Danes je 25 Apr 2026, 03:36

prehrana

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

gujdek

Re: prehrana

Odgovor10 Avg 2012, 14:36

Nino napisal/-a:Vseeno pa raje vprašam, je lahko to preveč, v bilo kakšnem smislu? Da bi kar naenkrat v sebe metal po 5-6k kcal na dan (govorim na pamet, ampak tu nekje bo ziher, če ne več :lol: :twisted: ) Ne me narobe razumet, ne mislim z ničemer pretiravat, ali se po nepotrebnem basat s hrano, je pa dejstvo da sem že prevečkrat na dieti bil lačen, pa sem se mogel vzdržat, sploh pa mi ZELO pašejo sladkarije, pa masna hrana - kebabi, pice, cheesburgerji ipd. :oops: , zato si zdaj mislim orenk privoščit. :)

edit: metabolizem se bo verjetno pospešil, kar je tudi dobra stvar, kajne? :twisted:

edit2: tiste kilograme ki jih bom med tem časom pridobil, se bom verjetno tudi na precej lahek način znebil - na račun hitrejšega met.?

Ne. 10-20% večji energijski vnos od porabe, kakršen je npr. pri refeedu, naredi maksimum s stališča metabolizma.(izjema so razne UD 2.0 ipd., kjer se sprazni glikogen) Ves presežek nad tem gre v maščobo, ki je NE izgubiš zlahka.
Moj nasvet: naredi kakšen dan pred morjem trening ali dva praznenja in naredi dolg refeed v stilu UD 2.0. (imaš med dnevniki članov par primerov)
In če se za 120 dni diete nameravaš nagradit z basanjem skoraj 10 dni, se raje zdaj sprijazni da ne boš zrezan.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor10 Avg 2012, 15:37

Se moram pridružiti mnenju Gujdeka. ''Čar'' IIFYM načina prehranjevanja je ravno v tem, da se odvadiš točno takega prenajedanja, kot ga opisuješ. Od tega nimaš popolnoma nobene koristi, saj po nepotrebnem obremenjuješ telo.

Mislenost, ki močno prevladuje v slo BB sceni, da te zaužite kalorije kar nekam izpuhtijo, češ ''saj to je vse samo voda'' je zgrešena (ob enormnih količinah hrane je seveda gre malo več ''v nič''). Vsako dejanje ima posledice.

Moj nasvet: dvigni trenutni vnos za cca. 20-30% in si privošči omenjene stvari-seveda v okviru makrotov (če imaš kdaj presežek maščob, jih lahko kompenziraš z OH in obratno). Tako boš dejansko naredil nekaj koristnega za telo (tudi iz psihološkega vidika). ;)

Nino

Odgovor10 Avg 2012, 17:54

Pomoje ste me malo narobe razumeli. Ne mislim se basat in prenažirat (kar sem tudi jasno napisal) s hrano po nepotrebnem, temveč si samo privoščit bilokar se mi zalušta v tistem trenutku pa naj bo to pica kebab ali kaj tretjega. Vemo pa da ena pica nima ravno 1000 kalorij - razen naše homemade varijante kjer paziš da ne bo preveč sirčka.
Pa da nikoli ne bom zrezan ker si hočem enkrat na leto nekaj privoščit je malo mimo. Če je tako, raje res ostanem tak kakšen sem :) Bom pa naredil kot mi je priporočal gujdek, dva dni pred morjem en ali dva treninga praznjenja, pol pa bo kar bo. Bom pač na račun tistega "nažiranja" če hočete, povlekel dieto za mesec ali eno leto dlje. :roll:
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Avg 2012, 19:52

Mogoče smo te narobe razumeli, ker 6000 kcal ali več je tako veliko, da si težko predstavljamo kot ne nažiranje. To so vsak dan tri pice! :) :)
Drugače pa seveda velja: sproščen odnos do hrane je ključen. ;) Če boš jedel zato, ker pač lahko, je pametno premisliti o vsem. Če pa boš jedel hrano, ki ti zadiši, si lahko povsem sproščen in tak odnos je zelo dober vedno, ne samo na dopustu. Vseeno je pametno vedeti koliko česa si pojedel, zakaj si toliko pojedel in kakšen bo rezultat tega. Če že veš, da boš jedel več kot bi moral pri trenutni porabi in za trenuten cilj, pa imaš načine, da to "zglihaš", kot ti je že npr. gujdek predlagal.

Nino

Odgovor10 Avg 2012, 20:15

glede treninga praznjenja...prazniš tako, da treniraš z velikim volumnon, pa min. OH?

kai

Odgovor28 Avg 2012, 12:37

trenutno imam 220/390/60 trening in off dan 220/190/60 in se mi ne dviguje TT, a naj dvignem vnos na trening dan ali off dan?
Uporabniški avatar

rbizjak

Odgovor28 Avg 2012, 13:56

js bi mel vse dneve enak vnos na tvojem mestu se prav mal znižaš vnos na trening dan in dvignes na off
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor30 Avg 2012, 16:26

Jaz bi dvignil na ne-trening dan. Sam se opazil občutno izboljšano regeneracijo in počutje, ko sem začel imeti tudi na dan brez treninga ''normalen'' vnos. Včasih sem imel na trening dan tudi po 600g OH, na ne-trening dan pa do max 150.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor30 Avg 2012, 16:28

Se strinjam s predhodnikoma. ;)

kai

Odgovor31 Avg 2012, 18:53

pol pa bom probal 350 g oh in na off day 250 g oh namesto 390/190
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani