Danes je 25 Apr 2026, 03:07

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

wade

Re: David Brunšek

Odgovor23 Avg 2012, 10:49

predvsem mal nehi komplicirat no še shujšal nisi pa te že skrbi da neboš mogu met dovolj kondicije ko dobiš mišice ki jih še nimaš.. one step at a time. Sploh pa težko da boš kdaj imel toliko mišic da boš ob dobri formi pretežek. Mnogo rekreativnih tekačev ima večjo TT glede na višino kot pa fitneserji v dobri formi. Drugače pa niti nevem zakaj bi kdo želel laufat maratone. Če nisi ravno hud suhec je škoda po nepotrebnem obremenjevati sklepe ker vse kar dobiš od tega je vzdržljivost na dolge proge. Dosti boljša in precej bolj zanimiva zadeva za trenirat se mi v tem primeru zdi kolo. Js če se že spravim tečt delam intervale po mehkem terenu nikakor pa nebi teku 20km iz že zgoraj omenjenih razlogov. Če naredim kakšen daljši kardio trening pa definitivno kolo ker na njem celo uživam 10km laufanja pa mi je muka. 180cm več kot 80kg in več let resnih prirpav na maratone ali polmaratone je sigurno recept za lepo obrabo kolen.

Nino

Odgovor23 Avg 2012, 15:37

:lol: kje sem napisal da hočem trenirat maraton? Napisal sem da hočem met dobro kondicijo na daljše ture (zame je cooper že daljša tura), pusti ti maraton, to so ekstremisti. Sem pa še napisal da nočem zgledat kot maratonec, te je to zmedlo? ;)

kefets

Odgovor25 Avg 2012, 13:52

Kolenčnike še uporabljaš? Se ti zdi smiselen nakup v primeru daljših pavz - v smislu da se ne ohladiš prehitro in je počepanje udobno skozi celoten trening?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor25 Avg 2012, 15:55

Imaš 2× ja in greš v naslednji krog! :D

(Še imam in so v takem primeru kot si rekel, kar uporabni. ;))

kefets

Odgovor25 Avg 2012, 16:09

haha, hvala! :D

bi bilo smiselno pri začetniku delat goblet squate in potato sack squate z recimo 5-10kg, da se telo navadi giba in šele nato preiti na high bar squat?

aha pa še če poveš kje si nabavil kolenčnike :P
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor25 Avg 2012, 16:22

Samo, če ne ve, kako se pravilno dela počep, toliko da osvoji gib. To je nakaj serij. Drugače je bolj smiselno iti čim prej na tisto, kar misli redno delati.

Na StrengthShop.co.uk ampak priporočam, da si kupiš kakšne malo boljše in kako številko premajhne, ker mi ti zdaj že pogosto lezejo dol.

jelo

Odgovor26 Avg 2012, 07:45

V katermu gymu se odvija večina posnetih treningov?

Jaymz

Odgovor26 Avg 2012, 07:57

Razmišljam, da bi s septembrom pričel s treningom 5/3/1, in sem si na podlagi kalkulacije s strani www.strstd.com izračunal teže, ki jih moram dvigovati. Zanima pa me, glede na to, da ti ta trening uspešno prakticiraš, katero od navedenih asistenc, ki so navedene na tej strani, bi uporabil. Ali bi se držal konkretno ene izmed njih, ali naredim kakšno kombinacijo, ki bi mi bolj odgovarjala? Opazil sem da pri nobeni od asistenc ni vaje za biceps. Hvala za odgovor.

Nino

Odgovor26 Avg 2012, 08:51

Jaymz napisal/-a:Razmišljam, da bi s septembrom pričel s treningom 5/3/1, in sem si na podlagi kalkulacije s strani http://www.strstd.com izračunal teže, ki jih moram dvigovati. Zanima pa me, glede na to, da ti ta trening uspešno prakticiraš, katero od navedenih asistenc, ki so navedene na tej strani, bi uporabil. Ali bi se držal konkretno ene izmed njih, ali naredim kakšno kombinacijo, ki bi mi bolj odgovarjala? Opazil sem da pri nobeni od asistenc ni vaje za biceps. Hvala za odgovor.

moj odgovor oziroma neposredno bolj vprašanje na to: pomojem je najbolj pomembno da se držiš glavnih štirih vaj in tistih procentov, si izbereš asistenco ki ti najbolj ustreza ali pa dodaš nekaj svojih poljubnih vaj, tudi št. serij lahko prilagajaš, kako se pač počutiš tisti dan/kaj te še čaka za tisti ali naslednji dan, pač vse prilagodiš. Glavno je da večaš težo pri glavnih 4 iz mesca v mesec in podiraš rekorde v št. dvigov. Tudi če ni vaje za biceps, jo lahko dodaš. Moje mnenje. :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor26 Avg 2012, 12:02

Jaymz napisal/-a:Razmišljam, da bi s septembrom pričel s treningom 5/3/1, in sem si na podlagi kalkulacije s strani http://www.strstd.com izračunal teže, ki jih moram dvigovati. Zanima pa me, glede na to, da ti ta trening uspešno prakticiraš, katero od navedenih asistenc, ki so navedene na tej strani, bi uporabil. Ali bi se držal konkretno ene izmed njih, ali naredim kakšno kombinacijo, ki bi mi bolj odgovarjala? Opazil sem da pri nobeni od asistenc ni vaje za biceps. Hvala za odgovor.

Kot je omenil že Nino, je asistenca samo asistenca. Glavni del je na začetku in tisto moraš opraviti čim bolje, potem pa izbereš katerikoli način asistence, ki ti ustreza. Lahk skombiniraš tudi povsem svojega, če je obseg volumna pravšnji. Primer treninga, ki je v temi v Bazi znanja vključuje tudi biceps curle. ;)
Skratka, pri asistenci se lahko poljubno igraš, če to ne bo motilo glavnih dvigov in regeneracije. :)

Drugače pa se mi zdi zelo dobra ideja, da si za en cikel (4 tedne) izbereš ene vaje in poskušaš v njih čim bolj napredovati, potem pa po potrebi kaj zamenjaš v naslednjem ciklu. Tako lahko najbolje slediš napredku tudi pri asistenci. ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov