Danes je 26 Apr 2026, 21:54

Kje in kaj se splača kupovati

Pogovori o vsem ostalem, kar ne spada med zgornje oddelke. Če ne veš, kam - piši tukaj!
  • Avtor
  • Sporočilo

Johnny

Re: Kje in kaj se splača kupovati

Odgovor17 Avg 2013, 18:47

Melatonin se ne da dobit nikjer v Sloveniji? Ga še ma kak zanesljiva EU trgovina s hitro dostvo? Kakšne so vaše izkušnje z času dostave iz iHerba?
Uporabniški avatar

spartan

Odgovor17 Avg 2013, 20:08

Big L napisal/-a:Whey pa omega3 se mi zdi, da je najcenejše iz myprotein. Whey z okusom je 67€ 5kg vrečka, omega3 pa 1000 kapsul 38€.

kolk te pride dostava?
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor17 Avg 2013, 20:21

spartan napisal/-a:
Big L napisal/-a:Whey pa omega3 se mi zdi, da je najcenejše iz myprotein. Whey z okusom je 67€ 5kg vrečka, omega3 pa 1000 kapsul 38€.

kolk te pride dostava?

5€ približno. So pa včasih res hitri, nazadnje sem naročil v sredo opoldne, dobil paket čez 48 ur.
Cruts napisal/-a:Kako je z melatoninom? se ga splača nabavit? (gujdek? alpha?)

Prvo se splača porihtat spalno "higieno": stran od močnih svetil v času pred spanjem, brez kakih stimulansov zvečer, nekaj OH kasneje oz. bližje uri, ko nameravaš zaspat...
Če pride do resne ponavljajoče nespečnosti, se splača poskusit, čeprav so potrebne doze precej manjše od tiste ki so na dopolnilih ponavadi navedene kot serving size.
Je pa tudi melatonin substanca, ki deluje na vsakega drugače. Nekateri si še jet-laga ne morejo popravit ker ni na njih nobenega učinka, drugi spijo kot top in intenzivno sanjajo, nekateri z nočnimi morami...
Tudi raziskave so delane na bolj kot ne zombijih, koliko je suplementacija dobra za zdravega človeka, ki preveč razmišlja v postelji in ne more zaspat pa je spet čisto drug kontekst.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog

alpha

Odgovor17 Avg 2013, 23:50

Johnny napisal/-a:Melatonin se ne da dobit nikjer v Sloveniji? Ga še ma kak zanesljiva EU trgovina s hitro dostvo? Kakšne so vaše izkušnje z času dostave iz iHerba?

Se da, ampak so cene oderuško navite.

Iz iHerb je nazadnje trajalo 2 tedna +- par dni.

Cruts napisal/-a:Kako je z melatoninom? se ga splača nabavit? (gujdek? alpha?)

Poglej si mnenja uporabnikov tukaj, jih je dosti več, večinoma so pa pozitivni:
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss_ ... Amelatonin

Jaz zaspim hitreje, bolj trdno in tudi bolj spočit se zbudim. Seveda efekt ni drastičen, ampak se pozna, tako da za poskusit sigurno je. Nekaj časa sem jemal tudi 10 mg pred spanjem, ampak mi ni najbolj ustrezalo. Preden me je pahnilo v spanec, sem v okoli senc čutil tak nenavaden pritisk, rahlo pekočo vročino... težko opisat :). Zaspal tudi nisem kaj dosti prej, sem pa bil dlje v tistem stadiju tik preden zaspiš, udov ne čutiš, ampak si še vedno zavesten.

Na dolgi rok do zdaj ni dokazov, da bi povzročal odvisnost, zato ga nameravam kar redno jemati. Odkar ga jemljem, postanem tudi prej zaspan in imam posledično bolj normalen bioritem, ne pa tako kot včasih, ko sem imel največji šus energije ravno okoli enih-dveh zjutraj.

Sydney

Odgovor18 Avg 2013, 08:13

gujdek napisal/-a:Če pride do resne ponavljajoče nespečnosti, se splača poskusit, čeprav so potrebne doze precej manjše od tiste ki so na dopolnilih ponavadi navedene kot serving size.

Kolikšna pa naj bi bila minimalna še efektivna doza? Da ne po nepotrebnem jemljem preveč.
Uporabniški avatar

gujdek

Odgovor18 Avg 2013, 08:29

Sydney napisal/-a:
gujdek napisal/-a:Če pride do resne ponavljajoče nespečnosti, se splača poskusit, čeprav so potrebne doze precej manjše od tiste ki so na dopolnilih ponavadi navedene kot serving size.

Kolikšna pa naj bi bila minimalna še efektivna doza? Da ne po nepotrebnem jemljem preveč.

Četrtina miligrama, potem pa povečuješ če ni efekta. Examine ima npr. navedeno 0.5mg do 5mg, ampak verjetno deluje tudi manj.
alpha napisal/-a:Poglej si mnenja uporabnikov tukaj, jih je dosti več, večinoma so pa pozitivni:

http://www.amazon.com/Optimum-Nutrition ... words=bcaa
Poglej mnenja za BCAA. Se strinjaš z njimi?
Amazon reviewi so obupni kar se tiče nasveta za potrošnike. Sploh če gre lahko za placebo efekt.
You are not entitled to your opinion. You are only entitled to what you can argue for.

Blog
Uporabniški avatar

Polona

Odgovor18 Avg 2013, 08:54

Jst mam z melatoninom slabo izkušnjo. Vsi so ga hvalili, zato sem ga probala in rezultat je bil, da sem bila celo noč budna, podnevi pa sem 3x padla v spanec (in sanjala). Enako moj brat. Boljše je porihat stres, ki otežuje spanec, kot pa "se zadet" z melatoninom. Mogoče pregrob izraz, ampak sem zelo "trda" do vseh, ki ne delajo nič na sproščanju in bi vse rešili s tabletami.
Sem pa mnenja, da povzroča psihološko odvisnost - ljudje verjamejo, da dobro lahko zaspijo le še z njim in da ga preprosto potrebujejo za dober spanec.

alpha

Odgovor18 Avg 2013, 09:21

gujdek napisal/-a:
alpha napisal/-a:Poglej si mnenja uporabnikov tukaj, jih je dosti več, večinoma so pa pozitivni:

http://www.amazon.com/Optimum-Nutrition ... words=bcaa
Poglej mnenja za BCAA. Se strinjaš z njimi?
Amazon reviewi so obupni kar se tiče nasveta za potrošnike. Sploh če gre lahko za placebo efekt.

Dejansko še nisem zasledil spletne strani, kjer bi uporabniki izrazito negativno ocenjevali prehranske dodatke. Recimo konkretno BCAA, razen če so katere z res zelo ogabnim okusom, imajo vedno vsaj 4/5 oz. 8/10, ni samo Amazon grešni kozel :). So pa komentarji BCAA in melatonina večinoma kljub temu le nekoliko različni. Pri BCAA so dali pozitivne ocene because potato, medtem ko so pri melatoninu vsaj nekateri lepo opisali konkretne občutke.
Uporabniški avatar

MadBall

Odgovor19 Avg 2013, 21:57

Melatonin je eden zelo redkih dodatkov, ki jih uporabljam. Jaz imam sicer zelo rahel spanec, zbudi me res vsak šum. Pogosto se tudi zbujam, če je vmes stres ali pa ne ter redko sanjam. Ne jemljem ga vsak dan, tudi glede na kako hitro zaspim, nisem opazil vpliva. Kar se tiče pa "globine" spanca pa mi res nenormalno zelo pomaga, bolj pogosto tudi sanjam. Četudi ga ne jemljem redno (3-4x na teden po 3mg) mislim da se pozna tudi ostale dni.

p.s. pri meni je placebo zelo slabo "zastopan", ker kmalu po jemanju pozabim, da sem sploh kaj vzel.
No hope... No dreams... No regrets
Uporabniški avatar

Ninja333

Odgovor21 Avg 2013, 09:04

se da kje dobiti ugoden kolagen?
Be the best version of yourself!
PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Razno

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost