David Brunšek napisal/-a:In da dodam še nekaj:
IIFYM ali fleksibilno dietiranje ne pomeni, da ne smeš jesti "kao clean" hrane. Pomeni pa točno to, kar ima v imenu: prehranjuješ se lahko fleksibilno in ješ vse, kar paše v okvir tvojega dnevnega/tedenskega vnosa B, OH, M in vlaknin.
Če zadostiš tem pogojem je hrana na koncu za telo vsa enaka, tvoja izbira oz. izbira tvojega okusa pa je kaj poješ. In ko se osvobodiš tega vse ali nič mišljenja, in ugotoviš, da je vseeno kaj poješ, dokler zadostiš enim osnovnim pogojem, vidiš da je hrana = hrana in ob prehranjevanju ne doživljaš nobenih posebnih psihičnih impulzov. Seveda je prav da v hrani uživaš, ampak prenajedanje ni nikoli dobro in tudi omejenost na 5 živil ni dobra. To pa sta glavni dve stvari, ki ju IIFYM reši (kontrola vnosa in dopuščanje širokega izbora hrane).
Popolnoma razumem to, vendar mislim, da je problem v tem, da sem bil prej navajen 3,4,5 mesecev jesti samo clean in čakal občasne off-e, ko sem vase zmetal vse, kar je prišlo pod roke.
Verjetno mi je zato to postala nekakšna navada, ki je ne morem kar tako odpravit.