Pozdravljeni!
Prvo bi pohvalil vašo skupnost in zanimive odseke na forumu kot so baza znanja in dnevniki članov.(in pozitivnega trenerja Davida, ki ga občasno videvam v žalskem gymu:) )
Do sedaj sem treniral po razdelitvah push/pull/legs ali pa razdelitev telesa na 4 dele (in imel večinoma za cilj obisk fitnesa 4x tedensko). Pred kratkim sem se odločil malo pogledati osnove kako sestaviti trening in sem po informacijah iz interneta postal predvsem zmeden(pa sem mislil, da so fitneserji zmenjeni kok pa kaj delajo in da ni tolko medot
), ampak sem se odločil da v prihodnosti probam razdelitvi upper/lower in sistem 5x5(za katerega sem le prejšnji teden izvedel da obstaja).
Moji cilji so telovaditi še naprej s treningi za moč/maso ter funkcionalno telo(z drugimi besedami ga hočem naprej pumpat v fitnesu tak ko večina tipov
)
Moje teže na nekaterih kompleksnih vajah so približno take: nizki Počep: 8x80kg, deadlift : 10x110kg
Zadnja dva meseca sem zaradi stiske s časom obiskoval vadbo v stilu crossfita in sem se pred kratkim vrnil v gym in začel dalat kar po enem 12-week programu iz bb.com:)
OK, dosti uvoda, takle sem si zamislil moj upper/lower trening za prihodnjih nekaj mesecev:
Dan 1: Upper Body
Bench Press: 4 sets of 6-8 reps
Dips(široki): 3sets of 6-8 reps
Bent Over Row: 4 sets of 6-8 reps
Pull-up(ozki): 3 sets of 6-8 reps
Barbell Shoulder Press(ozki): 3 sets of 10-12 reps
Bicep Curl: 3 sets of 10-12 reps
Rope Tricep Pull-downs: 3 sets of 10-12 reps
Dan 2: Lower Body
Squat: 4 sets of 6-8 reps
Deadlift: 4 sets of 6-8 reps
Lunges: 3 sets of 10-12 reps
Hamstring Curl: 3 sets of 10-12 reps
Standing Calf Raises: 3 sets of 10-12 reps
+dve vaji za trebuh ali pa kaki renegade row
Dan 3: Cardio/Off
Dan 4: Upper Body
Incline Bench Press: 4 sets of 6-8 reps
dumbbell bench press ? (3x 6-8reps)
Lat Pull-up(široki): 4 sets of 6-8 reps
Military press: 3 sets of 10-12 reps
Front Lateral Raises: 3 sets of 10-12 reps
Dips(ozki): 3 sets of 10-12 reps
Incline Dumbbell Curl 3 x 10-12reps
Dan 5: Lower Body
One-Legged Leg Press: 3 sets of 10-12 reps
Seated Calf Raises: 3 sets of 10-12 reps
+dve vaji za trebuh
Dan 6 in 7: Cardio/Off
Takle sem mi zamislu. Bi dodal še kako vajo za hrbet?
Pa kak je kej s superserijami, bi blo smiselno kak dan delat vaje back-to-back da malo spremenim rutino?
Prvo bi pohvalil vašo skupnost in zanimive odseke na forumu kot so baza znanja in dnevniki članov.(in pozitivnega trenerja Davida, ki ga občasno videvam v žalskem gymu:) )
Do sedaj sem treniral po razdelitvah push/pull/legs ali pa razdelitev telesa na 4 dele (in imel večinoma za cilj obisk fitnesa 4x tedensko). Pred kratkim sem se odločil malo pogledati osnove kako sestaviti trening in sem po informacijah iz interneta postal predvsem zmeden(pa sem mislil, da so fitneserji zmenjeni kok pa kaj delajo in da ni tolko medot
Moji cilji so telovaditi še naprej s treningi za moč/maso ter funkcionalno telo(z drugimi besedami ga hočem naprej pumpat v fitnesu tak ko večina tipov
Moje teže na nekaterih kompleksnih vajah so približno take: nizki Počep: 8x80kg, deadlift : 10x110kg
Zadnja dva meseca sem zaradi stiske s časom obiskoval vadbo v stilu crossfita in sem se pred kratkim vrnil v gym in začel dalat kar po enem 12-week programu iz bb.com:)
OK, dosti uvoda, takle sem si zamislil moj upper/lower trening za prihodnjih nekaj mesecev:
Dan 1: Upper Body
Bench Press: 4 sets of 6-8 reps
Dips(široki): 3sets of 6-8 reps
Bent Over Row: 4 sets of 6-8 reps
Pull-up(ozki): 3 sets of 6-8 reps
Barbell Shoulder Press(ozki): 3 sets of 10-12 reps
Bicep Curl: 3 sets of 10-12 reps
Rope Tricep Pull-downs: 3 sets of 10-12 reps
Dan 2: Lower Body
Lunges: 3 sets of 10-12 reps
Standing Calf Raises: 3 sets of 10-12 reps
+dve vaji za trebuh ali pa kaki renegade row
Dan 3: Cardio/Off
Dan 4: Upper Body
Incline Bench Press: 4 sets of 6-8 reps
dumbbell bench press ? (3x 6-8reps)
Lat Pull-up(široki): 4 sets of 6-8 reps
Military press: 3 sets of 10-12 reps
Front Lateral Raises: 3 sets of 10-12 reps
Dips(ozki): 3 sets of 10-12 reps
Incline Dumbbell Curl 3 x 10-12reps
Dan 5: Lower Body
One-Legged Leg Press: 3 sets of 10-12 reps
Seated Calf Raises: 3 sets of 10-12 reps
+dve vaji za trebuh
Dan 6 in 7: Cardio/Off
Takle sem mi zamislu. Bi dodal še kako vajo za hrbet?
Pa kak je kej s superserijami, bi blo smiselno kak dan delat vaje back-to-back da malo spremenim rutino?