Danes je 25 Apr 2026, 00:38

David Brunšek

Na vaša vprašanja odgovarjata Natural INBA Pro Jure Rus in David Brunšek.
  • Avtor
  • Sporočilo

Sydney

Re: David Brunšek

Odgovor22 Sep 2012, 12:36

Regeneracija, polnjenje glikogena in podobno me je zanimalo, ja.
Sicer se pa ne ukvarjm z BB, bolj me zanima za ostale športe. Pri BB verjetno polnjenje glikogena ni tako pomembno. Tale raziskava na kolesarjih potrjuje moj pomislek, čeprav razlika res ni velika, je vseeno signifikantna in bi pri nekaterih športih mogoče ne bilo slabo upoštevati.
Sicer pa hvala za odgovor, upam, da nam uspe najdi še kakšno podobno študijo ;)
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor22 Sep 2012, 18:55

Sydney napisal/-a:Sicer pa hvala za odgovor, upam, da nam uspe najdi še kakšno podobno študijo ;)

viewtopic.php?f=15&t=36&start=110#p9192
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

merika

Odgovor24 Sep 2012, 07:14

Živ David, Jure,

pohvala za tale super forum!!! Enkrat za spremembo pa sprašuje punca :P

Na dieti me je kar lepo pobralo, tudi stegna in meča ki so moja problem cona. Maščoba okoli kolena pa ne gre in ne gre???
V fitnesu delam 3x tedensko (počepi, DL, velko vaj, ekstenzija,..), HITT na spinnerju pa 5x tedensko... Kaka ideja? Moj cilj je, da toliko izgubim, da končno vidim pogačico (zaenkrat jo pokriva maščobno, mehko tkivo)?

Vaje za meča so priporočljiva glede na to, da imam že po naravi močne?

zaninho

Odgovor24 Sep 2012, 12:23

hey
Sedaj že kr neki časa treniram po sistemu , ki si mi ga povedu 2x spodn,2x zgorn del....sedaj bi pa rad malo spremenil treninge,ker je že vreme tak bol, da ne moreš skoz zuni laufat , pa me zanima kak bi mi priporoču treninge....čez cel teden...noge bi rad mel 2x na teden,ker odkar delam noge po2x nateden že kr neki mesecev, se mi zdi da tut zgori gre bolš ali sem na definicji ali masi
hvala za odg
lp

wade

Odgovor24 Sep 2012, 15:56

Kako intenzivno ti delaš asistenco pri 5/3/1 recimo če je mišljeno določena vaja 5x10 more bit teža takšna da zadnjo serijo komaj narediš 10 ponovitev al je bolj kot ne vseeno?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Sep 2012, 16:57

merika napisal/-a:Živ David, Jure,

pohvala za tale super forum!!! Enkrat za spremembo pa sprašuje punca :P

Na dieti me je kar lepo pobralo, tudi stegna in meča ki so moja problem cona. Maščoba okoli kolena pa ne gre in ne gre???
V fitnesu delam 3x tedensko (počepi, DL, velko vaj, ekstenzija,..), HITT na spinnerju pa 5x tedensko... Kaka ideja? Moj cilj je, da toliko izgubim, da končno vidim pogačico (zaenkrat jo pokriva maščobno, mehko tkivo)?

Vaje za meča so priporočljiva glede na to, da imam že po naravi močne?

Živjo, merika! :)
Najlepša hvala za pohvale. Prav lepo je kdaj še kakšno punco slišati. ;)

Žal se ne da bistveno vplivati na to, iz kod se bo porabljala maščoba. Porablja se povsod bolj ali manj enakomerno oz. je to odvisno od posameznika. Glede na to, da si izgubila že precej povsod drugje in da si našla recept, kako to doseči, si na zelo dobri poti. Svetujem ti, da še malo nadaljuješ z dieto in poskušaš izgubiti še kak gram maščobe pa boš videla, če se ti bo tvoj cilj začel kaj bolj nasmihati. :)
Zelo težko priporočim kaj drugega. Včasih nam okoliščine pač malo nagajajo, ampak je občutek ko jih premagaš toliko boljši. ;)

Izbor vaj in ostalega tukaj nima velikega pomena. Bistveno je to, da treniraš pametno in toliko, kot je treba. ;)

Kar se tiče meč, pa ni potrebe po dodatnih vajah, sploh če delaš kakšne kompleksne (počep in dl). :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Sep 2012, 17:01

zaninho napisal/-a:hey
Sedaj že kr neki časa treniram po sistemu , ki si mi ga povedu 2x spodn,2x zgorn del....sedaj bi pa rad malo spremenil treninge,ker je že vreme tak bol, da ne moreš skoz zuni laufat , pa me zanima kak bi mi priporoču treninge....čez cel teden...noge bi rad mel 2x na teden,ker odkar delam noge po2x nateden že kr neki mesecev, se mi zdi da tut zgori gre bolš ali sem na definicji ali masi
hvala za odg
lp

Kakšen je tvoj cilj?
Kako si imel do zdaj (tudi kardio itd.)?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Sep 2012, 17:06

wade napisal/-a:Kako intenzivno ti delaš asistenco pri 5/3/1 recimo če je mišljeno določena vaja 5x10 more bit teža takšna da zadnjo serijo komaj narediš 10 ponovitev al je bolj kot ne vseeno?

Wendler (avtor plana) pravi, da bi naj te asistenčne vaje bile bolj "easy". Pri 5×10 bi naj bilo to konkretno okrog 60% 1RM, s tem, da se lahko intenzivnost počasi povečuje, ko se adaptiraš.

Jaz se držim načela, da bolj kot je vaja kompleksna, več pon. si pustim v rokavu in bolj kot je vaja enostavna, manj se šparam. Počep kot asistenco bom po navadi res naredil s težo nekje okrog 60-70% 1RM, oz. ko to delam dlje časa, že manjšam število pon., ki jih še imam v rezervi. Če bi namesto tega delal leg curl, pa bi si pustil le kakšno ponovitev viška. ;)
Gre se za to, da je glavna tista serija 5+, 3+ oz. 1+ in da vse ostalo zgolj pomaga pri napredku, ne pa da dodatno obremeni CNS.

Nino

Odgovor24 Sep 2012, 17:10

Kam točno se pri 531 doda tistih 2.5 oz 5 kg (ko začnemo z novim ciklom), konkretno iz baze znanja za primer počepa:

naš 1rm 140 kg
torej 126kg po izračunu

dodamo torej 5 kg k 126 kg = 131 kg - pa potem od teh 131 kg računamo naprej na %? :lol: :oops:
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor24 Sep 2012, 17:20

Ko enkrat naračunaš "Wendlerjeve" maxe (to so tiste cifre 90% 1RM), jih pustiš in dodajaš vse k tem.
Torej 126 kg + 5 kg. Ker je program mišljen za dlje časa, lahko na prave 1RM potem kar pozabiš in spreminjaš samo te cifre. ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Vprašajte Davida in Jureta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov