Danes je 27 Jul 2026, 20:41

Davoor-jev dnevnik

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

Davoor

Davoor-jev dnevnik

Odgovor02 Sep 2012, 21:19

Pozdravljeni,

Moje ime je Davor, star sem 25 let in sem iz Ptuja. Če bo vse po sreči (če dobim službo) pa se kmalu selim v LJ. Treniram približno 2 leti. Poleg fitnesa še tudi kolesarim in hodim v hribe.

Trening: sedaj sem v obdobju pridobivanja mišične mase (vsaj namen je tak), trening pa zgleda takole

1. dan: hrbet
2. dan: biceps+triceps
3. dan: rame
4. dan: prsa
5. dan: noge

Trebušnjake delam vsak drug dan po 3 vaje (9 serij), meča 2x tedensko 2 vaji (8 serij, 15-20 ponovitev).
Stremim k temu, da občutno popravim prsa in noge.

Prehrana:

1. obrok: ovseni kosmiči z wheyem (počasno sproščanje) + sadje
2. obrok: 5 jajc (2 celi ostale samo beljake) + riževi vaflji
3. obrok: prsa + riž
4. obrok: kosilo (ponavadi kar pač je na voljo)
5. obrok: 5 jajc (2 celi ostale samo beljake) + riževi vaflji
6. obrok: shake (po treningu)
7. obrok: prsa + solata
8. obrok: shake (počasno sproščanje)

V letošnjem poletju sem prvič prakticiral dieto in sicer beljakovinsko... "it seems to be working" :D

slejko

Re: Davoor-jev dnevnik

Odgovor03 Sep 2012, 07:12

Srečno! Predlagam pa tudi, da si prebereš kakšen članek, ki sta ga objavila David in Jure, oziroma Alan Aragon, Matt Ogus ter ostali ;)

Davoor

Odgovor03 Sep 2012, 08:34

Hvala. Sem že prebral nekaj člankov in morem pohvalit avtorje in nasploh forum... good job :)

Davoor

Odgovor03 Sep 2012, 14:42

Pravkar opravljen trening s kolesom (114km). Danes sem prvič poskusil namesto klasičnega izotonika kokosov hladno stisnjen sok. Velika razlika ni bila opazna.
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor03 Sep 2012, 16:40

Dobrodošel na forumu! ;-)

Davoor

Odgovor03 Sep 2012, 19:00

tnx! :)

Davoor

Odgovor05 Sep 2012, 12:26

Pravkar naredil kosilo: Bulgur s piščančjimi prsi (must try)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Sep 2012, 03:56

Pozdravljen med NMZ-jevci! Želim ti uspešno pot! ;)

P.S.: Kako to, da treniraš s takšno razdelitvijo treningov? Si že poskusil večjo frekvecno in treninge npr. zgornji del/spodnji del? Po takšnem sistemu bi verjetno lahko napredoval še hitreje. ;)

Davoor

Odgovor07 Sep 2012, 07:35

Hvala. V bistvu je tako, da sem imel večjo frekvenco treningov letos, ko sem bil na dieti. Takrat sem delal vse mišične skupine 2x na teden, 2 skupini na dan v supersetih in giant setih (rame). Sedaj, ko bi rad pridobil nekaj mišične mase pa so mi svetovali tak trening. Trening program je načeloma od enega izmed slovenskih (bivših) BB. Sem pa odprt tudi za eksperimentiranje, čeprav, ko sem malo opazoval vaše programske plane treningov se ne znajdem najbolj :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor07 Sep 2012, 18:09

Gre se za to, da so programi 1 mišica 1-krat na teden "zastareli" oz. tipični bb programi, ki naturalcem ne koristijo kaj dosti. Res je pa da, tisti ki zlorabljajo zdravila lahko tudi s tem napredujejo.
Optimalno je trenirati usmerjeno na pridobivanje moči oz. s strukturiranim pristopom. Telo deluje kot celota in za opravljanje gibov je namenjenih več mišic, zato je po moje trening samo prsi v enem dnevu nesmiselen, pač pa v enem trening treniraš mšice, ki sinergistično sodelujejo pri določenih gibih (npr. potiskih). Pa ne s super ali giant seti in podobnim, ampak s preverjenimi metodami. ;)
Zato nas večina tudi trenira tako.

Seveda lahko treniraš kakor tebi najbolj odgovarja. Vsekakor je zelo pomembno, da se držiš plana, ki ti daje rezultate na dolgi rok. Omenim le toliko, da veš, da obstajajo še drugi pristopi, ki bi ti lahko še bolj pomagali na poti do cilja. ;)
Naslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov