali, naj imam beljakovine 3-5 g tt. Tukaj berem, da je vrh glave 2,2 g tt.
Kaj več, kot sem že napisal, ne morem. Vprašaj jih, zakaj toliko.

strojnik napisal/-a:Koliko naj imam maščobe? Je dovolj 1 g tt? Cilj mi je pridobit mišično maso in lepo oblikovano telo (sem 165 cm in 60 kg).
Je dovolj.
strojnik napisal/-a:Tudi glede treninga sem zmeden... drugje pišejo npr. za počepe 3×8-12 ponovitev, bench prav tako...
Tisti strength program 5×5... a je to bolj osredotočeno za moč ali tudi za m.m.?
Lahko prosim napišeš koliko ponovitev in serij naj naredim za: počep, deadlift, bench, veslanje v predklonu, dipsi, pull ups/chin ups. Koliko trebušnjakov in koliko krat na teden naj jih delam?
Kolikšno težo naj dam? Naj dam maksimalno, kar lahko dvignem ali recimo 80% teže pa npr. po sistemu 5×5?
Z rangom 8-12 pon. ni nič narobe, ampak tako ne boš bistveno napredoval v moči, ki je nujna za dolgoročen napredek (tudi v izgledu) naturalca. Moč in izgled sta zelo povezana in močna mišica je tudi velika mišica! Nisem še videl nikogar z 240 kg počepa in majhnimi nogami.

Predlagam, da se držiš kar programa Starting Strength tako kot je obrazloženo v tistem prispevku ali pa primera treninga, ki sem ga napisal nekaj objav nazaj. Hkrati pa lahko prebereš še tale članek:
http://www.naturalmusclezone.com/?p=580 da boš vedel, zakaj trenirati v nizkem rangu ponavljanj in tega:
http://www.naturalmusclezone.com/?p=455 da boš vedel, kakšne obremenitve(intenzivnost izbirati.
Če boš treniral po Starting Strength, imaš nekaj od tega napisanega tudi tam.

strojnik napisal/-a:Aja, kaj so to asistenčne vaje? Za izolacijske in kompleksne vem.
Lp.
Asistenčne vaje so vse, razen glavne; glavno se ponavadi izvaja na začetku treninga. V teh primerih je vse, razen počepa, bench pressa in deadlifta, asistenca. Aisistenca zato, ker je drugotnega pomena in bolj ali manj samo dopolnjuje glavno vajo - da pri njej hitreje napreduješ, potreniraš mišice, ki jim daješ prioriteto, obremeniš še mišice, ki sicer ne dobijo dovolj dela ...
Izraz se v powerlifting krogih redno uporablja, med bodibilderji pa redko.
Bistvo je, da sprašuješ in da vprašaš ZAKAJ. Reči, da naj nekdo uživa 3-5 g beljakovin na kg tt. se mi namreč zdi vredno diskusije - zakaj, na čem temelji ta nasvet itd.

Jaz sem v svojem članku že utemeljil in s študijami podprl, zakaj je 2,2-2,8 g na kg tt. dovolj.