Danes je 19 Apr 2026, 16:24

Why Does Breakfast Make Me Hungry?

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

alpha

Re: Why Does Breakfast Make Me Hungry?

Odgovor26 Okt 2012, 23:34

Jaz imam iz prejšnjih prehranjevalnih režimov enostavno navado, da zaužijem 5-6 obrokov na dan. Recimo lačen v posteljo sploh ne morem, ko se zbudim, sem pa spet lačen. Lahko obdržim tako frekvenco obrokov?

slejko

Odgovor27 Okt 2012, 10:42

alpha napisal/-a:Jaz imam iz prejšnjih prehranjevalnih režimov enostavno navado, da zaužijem 5-6 obrokov na dan. Recimo lačen v posteljo sploh ne morem, ko se zbudim, sem pa spet lačen. Lahko obdržim tako frekvenco obrokov?

Če je vnos makro/mikrohranil na koncu dneva tak, kot si si ga zastavil, potem nima veze ;)

@gujdek: kar se mene (in ostalih, ki sledijo IF) tiče, je primarna prednost IF to, da se na dieti ne zafrkavaš z 300kcal obroki, ampak se lahko normalno naješ, brez da bi bil po vsakem obroku še vedno lačen. Vse ostale stvari (morebitno dodatno kurjenje maščob itd.) so pa samo bonus. Vsaj tako jaz gledam na vse skupaj :)
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor27 Okt 2012, 11:34

slejko napisal/-a:@gujdek: kar se mene (in ostalih, ki sledijo IF) tiče, je primarna prednost IF to, da se na dieti ne zafrkavaš z 300kcal obroki, ampak se lahko normalno naješ, brez da bi bil po vsakem obroku še vedno lačen. Vse ostale stvari (morebitno dodatno kurjenje maščob itd.) so pa samo bonus. Vsaj tako jaz gledam na vse skupaj :)

Imam jaz isto mnenje o smiselnosti IF-a, predvsem iz stališča boljšega vpliva na psiho.
Je pa tudi res da beljakovinsko-maščobni zajtrk razmeroma dobro simulira post in še vedno lahko nekdo ostale OH razporedi v čas po treningu.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Prejšnja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost