Danes je 19 Apr 2026, 20:27

Zanimiva živila

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

Jure Rus

Re: Zanimiva živila

Odgovor01 Feb 2013, 22:32

Kami napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a:Jello (čokolada, vanilija, butterscotch, ...) je res zakon zadeva - meni boljše od vsakega pudinga. Včeraj sem pokuril še zadnje zaloge: :(

IMG_20130130_145931.jpg

To uporabljas tisto napravo za "spenit", ko si enkrat omenil? Vsaj po sliki zgleda tako, ker ima vmes "luknje" in ni klasicna tesktura (spominja me na milka luflee :D).

Tako je. Zakon mašinca; že kako leto in pol je večkrat dnevno v pogonu. ;)
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor01 Feb 2013, 23:46

Jure Rus napisal/-a:
Kami napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a:Jello (čokolada, vanilija, butterscotch, ...) je res zakon zadeva - meni boljše od vsakega pudinga. Včeraj sem pokuril še zadnje zaloge: :(

IMG_20130130_145931.jpg

To uporabljas tisto napravo za "spenit", ko si enkrat omenil? Vsaj po sliki zgleda tako, ker ima vmes "luknje" in ni klasicna tesktura (spominja me na milka luflee :D).

Tako je. Zakon mašinca; že kako leto in pol je večkrat dnevno v pogonu. ;)

Jaz imam isto, nabavila po Juretovem predlogu in je zakon, ampak jo uporabljam samo poleti, ko delam šejke (whey/kazein z ledom) - tudi večkrat dnevno :lol: Pozimi me ful preveč zebe, da bi si delala frapeje :|

Kaj pa še vi2 mixata tu notri, razen jello-tov?
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.

Kami

Odgovor01 Feb 2013, 23:56

Jure: Kul, morem se pozanimat in si nabaviti zadevo, ja. V bistvu se tudi kake "degustacije" ne bi branil :lol:

Ina: Jaz si dodam za okus in zgostitev v mojo "standardno" mesanico (grski jogurt / skuta + zamrzjeno sadje / borovnice + mleko + jello + sladilo).

Druga pa ne delam, ker sem zelo boring kar se tice kuhanja. Najvec kaj si skuham so jajca (omleta) pa gor dam fat free sir :lol:
michelangelo napisal/-a:preveč je lih prou :D
Uporabniški avatar

ronnie

Odgovor02 Feb 2013, 03:41

Če koga zanima mašinca za penjenje ;)

http://www.abp-sport.com/index.php?page ... Itemid=166
http://lukafilipic.blogspot.com
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor02 Feb 2013, 08:06

inal3igh napisal/-a:Jaz imam isto, nabavila po Juretovem predlogu in je zakon, ampak jo uporabljam samo poleti, ko delam šejke (whey/kazein z ledom) - tudi večkrat dnevno :lol: Pozimi me ful preveč zebe, da bi si delala frapeje :|

Kaj pa še vi2 mixata tu notri, razen jello-tov?

Jaz jo, poleg klasičnega mešanja beljakovinskih napitkov, uporabljam za vse živo:
- primerno ohlajeno mleko 0,1% MM iz Lidla se npr. v kakšni minuti čisto strdi in ga lahko ješ na žlico. Temu dodam včasih še malo Bolerota (različni okusi - pomaranča, hruška, češnja, ...) in tako dobiš super sladico z okusom po želji. Vse skupaj ima tudi zelo nizko energijsko vrednost (iz 2dcl mleka oziroma 7gB/10gOH/0gM pride ven kake pol litra), kar včasih, sploh na dieti, prav pride;
-tudi maso za palačinke velikokrat zmešam notri;
-glede na to, da nima nobenih rezil, je kar malo težko verjet, a super zmiksa tudi zmrzjeno sadje;
- ...

ronnie napisal/-a:Če koga zanima mašinca za penjenje ;)

Jaz sicer nimam takega, tako da ne morem podati ocene, deluje pa na enak princip (moj je Kenwood SD101). ;)

Kami napisal/-a:Jure: Kul, morem se pozanimat in si nabaviti zadevo, ja. V bistvu se tudi kake "degustacije" ne bi branil :lol:

Po fitnesih so prefesionalni mešalci, ki stanejo po 250€+. Moj je bolj za domačo uporabo, cena in moč sta 3x nižja, a vseen super opravi svoje delo.

Se bomo zmenili za degustacijo! :D

climber

Odgovor02 Feb 2013, 08:41

Jure Rus napisal/-a:Jaz jo, poleg klasičnega mešanja beljakovinskih napitkov, uporabljam za vse živo:
- primerno ohlajeno mleko 0,1% MM iz Lidla se npr. v kakšni minuti čisto strdi in ga lahko ješ na žlico. Temu dodam včasih še malo Bolerota (različni okusi - pomaranča, hruška, češnja, ...) ...

Jure (in ostali), kje dobiš te okuse bolerota? Pri nas se dobi samo pomaranča, limona in gozdni sadeži. Včasih je bila še jagoda. V LJ kje?
Uporabniški avatar

inal3igh

Odgovor02 Feb 2013, 08:52

Kenwood rox ;)

ful hudo za mleko iz Lidla, škoda da ne smem :| bom probala kako se alpsko brez laktoze obnese..drugače pa led res zdrobi zelo dobro, samo malo je treba počakat (pa malo je glasen :D moja cimra že ve)

@climber: mislim da se nekje preko neta da naročit..
Cowards never start. The weak never finish. Winners never quit.

Sydney

Odgovor02 Feb 2013, 09:07

Jure Rus napisal/-a:Jaz sicer nimam takega, tako da ne morem podati ocene, deluje pa na enak princip (moj je Kenwood SD101). ;)

Kje pa si kupil tega Kenwooda?

mitoes

Odgovor02 Feb 2013, 09:40

climber napisal/-a:
Jure Rus napisal/-a:Jaz jo, poleg klasičnega mešanja beljakovinskih napitkov, uporabljam za vse živo:
- primerno ohlajeno mleko 0,1% MM iz Lidla se npr. v kakšni minuti čisto strdi in ga lahko ješ na žlico. Temu dodam včasih še malo Bolerota (različni okusi - pomaranča, hruška, češnja, ...) ...

Jure (in ostali), kje dobiš te okuse bolerota? Pri nas se dobi samo pomaranča, limona in gozdni sadeži. Včasih je bila še jagoda. V LJ kje?

drugače se v slo dobi še breskva(tuš) ... Lahko pa naročiš iz nemčije preko neta http://www.bolero-drinks.de/ (Če boš naročal, let me know :D )

.mato

Odgovor02 Feb 2013, 11:52

ronnie napisal/-a:Če koga zanima mašinca za penjenje ;)

Veš mogoče, če drobi tudi led?
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov