Danes je 25 Apr 2026, 11:19

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

David Brunšek

Re: David Brunšek

Odgovor23 Jul 2012, 23:14

Ni primerjave. ;) OH so glavni regulator leptina, polnijo glikogen, vplivajo na mnogo hormonov in nevroprenašalcev, na katere maščoba nima vpliva itd.

jurgec

Odgovor23 Jul 2012, 23:27

Pozdravljeni! Sem se registriral, da še jaz nekaj napišem :)

Zdaj treniram že štiri leta in v tem času sem uredil prehrano v nulo. Držal sem se raznih striktnih diet (izogibanje sladkorjem, nasičenim maščobam, vnos OH samo iz kompleksnih virov..) in sem kar zadovoljen s svojimi rezultati. Mam pa problem in David mislim, da si pravi naslov... Na blogu sem videl, da imaš primer obrokov, ki jih imaš na definiciji. Zanima me, kako ti uspeva, da te ob takšnih obrokih (še posebej McDonaldu :mrgreen: ) ne zaliva?

Pri sebi sem opazil, da vedno, če sem poskušal s tako imenovano if it fits in your macros dieto, je bil moj izgled veliko slabši od tistega, če se držim svoje normalne prehrane. Poskušal sem s kardiem, vendar neuspešno. Je to čist odvisno od telesa posameznika? Ali pa je bolj kot ne vse v glavi? Včasih si rad privoščim kaj sladkega, ampak mi je potem žal, ko vidim, da telo ne reagira tako kot mora. Imaš mogoče kakšen nasvet?

Hvala za odgovor že vnaprej :)

Edit: Nisem opazil, da si mi odgovoril že na blogu. Ignoriraj ta post. Hvala :)
Zadnjič spremenil jurgec, dne 24 Jul 2012, 12:15, skupaj popravljeno 1 krat.

alpha

Odgovor24 Jul 2012, 00:09

Kako je torej z deloadom, kdaj so sploh potrebni, za koliko časa in kako izgledajo?

Johnny

Odgovor24 Jul 2012, 11:50

Jure Rus napisal/-a:
wade napisal/-a:3x5 počep, bp in mp potem še chinupsi/pullupsi in včasih biceps curli ter kakšna serija letenja. To vrjetno ni preveč volumna če bi to izvajal 3xteden? Pri počepu, mp, bp probam skos višat težo ostalo je bolj po občutku. Bolj pa me zanima kako vedeti kdaj narest deload? Je dovolj da naredim cva treninga na easy? recimo 50% obremenitev.

Če imaš veliko ostalih treningov, se mi trening z utežmi v takem stilu zdi zelo dober.

Deload naredi na 5-8 tednov. Precej širok razpon, kar kaže na to, da je zelo odvisno od posameznika, treningov, ... V tvojem primeru, če imaš zraven še ostale treninge, bi ga naredil na cca. 6 tednov.

Zmanjšaj celoten volumen za 30-50%. ;)

alpha

Odgovor24 Jul 2012, 12:43

Kaj pa če enostavno narediš par dni pavze pred naslednjim treningom? Je ceneje, če nimaš neomejenega vstopa v fitnes.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Jul 2012, 13:47

Lahko tudi, sploh če imaš deloade redkeje. (Sem že pisal kako stran nazaj.) ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Jul 2012, 14:16

jurgec napisal/-a:Pozdravljeni! Sem se registriral, da še jaz nekaj napišem :)

Zdaj treniram že štiri leta in v tem času sem uredil prehrano v nulo. Držal sem se raznih striktnih diet (izogibanje sladkorjem, nasičenim maščobam, vnos OH samo iz kompleksnih virov..) in sem kar zadovoljen s svojimi rezultati. Mam pa problem in David mislim, da si pravi naslov... Na blogu sem videl, da imaš primer obrokov, ki jih imaš na definiciji. Zanima me, kako ti uspeva, da te ob takšnih obrokih (še posebej McDonaldu :mrgreen: ) ne zaliva?

Pri sebi sem opazil, da vedno, če sem poskušal s tako imenovano if it fits in your macros dieto, je bil moj izgled veliko slabši od tistega, če se držim svoje normalne prehrane. Poskušal sem s kardiem, vendar neuspešno. Je to čist odvisno od telesa posameznika? Ali pa je bolj kot ne vse v glavi? Včasih si rad privoščim kaj sladkega, ampak mi je potem žal, ko vidim, da telo ne reagira tako kot mora. Imaš mogoče kakšen nasvet?

Hvala za odgovor že vnaprej :)

Edit: Nisem opazil, da si mi odgovoril že na blogu. Ignoriraj ta post. Hvala :)

Pozdravljen še na forumu! ;)

Odgovor na zgornje je tam, če pa imaš še kakšno vprašanje ali česa nisem dovolj jasno razložil, bom z veseljem odgovoril v tej temi. ;)

Peraz

Odgovor24 Jul 2012, 15:31

Vsak ponedeljek imam rahel refeed (500g OH) po treningu zgornjega dela. Za hrbet naredim kakih 6-7 serij veslanj (motorka, na napravi). V torek imam spodnji del. Danes sem prvic delal DL pri spodnjem delu s tem da sem delal od 1-4 ponovitve na serijo - se pravi na moč. Kot asistenco nisem delal DLja z manjšimi kilami kot to delam ponavadi. V četrtek(ponavadi mam DL moč + DL asistenco) bi naredil veslanje v predklonu + par serij drugih vaj.. Bi bilo v tem primeru prevec serij za hrbet tedensko? Nekako bi rad izkoristil energijo oz. moč, ki jo dobim od ponedeljkovega refeeda.. Danes sem npr delal DL 20kg vec kot prejsnji teden v četrtek, Hvala!

v tork kot power: DL 4 serije (brez ogrevanja), počep 3 serije, preša 5 serij, zadn del 2 serije
volumen ok?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Jul 2012, 16:00

DL po refeedu je vsekakor smiselen! :)
Nisem dobro razumel - ali misliš ob četrtkih narediti veslanje in še nekaj serij drugih vaj tudi za hrbet ali si te vaje mislil na splošno za zgornji del?

Volumen za torkov trening OK!

Peraz

Odgovor24 Jul 2012, 16:02

npr v četrtek 3 serije veslanja v predklonu + 2-3 serije kakih drugih veslanj.. Drugace bi raje delal speed DL ali pa 5x5 DL samo si bom kriz oz. spodnji del hrbta prevec skuru
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov