Danes je 28 Apr 2026, 20:42

OFF TOPIC

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Re: OFF TOPIC

Odgovor12 Feb 2013, 18:16

Nisem vedel kam bi dal tole..print screen iz sosednjega foruma. Za moje pojme je tole edn največjih failov od nasvetov..ker ne napreduješ v prostih utežeh greš na mašine za nekoga ki je primarni cilj moč in izgled..in to je nasvet od nekoga, ki misli da nekaj ve :lol: :lol:
Slika

kefets

Odgovor12 Feb 2013, 18:29

Kolk vem je to Pero pisal in na njemu to dejansko deluje. Ampak jaz bi se prej vprašal zakaj so bili problemi z erektorji in kaki bi bili napredki če bi poskusil delat pravilno s prostimi utežmi. Sicer pa naj dela če mu tako paše.
Je pa potrebno ugotoviti zakaj človek stagnira in je v bolečinah.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor12 Feb 2013, 18:41

Razlog zakaj stagniraš je preprost..treningi narobe sestavljeni..Če bi mi samo za en trening dal kdo v pogled ta dva, ki stagnirata..bi mi bilo takoj jasno čemu je to tako.

jaskocare1

Odgovor12 Feb 2013, 20:48

Glede na videno zadnjič v gymu lahko rečem, da je Pero res OGROMEN. Je pa tudi zelo naštudiran, tako da verjetno ve kaj govori. Njemu tak trening vsekakor deluje. Kot primer lahko dam tudi sebe, ko sem lani dosti treniral na mašinah/vodilih/kablih s pomočjo Perotovih nasvetov in sem zelo lepo napredoval kar se izgleda tiče.
Uporabniški avatar

BostjanBavcon

Odgovor12 Feb 2013, 20:59

Mene pa izjemno moti da vse v smitko rine.

Saj vem, da je cilj da zadane mišico ampak na dolgi rok bo zje**** folku ramena na ta način.

Pa primerjava s Petkom mi je malo off. LOL.
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor12 Feb 2013, 21:12

jaskocare1 napisal/-a:Glede na videno zadnjič v gymu lahko rečem, da je Pero res OGROMEN. Je pa tudi zelo naštudiran, tako da verjetno ve kaj govori. Njemu tak trening vsekakor deluje. Kot primer lahko dam tudi sebe, ko sem lani dosti treniral na mašinah/vodilih/kablih s pomočjo Perotovih nasvetov in sem zelo lepo napredoval kar se izgleda tiče.

Kar se tiče izgleda že napreduješ...ampak ojačanje jedra, kvaliteto pa se dobiva na prostih utežeh..perota še nism sicer vidu v živo, ampak po slikah sodeč ni tako ogromen poleg tega da mu manjka ravno tisto kar najprej pridobiš pri prostih utežeh..torej hrbet..ampak to ni tema..
Mislim da je sfaljeno da nekoga ki mu je namen tudi moč(ker z močjo pride tudi izgled, ampak je treba kake konkretne kile premikat za to) porinat v smith mašino..zdi se mi enostavno butasto razmišljanje..poleg tega da te te stvari silijo v nenaraven gib :roll:

Sydney

Odgovor12 Feb 2013, 22:34

Jaz sicer razumem tisti stavek, kot da je bila cilj samo mišična masa, ne tudi moč? Za maso se pa da s Smithko ogromno naredit.
Se pa drugače strinjam, da je bolj pametno trenirat na prostih utežeh.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor12 Feb 2013, 22:37

Če treniraš v smitki in dobiš 10 kg mišic, ki jih nato zgubiš zaradi poškodbe, koliko si dobil?

Sydney

Odgovor12 Feb 2013, 22:40

No ja, to se zdaj sliši, kot da je poškodba nujna posledica treningov v Smith mašini, kar pa ni ravno res, a ne?
Drugače pa glede na mišični spomin vseeno nekaj pridobiš :D
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor12 Feb 2013, 22:55

Seveda pridobiš..ko se more mišica aktivirat za neko vsakdanje delo kot je naprimer dvig 50 kilskega žakla cementa..ampak potem nastane tu problem..Mišice se spomnejo da nimajo vzvodov in vodil, nikakršne dodatne opore..potem nestane pa kriza, ko te udaru po klunu realnost in dejansko ugotoviš koliko so tvoje mišice zares vredne in koliko si močan.
Kaj ti bo to, če lahko v smitkih dvigneš 10kil več v benču kot pa na prostem..koristi zagotovo ne bo nobene, sploh če boš šou testirat čez kake pol leta prosti benč pa boš še vedno isto dvigoval. Gre se tudi za to da se dosti mišic ko delaš na napravah, ki se pri prostih utežeh aktivirajo tukaj pač ne, ker tu imaš vodila da ti pomagajo pri stabilizaciji in te silijo v prisiljeno držo.
Bedarija je delat na smitki zato da lahko dvigneš 10 kil več pa si s tem ego pumpaš in lažeš sam sebi da bo zaradi tega kej boljše..
Tudi če je cilj samo mišična masa, mislim da je bedarija, da bi zaradi tega izpustil osnovne vaje, ki ti dajo največ.
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov