Danes je 29 Jul 2026, 02:44

Dnevnik ''začetnika''

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo

ToniG

Re: Dnevnik ''začetnika''

Odgovor19 Apr 2012, 11:22

kefets napisal/-a:
ToniG napisal/-a:
kefets napisal/-a:Sem že nabavil žogico za tenis. Škoda da nisem prej videl tvojega posta Jure! :D

Danes skorajda cel dan preživel za lopato in 20kilogramskim kladivom, tako da sem kar utrujen. Vnos OH sem povečal za 40g, mislim da bi lahko še za več ampak ok.. Torej današnji vnos B175 OH340 M60.
Stanje s hrbtom se je že po prvem valjanju močno izboljšalo. Jutri DL-ja ne bom mogel delat, bom pa zato delal zopet počep - vbistvu upam da bo hrbet OK in ga bom sploh lahko..

Upam, da ste današnji fraj dan (tisti ki ste ga imeli) izkoristili boljše kot jaz :lol:

Pa lp! ;)

To se sliši kot pri meni doma :lol: . Si to doma na kmetiji ali delaš kaj drugega?

Nisem s kmetije, sta pa oba starša kot otroka bila skmetov in jima je to ostalo v krvi :lol: . Prinas se skos nekaj dela pa če je potreba ali ne. Stalno neki novi projekti. Tokrat selitev vrta in razbijanje nekih betonskih stvari :D . A ti si na kmetiji doma? :)

Hehe...sem s kmetije doma, da sicer med tednom v ljubljani, ampak med vikendom pa doma pomagam in je dost podobno :D .

kefets

Odgovor19 Apr 2012, 12:35

Ohja te razumem :D. Vbistvu je najboljše pozimi, ko je samo sneg za metat in si nič drugega ne zmišljujejo :lol:

Burzum

Odgovor19 Apr 2012, 14:04

kefets napisal/-a: Vbistvu je najboljše pozimi, ko je samo sneg za metat in si nič drugega ne zmišljujejo :lol:

:mrgreen: :mrgreen:

kefets

Odgovor19 Apr 2012, 15:58

Ponoči me je začelo močno kuhat, grlo mi je oteklo in dobil sem poln nos :x . Zbujal sem se na vsaki 2 uri in takrat spil nekje pol žličke C-ja. Zdaj skozi dan nadaljujem tako.. Mislim da mam angino :|

Navkljub vsem težavam sem opravil trening. Po počepu me je čist zmankal ampak sem nadaljeval. Torej trening:
teniška žogica, vaje za mobilnost

squat - nalaganje, 5x 5x43kg
chin ups s pomočjo - 5x 5xbw
push press - 5x 5x30kg
abs, calves

Zadnjič je bilo 5x40kg počepa tako da se mi zdi da se nekaj premika, če naslednjič gre 5x 5x45kg bom definitvno zadovoljen in bo to znak da se počasi zdravim 8-) .

Hrana danes (spodaj par slikic :D):
- kosmiči, mleko, whey
pred,med,po - čokoladica, sladkor, malto, whey
- riž, korenje, zelena solata, bučno, puran (tega listja nisem štel zraven)
- (še nevem kaj bo za večerjo :D )
zaenkrat B117 OH215 M32

Odločil sem se da bom delal počep na vsakem treningu in po občutku mogoče 1x na teden dodal DL. [u]Ali je bolje da mam počep,dl,počep,dl, počep?[/u]

Jutri grem po šoli na Dunaj na koncert Parkway Drive. Upam samo da bom zdrav -.-''. Prehrana jutri bo do odhoda normalna, kasneje pa pač po občutku, me ne bo ravno uzelo če ne bo en dan točno B OH M kot mam zastavljeno :lol: .
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor19 Apr 2012, 16:05

Raje več počepa! Je lažje graditi moč-ker lahko dosti več volumna preneseš. Če prov razumem, boš imel 3x/teden počep in 1x/teden deadlift?

kefets

Odgovor19 Apr 2012, 16:29

Treniram vsak drugi dan. Torej načeloma kot praviš. Oz. nekako tako:

1: squat, pendlay rows, dips/bench press
2: squat, chin ups, push press
3: squat, pendlay rows, dips/bench press
4: squat, chin ups, push press + tukaj sem mislil dat še dl zraven (recimo 3x5) ali pa bi zamenjal s počepom vsak 4. dan
.
.
.
po glavnih vajah še vaje za core in meča občasno
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor19 Apr 2012, 21:45

Aha. Pol naredi na 4-ti trening ali samo squat rm serijo(brez volumna) in deadlift manjši volumen ala 3x5 ali pa squat volumen in deadlift samo rm serijo.

kefets

Odgovor20 Apr 2012, 11:09

Jaz delam recimo 5x 5x43kg in nimam posebej 5rm serije ampak vseh 5 setov enake delovne teže. Torej če te razumem naredim recimo squat 1x 5rm (recimo 5x48kg) + dl 3x 5x55kg?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor20 Apr 2012, 11:52

Tako ja. Pa probaj na vsakem treningu višat 5rm-višaš pač po 1kg-1.5kg na trening.

Ideja; komot bi lahko variral! 1 in 3 trening npr. narediš počep 5x5(-konstantna teža), 2 trening npr. 5rm+2x5(-5% 5rm in -10% 5rm), 4 treninga pa tako kot praviš torej 5rm počep + 3x5 deadlift. popestriš trening. enako lahko urediš za ostale dvige. ;)

kefets

Odgovor20 Apr 2012, 13:39

Okej! Najlepša hvala!! ;) Bo kar lepa popestritev treninga :) .
Edino kar sem zajebal je to, da nisem kupil kolute od 0,5kg naprej ampak od 1,5kg :x . Bom neko verigo natehtal 2x 0,5kg pa jo bom vesil na koncu gor.. :lol:

Zdaj pa šibam na koncert! Lep dan vsem! ;)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov