Danes je 01 Maj 2026, 15:04

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Ferrarilover

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor19 Jan 2013, 20:47

Sem že prej videl na YT video in je res fajn pogledat take zadeve... vse bolj me mika... treba prvo čevlje nabavit pa še malo mase nabrati potem pa dalje... sicer pa keep up the good work ;)
I am the man responsible for who I am. When I look in the mirror each day, I stare my creator in the eyes.
I am responsible for what I have and will become, I am accountable for what I will or will not accomplish.
I believe in myself, I bow to no man.

masoli

Odgovor20 Jan 2013, 10:04

Pri zadnjem cleanu zgleda padec uteži večji ker te je v poziciji prednjega počepa zaguncalo na pete.

Drugače pa majo elita nekje 1/4 koluta padca pri snatchu in 1/2 koluta pri cleanu in seveda kakšni ekstremi. Tako da to ti je lahko nek cilj.
Slika
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor20 Jan 2013, 11:27

super ti gre :)
mene tudi ful mikajo ti C&J, ali pa snatch.

Hm... Kaj če te preveč zagunca na pete in padeš na rit, štanga pa na tebe :O
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 16:47

Ferrarilover napisal/-a:Sem že prej videl na YT video in je res fajn pogledat take zadeve... vse bolj me mika... treba prvo čevlje nabavit pa še malo mase nabrati potem pa dalje... sicer pa keep up the good work ;)

Hvala! :)
Hehe, masa oz. zategnjenost, ki pride od treninga na določenih delih (prsa) te sicer lahko tudi ovira pri WL. Jaz sem rabil več kot en mesec, da so prsa in ramena postala približno dovolj elastična. :)

masoli napisal/-a:Drugače pa majo elita nekje 1/4 koluta padca pri snatchu in 1/2 koluta pri cleanu in seveda kakšni ekstremi. Tako da to ti je lahko nek cilj.

Huh! :)

Šuša napisal/-a:super ti gre :)
mene tudi ful mikajo ti C&J, ali pa snatch.

Hm... Kaj če te preveč zagunca na pete in padeš na rit, štanga pa na tebe :O

Hvala! :)
Če pri teh dvigih preveč razmišljaš o padcih, ne dvigneš ničesar. Je zelo psihološki šport (kdo je dovolj "nor", da se z vso silo vrže pod 100-200 kg utež? :D).
Nima pa biti kaj narobe, razen če imaš nesrečo. Enostavno padeš nazaj na hrbet, palica pa obstane nad teboj. Koluti so dovolj visoki, da lahko ležiš pod njo. ;)

domen

Odgovor20 Jan 2013, 17:41

A ni baje neko pravilo, da se moraš najprej naučit vreči utež stran od/iz sebe, če se kaj zalomi? :) Tako pri oly dvigih kot počepih. Potem te tudi ni strah failov in tudi verjetnost poškodbe je bistveno manjša... :)

Nino

Odgovor20 Jan 2013, 17:49

David Brunšek napisal/-a:Koluti so dovolj visoki, da lahko ležiš pod njo. ;)
No ja, kakor kdo - http://www.youtube.com/watch?v=FOE-PZJq2sk :lol:
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 18:11

Pri oly dvigih se mi ne zdi ravno smiselno nalašč failat dvigov in metat pod utež. :)
Uporabniški avatar

Mauro

Odgovor20 Jan 2013, 18:35

Go David! Rasturi še naprej ! :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Jan 2013, 21:41

Hvala, bom! :)

Danes je bil na vrsti "lažji" trening, ki je bil pa vseeno zelo težek. :) Jutri k sreči pride na vrsto edini dan pavze v tednu.

Sprednji počep s pavzo 2RM
2×118 kg

Variacija snatcha (snatch high pull)

6×3×50 kg

Rack jerk
nalagal sem do 2×70 kg in 1×75 kg

Zadnji počep
3×8×121 kg uf!

Za tem sem imel v planu narediti še nekaj za core, priteg na drog in potisk z ročkami, pa mi je zmanjkalo časa.

Danes imam noge res utrujene, ampak zanimivo pri vsakodnevnem počepanju je to, da jutri ne bo nič muskelfibra. :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor23 Jan 2013, 17:58

Ker sem že nekaj dni v novem 3-tedenskem ciklu, je prav da napišem kaj več. :)
Trenutna teža je še vedno okrog 77 kg, vnos pa sem malo povečal, ker sem proti koncu prejšnjega cikla začel zgubljati težo. Tako trenutno pojem okoli 2800-2900 kcal/dan.

Glavna težava, ki jo moram rešiti je stabilnost trupa pri velikih težah (počep, sprednji počep). Včeraj se mi je recimo zgodilo, da sem 128 kg sprednjega počepa failal ker nisem mogel obdržati ravnega trupa v luknji in me je nagnilo naprej v prsnem delu.

Rešitev je zelo enostavna: več treninga tistega, kar povzroča težave. :D

Imam dva ralična tipa treningov in treniram 6-krat tedensko - kot zdaj že nekaj časa: lažje in težje.

Lažji:
- Sprednji počep s pavzo 2RM
- Variacija snatcha/potega (trenutno: high snatch pull), 6×2
- Rack jerk 1RM
* 1× na teden (zadnji trening pred pavzo) tukaj dodam še volumen: zadnji počep 3×8
- Potisk z ročkami, 3×8
- Priteg na drog, 5×5
- Razno (trebuh, križ)

Težji:
- Sprednji počep 2RM
- Snatch 1RM
- Clean 1RM
- Volumen: 2× tedensko sprednji počep 3×3 in 1× tedensko namesto tega zadnji počep 3×8
- Snatch vlečenje, 3×3
- Clean vlečenje, 3×3

Zgleda zelo komplicirano, ampak v resnici je osnutek za tak trening preprost in prilagodljiv za skoraj vsak cilj:
Koda: Izberi vse
- Trening 6-krat tedensko
- Počep vsak dan
- Razmerje količine med sprednjimi in zadnjimi počepi tako, da bolje napreduješ pri tistem, ki je šibkejši
- Težke serije tistih vaj, ki so ti pomembne z dodatkom volumenskih serij, ki jih mora biti ne preveč in ne premalo, da je stimulacije dovolj za napredek pri težkih serijah
- Poleg počepa še nekaj vlečenj (pri nekomu, ki mu je cilj PL bi bili to deadlifti) in potiskov.
- Občasno kakšne asistenčne vajice kot npr. kaj z ročkami in za core.
- V kakem drugem obdobju ali za nekoga, ki nima tako velikega cilja po moči in učenju tehnike oly dvigov, ampak bolj overall bb, bi lahko dodal na račun manj počepov in oly dvigov (logično), več dela za zgornji del (kak potisk več).
- To je vse. :)
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov