Danes je 19 Apr 2026, 17:48

Kaj storiti?

Pogovori in vprašanja o prehrani in vsem ostalem, kar vnesemo v telo.
  • Avtor
  • Sporočilo

Vixen

Kaj storiti?

Odgovor17 Jun 2013, 15:42

Živijo,
imam vprašanje in prosim za pomoč.

Zadnje 3 mesece sledim prehranskemu načrtu, ki znaša okrog 1775 kcal (večinoma sestoji iz 55 g maščob, 220 g ogljikovih hidratov ter 100 g beljakovin). Do zdaj mi je teža lepo padala, enakomerno 0.5 kg tedensko, zadnji čas se pa lovim na istih cifrah, torej teža mi noče več padat (začela sem na 60 kg, trenutno sem na 55.5 kg).
Treniram cca. 5x tedensko - poudarek dajem kompleksnim vajam z utežmi, vključujem tudi vaje z lastno težo in občasno tudi HIIT.

Prosim za nasvet, kaj storiti, da bo teža spet začela padati - je bolje znižanje vnosa ali vključitev "reefeed" dnevov? Če pride v poštev katera od teh dveh opcij (drugih menda itak ni :) ), me zanima tudi, kaj svetujete glede številk/procentov zmanjšanja vnosa/povišanja na "reefeed" dan...

Že vnaprej se zahvaljujem za pomoč.
Uporabniški avatar

Zeratrem

Re: Kaj storiti?

Odgovor18 Jun 2013, 08:25

Jaz bi poskusil v tem vrstnem redu: refeed, če ni spremembe povečanje aktivnosti, če ni spremembe znižanje kcal.
Mati, masla bi!
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor18 Jun 2013, 09:00

Če do sedaj tega še nisi storila, glede na čas dietiranja predlagam nekajdnevni refeed. Pri tebi bo najbolj preprosto, da povečaš vnos za 50-100g OH lahko del tud energijsko enakega tudi z maščob (glede na to da imaš že sedaj OH nad 200). Opazuj kaj se bo zgodilo s težo in potem prilagodiš.
Ne vem koliko si aktivna poleg treningov z utežmi in HIIT-a, ampak my guess je, da bo potrebno nekoliko znižat vnos.
In čestitam za dosedanjo izgubo teže.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

Jure Rus

Odgovor18 Jun 2013, 11:59

Se pridužujem mnenju predhodnikov: v primeru, da imaš takšen vnos konstantno že precej časa, naredi nekaj dnevni mini refeed, nato pa še znižaj vnos oziroma povečaj porabo (MISS, ...). 1800 kcal je za tvojo stopnjo aktivnosti in težo kar lep vnos in za finiš bo potrebno še malo bolj stisnit.

Sicer pa tudi iz moje strani pohvale za napredek! ;)

Vixen

Odgovor21 Jun 2013, 16:00

Hvala vam za odgovore. Odločila sem se za počasno nižanje vnosa OH, kak dan vmes (1x na 10 dni?) pa bom vključila refeed dneve. Pa da vidimo. :)

Vrni se na Prehrana

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov