Danes je 26 Jul 2026, 15:43

Pa začnimo, malo bolj strokovno :)

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Re: Pa začnimo, malo bolj strokovno :)

Odgovor31 Dec 2012, 17:18

alexjug napisal/-a:
Zeratrem napisal/-a:Kar se curlov tiče, je pa nujno, še posebej, če vidiš koga, ki si je ravnokar namestil PL pas in se pomika proti kletki, da se z vso silo zaženeš in ga prehitiš, ter curle izvajaš nad varovali v kletki. ;)

Sploh, če ima kakšnih 50kg več kot ti! 8-) :lol:

And than you die.. :twisted: :twisted:
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor31 Dec 2012, 17:19

Poškodbo si imel pred tremi meseci?
Če te bolečina ovira pri izvedbi se vaje vsekakor nekaj časa izogibaj. Mogoče delaš do takrat variacijo enake vaje z ročkami namesto s palico. Lahko, da ti bo udobneje. ;)

bane297

Odgovor31 Dec 2012, 17:28

David Brunšek napisal/-a:Poškodbo si imel pred tremi meseci?
Če te bolečina ovira pri izvedbi se vaje vsekakor nekaj časa izogibaj. Mogoče delaš do takrat variacijo enake vaje z ročkami namesto s palico. Lahko, da ti bo udobneje. ;)

Poškodba je bila nekje augusta, se pravi 4 mesece nazaj. Ja mogoče bi to pa še šlo ja, ker lahko malo improviziraš s prijemom. Kaj pa ti praviš na ta program ki ga imam sedaj?(naj ga čimprej zamenjam ali je še nekako za silo?:) )najraje bi se čisto pozdravil in grem potem na 531 program kjer so velike obremenitve.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor31 Dec 2012, 17:51

Z nekaj spremembami je program ok. Npr. počrtaj tistih nekaj metuljčkov na treningu B ter 2 od 3 veslanj na treningu C ter ta dva treninga združi. Pa tudi vaje na vodilih zamenjaj s prostimi utežmi. ;)

Bo pa v prihodnje lažje spremljati napredek in ta bo tudi večji, če si sestaviš trening iz nekaj vaj, ki so osnova vsega. Lahko tudi vse v istem treningu z izjemo deadlifta. Kot ti je svetoval Zeratrem: počep, deadlift, potisk leže, potisk stoje, priteg na drog in na koncu dodaš še kakšno izolacijsko po želji. Ali pa slediš Alexovemu nasvetu in se lotiš kakšnega že napisanega programa kot je npr. 5/3/1, ki ima vse to že vključeno. ;) Poti do cilja je ogromno, svetovali smo ti pa tiste, ki so večini najbolj všeč oz. so dali najboljše rezultate.

Dokler so zapestja boleča, bo performance terpel na vsakem treningu, ne glede na program. Ampak zaradi tega se ni treba obremenjevati - delaj kolikor zmoreš brez bolečine. Vaje, kjer niso vključene roke (počep!) lahko izvajaš enako dobro, ko se pozdraviš pa bodo tudi teže pri drugih vajah letele strmo navzgor. :)

bane297

Odgovor19 Jan 2013, 04:52

Hvala za use info, nism meu casa prej pisat. Bom zaenx se ostal na tem treningu ker bom moral na pregled zapestja ker nekaj ni uredu. Odlocu sm se tud za MM in me zanima kolk kcal moram zauzit na dan. Okoli 2500kcal bi blo kul? Nekje sem izracunal da naj bi biu moj BMR 1700kcal. Na dan treninga sem pa pristel 500kcal (popravite me ce se motim). Potem sem izracunal povprecje in dodal 500kcal (za maso, ce je to dovolj-ne mislim se cist zalit zdej:)) in znasa zavkrozeno 2500kcal? Razmerje bi blo pa 150/350/60.
Te ogljikove hidrate kako najlazje zapounim? S kruhom, krompirjem, testeninami pa npr. gresom?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor19 Jan 2013, 17:56

BMR je količina kalorij, ki jih porabiš, če cel dan ležiš zelo pri miru in ničesar ne premišljuješ. Po navadi moraš za dejansko porabo to cifro množiti še z okrog 1,5 ali več (odvisno, koliko aktiven si) in šele nato navrhu tega dodaš nek presežek, da boš dobival na teži. Je pa seveda vse to ugibanje, dokler kak teden ne sprobaš in vidiš, kaj se dogaja s težo. ;)

bane297

Odgovor20 Jan 2013, 12:01

aha to je zgolj samo za mirovanje :) bom prilagodil use skupaj in videl kako bo kaj s težo. Zanima me še za kreatin. Je bolje da začnem z nalaganjem ali brez? je tolk različnih mnenj :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 15:51

Vseeno. Če boš "nalagal", boš prej dosegel max. mejo kolikor ga lahko držijo mišice, če ne pa kak dan pozneje. Meni se ne da komplicirati.

bane297

Odgovor20 Jan 2013, 16:38

Nekje si napisal 15g kreatina tedensko. Usak dan 3g zjutraj brez vikenda bi blo uredu?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 16:41

Ja.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost