Danes je 27 Jul 2026, 23:48

Evin kotiček

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Re: Evin kotiček

Eva

Odgovor29 Jan 2013, 23:13

Po pavzi (zaradi bolezni) sem danes trenirala tretjič. Glede na to, da sem v januarju trenirala res bolj malo, sem še kar zadovoljna s treningi. Danes me je cel trening ''nadzoroval'' Jure in posledično sem bila zelo pridna. :D

Delala sem počep na klopco - tega nisem delala že kakšno leto. Že 50kg se mi je zdelo težkih + spet mi bolj nagaja (verjetno) psoas. Vseeno sva nalagala in mislim, da sem naredila 3x3x65kg, potem 3x70kg, 2x 75kg in poskusila 80kg. Toliko še nikoli nisem imela na ramenih. Občutek na ramenih ni bil težak, sem pa bila že utrujena in mi ni uspelo. Pa drugič. :P Sledil je OHP - najprej 15kg palica, potem 2x5x20kg, 4x22,5kg,(2x)4x25kg, 3x27,5kg, nato Inverted row, mislim da 5 serij in cca 6 ponovitev, potem pa še 1-2 seriji za triceps in biceps. Jure pravi, da mi bo sestavil plan treninga, naslednji trening bo DE.

Imam kar srečo, da je Jure že končal z izpiti in me razvaja s kuhanjem. :D Danes sva za kosilo jedla zelenjavno juho (doma narejeno), piščančjo-zelenjavno lazanjo in za sladico jello-s kokosom. Včeraj pa me je pričakal burek, ko sem zvečer sestradana prišla s treningov. Zmaga! :D
IMG_7928.JPG

IMG_7932.JPG

Rama se drugače še vedno malo ''oglaša'', občasno tudi desna. Sem pa ugotovila, da imam verjetno zelo ''zabrazgotinjen'' zadnji del desne noge(se nekako čuti) in zeeelo zategnjen psoas, kar me ovira že celo sezono. Parkratni obisk fizioterapevta na žalost ne pomaga čisto (ker to traja že dolgo časa+zaradi narave mojih treningov), zato se bo Jure malo angažiral. ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor29 Jan 2013, 23:22

O, super, Eva (ali SuperEva)! :D
Kako pa je rama pri potiskih nad glavo? Eno stvar, ki sem jo odkril, ko sem imel malo vneto ramo in komolec (dva meseca nazaj) sem še pozabil omeniti: lahko poskusiš sprostiti 1. rebro (trapez). Še vsak z bolečino v rami, ki sem mu to predlagal, je rekel da pomaga. Je pa res, da nepredstavljivo boli in da so "bilderske" poškodbe oz. zakrčenosti najbrž drugačne od teh, ki jih ti nabereš pri plesu. :)
https://www.youtube.com/watch?v=SXEfTDnkAcc
https://www.youtube.com/watch?v=-VtwXjfXxOk
https://www.youtube.com/watch?v=5v-8xEpVjZQ
https://www.youtube.com/watch?v=bMLafrHPIPA

Sliki zgledata odlično. Se vidi, da je Jure nabiral izkušnje po kuharskih oddajah. 8-)

Eva

Odgovor30 Jan 2013, 09:28

Hvala za posnetke. ;)
Pri potiskih nad glavo me načeloma ne boli oziroma včasih čisto malo. Trapeze imam pa res čisto zategnjene, se je še Matej (fizioterapevt) začudil. Glede zakrčenosti je res mogoče problem tudi biceps (fizioterapevt mi je takrat ''sprostil'' tudi to), predvsem zaradi ''zategnjenih'' gibov pri plesu.. Bom v prihodnje malo več časa posvetila tem zadevam. Obe rami mi drugače pokata, ko zaokrožim. S tem baje ni nič narobe, ampak meni se vseeno zdi kot da nimam stabilne/fiksirane rame in se mi stalno kaj premika. :) (Bom tok nabildala rame, da se ne bo moglo nič premikat, pa bo. 8-) 8-) )
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor30 Jan 2013, 09:46

Eva napisal/-a:(Bom tok nabildala rame, da se ne bo moglo nič premikat, pa bo. 8-) 8-) )

8-)
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor30 Jan 2013, 12:23

Super teže Evicaaa :)
pa obroka tudi ;)
We're born and then we die. What will you do in the meantime?

Eva

Odgovor03 Feb 2013, 22:00

Jutri imam izpit, zato ni časa za daljši zapis. Bom v prihodnjih dneh napisala treninge zadnjih dni, malo opisala tekmovalni dan itd. :P

Za ''pokušino'' pa posnetek našega nastopa v članski kategoriji, s katerim smo si zaslužile zmago. Glede na to, da lansko sezono na nobeni tekmi nismo zmagale, je to res lep začetek sezone. :))

http://www.youtube.com/watch?v=kb7AYndc ... e=youtu.be

(P.s. mislim, da zvok malo zaostaja za sliko.. :/)
edit: al pa tut ne. :D
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor03 Feb 2013, 22:25

Bravo!!!!! :)

Eva

Odgovor25 Feb 2013, 22:12

Oh, kako hitro čas beži.. Res nisem pridna pri zapisih v svoj dnevnik.. Kakorkoli :D :

V torek sem imela ME trening in prvič poskušala narediti počep z 80kg. Ni mi (še :D ) uspelo, se mi je pa 75kg prvič zdela malo bolj ''lahka''. Pri OHP sem največ naredila 2x 32,5kg, 35kg mi ni uspelo. Bencha že nekaj časa ne delam, ker se moja ramena začnejo pritoževati. Sem nekaj treningov nazaj malo poskušala, pa ne gre. Držim se torej OHP-ja. :)

V četrtek sem imela DE trening, naslednji trening z utežmi pa sem imela šele danes (vikend sem imela kar zaseden - v petek 3 ure plesnega treninga, čez vikend pa dva nastopa s pripadajočim ogrevanje, treniranjem itd.), na sporedu je bil volumen. Glede na glavobol in kar nekakšno utrujenost nisem pričakovala dobrega treninga..ampak sem se zmotila. :D

OHP:
5x 27,5kg
5x 27,5kg
5x 27,5kg
4x 27,5kg
5x 27,5kg
3x 27,5kg (Glavo sem prehitro nagnila naprej in se s štango rahlo zabila v brado in sem raje nehala.)

POČEP:
Noge sem imela ful utrujene in sem kar čutila mravljince, ko sem se spustila v počep. Jure mi je svetoval naj naredim malo aktivacije - zato sem naredila 2 seriji po 3 eksplozivne ponovitve s samo 40kg. Potem pa sem nalagala do 60kg.
6x60kg
6x60kg
6x60kg
6x60kg
6x60kg
12x60kg (Ni mi jasno kaj se je tukaj zgodilo. :D Čutila sem, da lahko naredim še par ponovitev.. in sem jih. :D)

Po zadnji seriji sem bila ''rahlo'' :D uničena, zato sem naredila samo še cca 5 serij veslanja za hrbet.

Glede na to, da mi je na koncu treninga uspelo narediti 12x60kg počepa res mislim, da bi morala kmalu osvojiti tudi 80kg-ko. Najprej moram premagat psiho. :D

Jutri bi po planu morala imeti ME trening, ampak ker sem vikend trening prestavila na današnji dan, bom jutri verjetno naredila samo nekaj aktivacije.

Za konec pa še fotka - nastop Žabic na moto-showu. V garderobi nam ni bilo dolgčas. :D
moto show.JPG
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor25 Feb 2013, 22:19

Likable diary today ;)
...like always :D
samo več piši :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov