Danes je 25 Apr 2026, 09:38

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

zaninho

Re: David Brunšek

Odgovor29 Jul 2012, 19:56

kak pa kej pri kilah..pri kompleksnih vajah ali treniraš skoz istimi ali kej povečaš..recimo na teden ali mesec za 2 kili gor....da se mišica ne navadi na iste kile
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor29 Jul 2012, 20:04

Seveda je cilj vseskozi teže povečevati. Zakaj bi drugače mišica sploh rasla? ;)
Več o tem, kakšne teže dvigujem je v mojem dnevniku, je pa trenutno na 180-200 g OH kar težko redno postavljati rekorde, tako da če povečam težo pri istem številu ponovitev za 2,5 kg na mesec sem povsem zadovoljen.

zaninho

Odgovor29 Jul 2012, 20:41

ja to itak...mal čuden sem vprašu,zej ko imam okol 100OH na dan, če ima smisel da vsaka 2 tedn al pa teden dodam po 3 kili(manj ne morem,ker so 1,25 njamnjše uteži) ,ker sedaj delam po sistemu zgornji-spodnji
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor29 Jul 2012, 21:46

Če si sposoben, vsekakor! To ti naj bo cilj ves čas, ne glede na prehrano - če je vnos res nizek dlje časa pač včasih gre, včasih pa ne. ;)

strojnik

Odgovor30 Jul 2012, 12:14

Tisti obrok v blogu (pečen mlad krompir + zrezek). Zanima me s katerim oljem/maslom tole pripraviš in kateri kečap si uporabil? Ker sem nekje bral, da je pri kečapih potrebno biti pozoren na tiste označbe, ker niso vsi ok.
Uporabniški avatar

Prevtzer

Odgovor30 Jul 2012, 13:57

MP MAX® V-System Vs. Alpha Men Vs. Daily Vitamins Vs. običajne količine zelenjave. Zanima me vpliv na zdravje in če je še kaj omembe vrednega.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor30 Jul 2012, 18:02

strojnik napisal/-a:Tisti obrok v blogu (pečen mlad krompir + zrezek). Zanima me s katerim oljem/maslom tole pripraviš in kateri kečap si uporabil? Ker sem nekje bral, da je pri kečapih potrebno biti pozoren na tiste označbe, ker niso vsi ok.

Lahko pripraviš povsem brez olja. Jaz sem imel tisti dan še nekaj "lufta" pri maščobah, pa sem malo pokapal rastlinsko olje po vrhu (mislim, da vsega skupaj ne več kot 5 g). Pečeš pa na peki papirju. ;)

Kečap je felixov brez dodanega sladkorja. Na katere označbe misliš?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor30 Jul 2012, 18:11

Prevtzer napisal/-a:MP MAX® V-System Vs. Alpha Men Vs. Daily Vitamins Vs. običajne količine zelenjave. Zanima me vpliv na zdravje in če je še kaj omembe vrednega.

Meni ni nobena multi vitaminska formula všeč, ker je navadno notri vsega po malo, rabiš pa le redke stvari dodatno dodajati.

Večinoma (npr. Alpha men je tak) je notri cela lopata B-vitaminov, ki jih itak dobiš dovolj iz hrane, te oblike ki so notri pa so ponavadi še slabo absorbilne in se drugače metabolizirajo kot "pravi" vitamini.
Konkretno pri B-kompleksu je ponavadi B12 v obliki cyanocobolamina, namesto veliko boljšega methylcobalamina (1000× boljša absorbcija in sposobnost doniranja metila). B6 pa v obliki pyridoxina, namesto boljšega P-5-P. Logično sta te dve obliki veliko dražji in zato se ju sploh ne splača dodajat (če nisi bolan, imaš tega dovolj v hrani).

Tudi drugih vitaminov in mineralov na splošno v prehrani ni premalo, ČE ješ raznoliko. Na veliko se celo dodajajo živilom med proizvodnjo. Edino, od česar bi lahko imel korist, je dodaten C-vitamin, malo cinka in pozimi D-vitamin. To pa kupiš posebej in pride zelo poceni. ;)

alpha

Odgovor30 Jul 2012, 18:16

Aha, torej absorpcija sintetičnih vitaminov ni 100 %, tako kot nekateri vztrajno trdijo.

strojnik

Odgovor30 Jul 2012, 18:17

David Brunšek napisal/-a:
strojnik napisal/-a:Tisti obrok v blogu (pečen mlad krompir + zrezek). Zanima me s katerim oljem/maslom tole pripraviš in kateri kečap si uporabil? Ker sem nekje bral, da je pri kečapih potrebno biti pozoren na tiste označbe, ker niso vsi ok.

Lahko pripraviš povsem brez olja. Jaz sem imel tisti dan še nekaj "lufta" pri maščobah, pa sem malo pokapal rastlinsko olje po vrhu (mislim, da vsega skupaj ne več kot 5 g). Pečeš pa na peki papirju. ;)

Kečap je felixov brez dodanega sladkorja. Na katere označbe misliš?

Aha... jaz ponavadi uporabim kokosovo maslo.
Ker pravijo, da se je treba izogibat kečapu, rastlinskem olju in cvrtju z njim.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost