Danes je 27 Jul 2026, 18:24

Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes!

Dnevniki članov skupnosti Natural Muscle Zone. Svoje treninge, prehrano, fotografije in zanimivosti iz svojega življenja lahko delite z drugimi ali pa jih zapišete za lastno evidenco.
  • Avtor
  • Sporočilo
Uporabniški avatar

matevz89

Re: Rodiš se. In nato umreš. To pa je moja zgodba vsega vmes

Odgovor04 Mar 2013, 22:00

Tak pristop je superioren kateremukoli PRju! Great!
“A life spent chasing dreams that never come true is better than a life spent running away from dreams that could have.” - Alan Aragon
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor04 Mar 2013, 22:06

takšne in drugačne ruske skrivnosti res nebi bilo slabo posneti(videotirati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) :idea:
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor04 Mar 2013, 23:06

Js pravim tegu zegn.. :D <-- temu pa šala :D

Fajn da si porihtu da boš lahk naprej treniru :D
Uporabniški avatar

alexjug

• Kraj: Ljubljana, Slovenia

Odgovor05 Mar 2013, 09:45

David Brunšek napisal/-a:Jutri naredim še eno tako terapijo in če bo vse po planu bom lahko že ta teden normalno treniral. In iz skoraj negibljivega kolena v dveh dneh prišel do 100% zdravega.

Držim pesti!
http://missionsuperbody-sl.blogspot.com/ | A GOAL without a PLAN is only a WISH | MFP -> http://goo.gl/KUO0QW | Never look down on anybody unless your helping them up, as there may be a day when you are the one looking UP!
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor05 Mar 2013, 17:59

Še ena stopnička ... :)
576274_10200567598293283_1737523032_n.jpg

Glede zategnjenosti/poškodbe: sem skoraj 100%, da bom že ta teden treniral normalno. Danes je stanje še boljše kot včeraj zvečer in upam, da bo sprememba od danes do jutri prav tako velika. Vse skupaj je le majhen korak nazaj. ;)
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.

Sydney

Odgovor05 Mar 2013, 18:12

Video tega "reševanja" kolena bi bil res super! Ti želim, da boš do konca tedna že lahko treniral na 100%.
Tale pristopna izjava je pa zanimiva, kolikor mi je znano, v ostalih športih ne rabiš podpisovati česa takega, da lahko tekmuješ pod nacionalnimi panožnimi zvezami :)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor08 Mar 2013, 22:10

Žal drugih športov ne poznam, kako imajo urejeno. Očitno se ta zveza trudi biti zelo dobro regulirana. Med drugim so tudi trije ali štirje členi o dopingu. Kar je kul. :)

Danes je bilo koleno že SKORAJ povsem ok. Naredil sem še nekaj sproščanja in 45 min sprednjega počepanja z 80 kg (več serij po 3 pon.), tako da sem malo prekrvavil. Jutri MORA biti 95% ok in potem v nedeljo 100%! 8-)
Uporabniški avatar

KK400

Odgovor10 Mar 2013, 15:39

David Brunšek napisal/-a:V soboto sem imel malo smole in med počepom z lastno težo (!) me je nekaj hudo zategnilo v desnem kolenu. Čez noč sem pridelal celo nekaj otekline in včeraj nisem treniral, ker nisem mogel noge niti stegniti, niti pokrčiti do konca.

Pred kakšnimi dvemi leti bi mislil, da sem si zagotovo vsaj nategnil vezi, če ne še kaj hujšega in bi nehal trenirati za kakšna dva meseca ter čakal, da bolečina zgine. Na srečo pa sem se v tem času že ogromno naučil in sem vedel, da zadeva ni tako resna. Imam tudi srečo, da se pogosto vidim z ljudmi, ki imajo prav tako ogromno izkušenj s takimi težavami.

Danes sva težavo, ki bi za koga pomenila konec treningov za kak mesec ali dva - če se razvije vnetje, pa še veliko dlje, z Masolijem rešila v roku 1 ure. "Ruske" metode - morda pokažemo kdaj v kakem videu! ;)
Šlo je za zakrčenost gluteusov in IT banda/kvadricepsa. Na koncu sem sprostil še zadnjo ložo, kjer sem našel en vozel tik nad kolenom. Ker se je v kolenu zaradi sil, ko vsaka mišica vleče v svojo stran, začelo kuhati vnetje, sem tega reševal ločeno: z ledom in protivnetnim zdravilom brez recepta.

Jutri naredim še eno tako terapijo in če bo vse po planu bom lahko že ta teden normalno treniral. In iz skoraj negibljivega kolena v dveh dneh prišel do 100% zdravega.

Skratka: Če bi vsi športniki k poškodbam pristopali na tak način, bi bilo zaključenih karier in dolgih pavz veliko veliko manj!

Zanimiv pristop! Nekateri trenerji bi se zelo strinjali s tabo. ko sem prebral tole sem se spomnil na izjavo nekega odličnega šprint coacha: “people are animals and in the jungle if you break a leg you can’t just sit there or you’ll be someone else’s food.”
Pač želel je povedati, da v tekmovalnem športu z visokimi ambicijami ni prostora za čakanje in počitek, če to ni nujno potrebno! Vedno so načini, kako nekaj izboljšati ali vsaj usmeriti v smer izboljšanja.
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor10 Mar 2013, 16:57

Se povsem strinjam s to prispodobo. Zdaj, ko treniram v zelo tekmovalnem okolju, se tega še toliko bolj zavedam. 14 dni počitka pomeni, da bo Luka imel še dodatne 3 kg prednosti na snatchu. :twisted: Če kot bodibilder striktno treniraš samo za vizualni cilj, si je to veliko težje predstavljati. :)

Sicer pa sem danes že prvič v tem tednu odšel s treninga res nasmejan. Za boljši občutek, bom napisal čisto vse serije:
Sprednji počep
2×20
2×40 kg
2×40 kg
2×40 kg
2×60 kg
2×70 kg
2×80 kg
2×80 kg
2×90 kg
2×100 kg
2×110 kg (85% teže pred "poškodbo")

Power Snatch
1×20 kg
1×30 kg
1×40 kg
1×50 kg
1×60 kg
1×65 kg
1×67,5 kg (PR!)

Priteg na drog
5×8×lastna teža

Vse serije sem snemal in izboljševal izvedbo, koleno pa se je med samim treningom na trenutke počutilo že 100% ok. Končno! :) 8-)
Uporabniški avatar

jokamskos

Master Troll

Odgovor10 Mar 2013, 17:08

David Brunšek napisal/-a:
Sicer pa sem danes že prvič v tem tednu odšel s treninga res nasmejan.

Js sm pa mislu da zarat mene :(
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Dnevniki članov

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov