Danes je 27 Jul 2026, 23:11

Dnevnik ''začetnika''

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

kefets

Re: Dnevnik ''začetnika''

Odgovor13 Apr 2012, 13:48

Hvala! :)

Torej najbolje da si vzamem nek stol in delam počep nanj. Pri takem počepu si vsedem na ''box'' in nato štartam, ali se samo z zadnjico rahlo dotaknem stola?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor13 Apr 2012, 14:03

Se vsedeš, ampak ne daš čisto vse teže na rit. Potem pa eksploziven štart. ;)

(edit: Sem videl, da je Boštjan verjetno mislil drugače - da imaš za merilo, kako globoko lahko greš. Oboje bo v redu, zgornje pa velja za box squat. Če imaš za merilo, lahko na kletko privežeš tudi en kos elastike/vrvi pa ga vsakič maalooo nižje spustiš, namesto stola ki je vedno enake višine.)
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor13 Apr 2012, 14:17

Do kakšne globine pa lahko greš? Če ti uspe, da je kolčni sklep v liniji kolenskega ali malo nižje, je že čisto ok. Ni treba čisto ATG oziroma usedanje na meča (vsaj za začetek ne).

kefets

Odgovor13 Apr 2012, 17:16

No sem naredil vseeno uvoden trening. Tu je video počepa, da pokomentirate če je ok ali naj prej ustavim gib : http://www.youtube.com/watch?v=lGEwU3C0ReE . V priponki še širina razkoraka.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

kefets

Odgovor13 Apr 2012, 20:06

Po tem, ko sem po pogovoru z osebo, ki ima enake probleme kot jaz spoznal, da bo trajalo še dobro eno leto da bo prišlo vse v neke meje ''normalnega'' človeka, sem bil cel dan slabe volje.. Po prihodu domov in prijavi na forum ter ogledu dnevnikov pa sem kar hitro spoznal, da je tako ravnanje popolnoma mimo in šel takoj trenirat:

1. dinamično ogrevanje
2. squat - nekaj serij za filing z prazno palico in nato 3x 5x35kg (mojbog, nisem vedel da me je v 2mesecih tako skurilo :roll: )
3. pendlay rows 1x 5x30kg , 3x 5x40kg
4. bench press 1x 5x30kg , 3x 5x35kg
5. živčen zaradi tako nizkih tež in naredil še: squat - 2x 5x40kg

Razočaran nad težami, po drugi strani pa zelo vesel, da sem sploh lahko spet začel trenirat..

Danes brez apetita: 1. 200g govedina+50g orehi, 2. 250g skuta+jabolko, med treningom 2žlici sladkorja, po 30gwhey+40g malto, 3. 30g whey+prosena(??g)+kakav+banana+malo kosmičev (toliko, da sem vsaj nekaj an žlico pojedel)

Prosil bi še če lahko komentirate mojo zvedbo počepa in mi tudi kaj svetujete :). Zdaj pa pred tv, ker me je trening čist uničil :lol:

Lp! ;)
Uporabniški avatar

ZeRoberto

Odgovor13 Apr 2012, 20:12

Meni zgleda na prvi pogled dobro. Globina super. Kvaliteta videa oz. sam način snemanja ni najbolj optimalen, ampak kolikor sem videl zgleda dobro ;)
ISSA certified (Strength and conditioning) trainer
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor13 Apr 2012, 20:31

Tudi meni. ;) Imaš malo "but-winka" (malo ti za rotira medenica spodaj), ampak ni tako kritično. Kar delaj tako globino. ;)
Če boš še raztezal fleksorje kolka (iliopsoas) in adduktorje, bo pa perfektno.

Drugače pa se res ne rabiš več sekirat zaradi zdravja. Zdaj ni nič več odvisno od tebe, zdravila si dobil in vsak dan bo boljše, tako da si lahko kvečjemu vsak dan bolj vesel. :D Dostikrat potem ravno psiha vpliva negativno še na rezultate, ker se podzavestno podcenjuješ - ah, pa saj ne morem, ko se tako slabo počutim, pa samo X kg imam na počepu, kje je šele Y! ... pozabi na to, ker lahko napreduješ dosti hitreje, kot si sploh misliš, samo odmisli negativne misli in zaupaj dohtarjem! ;)

kefets

Odgovor13 Apr 2012, 21:12

Če je tako pa super! :D Ko bom začel z DL-jem posnamem še tisto in po možnosti s kamero (sem se spomnil da mamo doma :D).

Taki pozitivni komentarji mi res dajo dodatno motivacijo in me spravijo v dobro voljo! Hvala vam! ;)

kefets

Odgovor15 Apr 2012, 17:44

Včeraj nič kaj posebnega. Vrt, nekaj hrane, zvečer malo zabave.
Z hrano tako naprej več ne bo šlo. Zjutraj sem imel še 1kg manj kljub temu, da sem dodal kreatin. Očitno ne bo šlo to ''jej po občutku''. Se bi treba malo posilit s hrano, da se mi metabolizem pospeši nazaj in razširi želodec.
Od danes naprej jem kar mi paše, čimbolj raznoliko s tem da imam nakoncu dneva pokrite vse makrote in kalorije.
Za začetek sem si zadal B:175, OH:300, M:60. Tako bom mel nekaj časa in spreminjal po potrebi, ker predvidevam, da bo to rahlo preveč :lol:. Ali naj začnem z manj in potem dodajam?
Trening danes:

dinamično ogrevanje

DL - nalaganje, 5x 5x55kg
dips - 3x 3xbw, 1x 4xbw
chin ups s pomočjo - 3x 5xbw, 2x 4xbw
calves
nakoncu ena vaja za core

raztezanje

Upam da se imate lepo :D .

Lp!
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor15 Apr 2012, 19:01

Kot si rekel: testiraj in nato ustezno korigiraj! Meni se zdijo za začetek ok vrednosti. ;-)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 1 gost