Danes je 27 Jul 2026, 22:57

Tiramisu

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

Tiramisu

Re: Tiramisu

Odgovor25 Avg 2012, 20:47

David Brunšek napisal/-a:In da dodam še nekaj:
IIFYM ali fleksibilno dietiranje ne pomeni, da ne smeš jesti "kao clean" hrane. Pomeni pa točno to, kar ima v imenu: prehranjuješ se lahko fleksibilno in ješ vse, kar paše v okvir tvojega dnevnega/tedenskega vnosa B, OH, M in vlaknin. ;)
Če zadostiš tem pogojem je hrana na koncu za telo vsa enaka, tvoja izbira oz. izbira tvojega okusa pa je kaj poješ. In ko se osvobodiš tega vse ali nič mišljenja, in ugotoviš, da je vseeno kaj poješ, dokler zadostiš enim osnovnim pogojem, vidiš da je hrana = hrana in ob prehranjevanju ne doživljaš nobenih posebnih psihičnih impulzov. Seveda je prav da v hrani uživaš, ampak prenajedanje ni nikoli dobro in tudi omejenost na 5 živil ni dobra. To pa sta glavni dve stvari, ki ju IIFYM reši (kontrola vnosa in dopuščanje širokega izbora hrane). ;)

Popolnoma razumem to, vendar mislim, da je problem v tem, da sem bil prej navajen 3,4,5 mesecev jesti samo clean in čakal občasne off-e, ko sem vase zmetal vse, kar je prišlo pod roke.
Verjetno mi je zato to postala nekakšna navada, ki je ne morem kar tako odpravit.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor25 Avg 2012, 20:55

Kot je že Jure omenil, je ravno to največji problem teh "kao clean" diet. Kjer trpiš nekaj dni in potem čakaš na nagrado. Enostavno se moraš navaditi na to, da lahko "nagrado" po malem dobiš vsak dan, ampak ne v obliki prenajedanja pač pa kontrolirano. :)
Take diete so pot v kompulzivno prenajedanje in ostale motnje hranjenja, za katere sem tudi sam še nekaj časa nazaj mislil, da so "mit" in da pač moraš nekaj žrtvovat, da dosežeš rezultat. A sem k sreči poznal, da je težava zelo resnična.
Vsekakor je zadnja stvar, ki bi to jo priporočal, da greš nazaj na stari vzorec prehranjevanja. Vsaka stvar nekaj časa traja, predvsem spreminjanje navad. Zato si vzami čas in ni potrebno pričakovati, da bo razlika v načinu dojemanja hrane čez noč. Lepo počasi, korak za korakom pa bo. ;)

climber

Odgovor25 Avg 2012, 21:07

No, če povem še mojo izkušnjo. Pred davnimi leti sem jedel vse in pač nič gledal količine. Potem, ko pa sem se odločil izgubiti kak kg sem izločil vse sladko in mastno (cvrto) hrano. Tega dvojega je bilo prej kar precej. Sedaj pa mi sladko (cvrto še manj) sploh ne potegne več. Za pojest kos čokolade, krof bi se moral dobesedno prisiliti. Ravno tako za kakšne druge stvari ala "smoki", čips,... No, imam pa tudi jaz kdaj kak napad na OH-je, a takrat si "zaželim" ornk porcijo ovsenih in se le teh ne morem prenajest. Sicer pa je itak na koncu v krvi spet glukoza tako ali drugače. Ali se "nabašem" s kosmiči ali pa s kakšno sladkarijo. Se pa trudim, da je teh napadov čim manj in mi zadnje čase kar uspeva.

Tiramisu

Odgovor27 Avg 2012, 07:48

Hvala za komentarje in nasvete.
Climber: Tudi mene, ko sem bil dlje časa na strogi dieti, ni več zamikalo, da bi jedel karkoli sladkega/mastnega in zdelo se mi je že, da je to to. Ko pa sem to hrano spet dodal v jedilnik, bi lahko samo jedel in jedel. Kot, da bi nekaj sprožilo v možganih.

Sicer pa včeraj brez treninga in padla je odločitev, da znižam vnos in poskušam še nekoliko zdefinirat.
V tem tednu bo to 200 B, 250 OH in 40M.
Naslednji teden hrana ne bo kontrolirana, ker grem na morje, vendar se bom skušal ravnati po "raje premalo, kot preveč".
Naprej pa bom ponovno imel zgornje makroje in prilagajal sproti po potrebi.

Teža danes zjutraj: 80,2 kg.

Nino

Odgovor27 Avg 2012, 09:19

Zanimivo, mene se ponavadi drži rek: raje malo (pre)več, kot premalo :lol: od viška še nikoli ni bolela glava, obratno pač ;)

Tiramisu

Odgovor27 Avg 2012, 09:28

Se razume, ampak ker imam namen še zdefinirat, bo gotovo bolje premalo, kot preveč :) .

Nino

Odgovor27 Avg 2012, 09:36

hehe, šala :) čeprav mogoče pa tudi to ni res...čeprav sem osebno mnenja da je še vseeno (vsaj na dopustu) boljše pojesti malo več (ob določenih pogojih (dolgo že treniral brez prave pavze, dolgo že na dieti)) kot malo manj, ampak se raje ne bi spuščal v debato, ker verjamem da že ve vsak zase kako bo najboljše...btw uživaj na morju, jaz bom tudi :lol: 8-)

Tiramisu

Odgovor27 Avg 2012, 09:54

Seveda si bom na dopustu privoščil, poskušal bom le narediti čimmanj škode, da potem lahko nadaljujem iz boljše pozicije :D

Tiramisu

Odgovor27 Avg 2012, 19:59

Trening danes:

Deadlift:
10 x 60
8 x 80
6 x 100
3 x 120
2 x 150
1 x 160
1 x 165
1 x 170 PR
1 x 172,5 fail

ATG Squat:
8 x 5 x 100

Front squat:
5 x 7 x 80

Meča:
6 x 10, velika teža
6 superserij

Foam rolling in dynamic stretching sem začel redno izvajati pred kakim mesecem in moram reči, da mi je žal, da tega nisem delal že prej, ker sem mislil, da je to pač neka pussy zadeva :D.

Jutri pričakujem drastičen padec teže, glede na današnjo frekvenco obiskov WC-ja :lol:.

coko

Odgovor27 Avg 2012, 20:06

Tiramisu napisal/-a:Jutri pričakujem drastičen padec teže, glede na današnjo frekvenco obiskov WC-ja :lol:.

:D :D :D ..pa čestitke za PR!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov