Danes je 26 Jul 2026, 10:31

KATERI PROGRAM IZBRATI

Pogovori in vprašanja o treningu v naravnem bodibildingu, powerliftingu, olimpijskem dvigovanju uteži ter drugih športih.
  • Avtor
  • Sporočilo

ace4slo

KATERI PROGRAM IZBRATI

Odgovor10 Maj 2013, 22:10

Dober dan,star sem 14 let,tehtam 74 kg in visok sem 182 cm.S fitnesom se ukvrjam šele slabe 3 mesece.Do zdaj sem v fitnesu poskušal razne vaje in še eksperimentiral.Sedaj pa bi rad začel z enim programom pa nevem kateri je bolljši.Razmišljal sem o Steve Cookovem Big man on campus http://www.bodybuilding.com/fun/big-man ... -iron.html in o programu ki sem ga našel na NMZ http://www.naturalmusclezone.com/treni ... sega-spola bl dol.Kateri mislite da je bolj primeren za začetnika??
Hvala za vse odgovore.
Uporabniški avatar

asvi

Re: KATERI PROGRAM IZBRATI

Odgovor16 Maj 2013, 17:06

začni s treningom od NMZ
Uporabniški avatar

danijelkovo

Odgovor19 Maj 2013, 19:09

Izberi NMZ- program. Pomembno je, da napreduješ v moči in s tem bodo rasle tudi mišice. Čim manj kompliciraj ter sledi programu. Vsekakor pa nepozabi na prehrano. Svetujem ti, da si najprej dobro prebereš vse članke o prehrani in treningu na nmz strani + slediš forumu in naenkrat boš opazil, kako enostavno je vse skupaj. Nikakor pa ne obupaj, vstrajaj v programu tudi če se rezultat nebo pokazal v dveh tednih, kot nekateri mislijo. ;) In še zadnje, uživaj v tem kar delaš, tako bo rezultat neizogiben! :) srečno!
"The more you know, the more you grow!"
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor19 Maj 2013, 21:57

Vprašanje za vse - kakšen točno je NMZ program? :D
Uporabniški avatar

Šuša

Odgovor19 Maj 2013, 22:05

:lol:
Hmmm očitno program za nežnejši spol :D
http://www.naturalmusclezone.com/treni ... sega-spola
We're born and then we die. What will you do in the meantime?
Uporabniški avatar

danijelkovo

Odgovor19 Maj 2013, 22:09

:D ace4slo je zanimalo mnenje o dveh programih in katerega mu priporočamo za začetek. Mogoče sem se napačno izrazil. Za NMZ-program je bilo mišljeno tole:

Trening A:
Počep (5 serij, 4-8 ponovitev)

Bench press (3 serije, 5-8 ponovitev)

Zgibi (4 serije, 5-8 ponovitev)

Potisk nad glavo (3 serije, 5-8 ponovitev

Trening B:
Mrtvi dvig (5 serij, 4-8 ponovitev)

Dipsi (3 serije, 6-12 ponovitev)

Veslanje v predklonu (3 serije, 6-12 ponovitev)

Lateralni dvig z ročkami (2 seriji, 8-12 ponovitev)

Poljubna vaja za trebušne mišice (3 serije, 10-15)
"The more you know, the more you grow!"
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor20 Maj 2013, 08:27

David Brunšek napisal/-a:Vprašanje za vse - kakšen točno je NMZ program? :D

Vprašanje povsem na mestu! :)

Na tem forumu treniramo po precej različnih planih in nekega točno določenega NMZ programa treninga ni (kar je tudi David želel namignit). Bolj imamo NMZ smernice, če lahko temu tako rečemo, katerih se držimo vsi NMZjevci. Če omenim najpomembnejše:

-dolgoročni napredek v delovnih težah je ključ tudi do vizualnega napredka;

-na vsak trening je potrebno iti z določenim ciljem. Izključno ubijanje mišic in telesa z go hard or go home BB pristopom je daleč od optimalnega, poleg tega pa je tako dolgoročno nemogoče vztrajati;

-trening temelji predvsem na kompleksnih vajah, kar je dobro tako iz vidika učinkovitosti treninga, kot z vidika preprečevanja poškodb;

-potrpežljivost je ključ! Bližnjic ni!
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor20 Maj 2013, 08:28

ace4slo: danijelkovo ti je dal zelo dober nasvet/plan treninga! ;)
Uporabniški avatar

David Brunšek

Odgovor20 Maj 2013, 08:58

Kar sem želel reči je to, da so to, kar svetujemo na forumu, splošne smernice za uspešen trening. Katere so, je napisal Jure.

Vem, da ti danijelkovo, nisi mislil tako - a marsikdo misli, da je to poseben način treniranja, ki si ga je izmislil nekdo izmed nas. V resnici vse temelji na znanosti in uveljavljenih principih tistih, ki morajo čim bolje napredovati brez take hormonske podpore kot bodibilding proji (to je večina športnikov) in so nekateri tako trenirali še preden smo se mi rodili - le da ne v bodibildingu.

Točno na teh smernicah so zgrajeni tudi vsi "posplošeni" plani, kot so 5/3/1, Smolov itd. ;)

P.S.: Se strinjam, da je prilepljeni plan treninga super za začetnika oz. nekoga, ki ne ve, kako bi se vsega skupaj lotil in rabi malce usmeritve. :)

ace4slo

Odgovor20 Maj 2013, 17:27

ok hvala bom se držal programa ki mi ga je dal danjielkovo (hvala).Hvala vam za nasvete. ;)
Naslednja

Vrni se na Trening

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov